Mensen die Netflix-account delen gaan meer betalen

Karen Luiken-17 maart 2022 om 07:11

Heb jij een Netflix-account waar meerdere mensen gebruik van maken? Grote kans dat je dat meer gaat kosten. De streamingsdienst start met een test waarbij er extra moet worden betaald voor gebruikers buiten het huishouden. Dat meldt Variety.

Volgens de voorwaarden van Netflix mag het account van een abonnee niet worden gedeeld met personen buiten het huishouden. De streamingsdienst heeft dat jarenlang gedoogd, maar gaat daar nu dus verandering in brengen. In drie landen - Chili, Costa Rica en Peru - moeten Netflix-leden die hun accounts delen met mensen buiten het huishouden meer gaan betalen.

“We hebben het mensen die samenwonen altijd gemakkelijk gemaakt om hun Netflix-account te delen, met functies zoals aparte profielen en meerdere streams in onze abonnementen”, zegt Chengyi Long van Netflix. “Hoewel deze enorm populair zijn geweest, hebben ze ook voor verwarring gezorgd over wanneer en hoe Netflix kan worden gedeeld. Als gevolg hiervan worden accounts gedeeld tussen huishoudens, wat een impact heeft op ons vermogen om te investeren in nieuwe tv en films voor onze leden.”

Met een nieuwe functie kunnen abonnees met een standaard- of premium-account straks tegen betaling extra leden toevoegen. Maximaal twee mensen buiten het huishouden. Als de test in Chili, Costa Rica en Peru succesvol blijkt, wordt de functie ook in andere landen uitgerold.

Zien: eerse teaser van 'Hocus Pocus 2' gedropt!

Dieter Blarinckx-28 juni 2022 om 22:18

They're back, witches! De Sanderson-zusjes zijn weer helemaal terug voor een gloednieuw en magisch avontuur in 'Hocus Pocus 2'! En hier zijn de eerste beelden!

Disney dropte zonet de eerste teaser trailer van de langverwachte sequel op 'Hocus Pocus' uit 1993.

In dit nieuwe hoofdstuk brengen een paar schoolmeisjes de heksen terug naar het huidige Salem in Massachusetts in de Verenigde Staten. De meisjes moeten voorkomen dat de heksen opnieuw hun stad onveilig maken.

'Hocus Pocus 2' is vanaf 30 september beschikbaar op streamingplatform Disney+. Check de eerste teaser trailer hieronder:

‘Nonkels’ krijgt een tweede seizoen!

Dieter Blarinckx-28 juni 2022 om 22:14

Hoewd niefs voor de fans van de Vlaamse serie ‘Nonkels’, want er werd zopas bevestigd dat er wel degelijk een tweede seizoen in de maak is!

Het eerste seizoen was een overdonderend succes, met indrukwekkende kijkcijfers tussen de 300.000 en 400.000 op tv (Play4). Via Streamz kan je ‘m ook streamen en daar staat die in de top drie van de meest opgevraagde reeksen. Logisch dus dat er een vervolg komt op de fratsen van de familie Persyn.

‘Nonkels’ zoomt in op het leven van drie West-Vlaamse broers van middelbare leeftijd en hun familie. Wanneer er plots een Afrikaanse vluchteling voor de deur staat, wordt hun leven overhoop gegooid.

Wanneer het tweede seizoen dan net te zien/streamen zal zijn, is helaas nog niet geweten.

Ontdek meer