Warner Bros onthult DLC voor LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Nico De Greef-16 maart 2022 om 21:53

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt pas op 5 april, maar TT Games en Warner Bros. hebben nu al aangekondigd dat het spel een hoop extra content zal krijgen. Zo worden er maar liefst zeven DLC-bundels uitgebracht met speelbare personages afkomstig uit spin-offs zoals The Mandalorian en Rogue One.

Dat LEGO Star Wars: The Skywalker Saga de grootste LEGO Star Wars-game aller tijden moet worden, mag je best letterlijk nemen. Wanneer de game op 5 april lanceert, kunnen spelers meteen aan de slag met meer dan 300 speelbare karakters uit alle negen films van de Skywalker Saga. Oftewel: het meeste aantal speelbare personages ooit in een LEGO-game.

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, komt Warner Bros nu met het nieuws dat nog méér Star Wars-personages op weg zijn naar de game. Later dit jaar verschijnen namelijk meerdere DLC-bundels met elk een aantal personages uit de verschillende spin-off films en series die naast de saga zijn verschenen.

Zo kun je binnenkort bijvoorbeeld ook aan de slag met personages als Din Djarin en Grogu (aka Baby Yoda) uit de Disney Plus-hitserie The Mandalorian, of zelfs een jongere Han Solo uit Solo: A Star Wars Story. In totaal worden er zeven DLC-pakketten voorzien. Sommige pakketten zullen vanaf launch al beschikbaar zijn, terwijl andere pas later in het jaar verkrijgbaar zullen worden gemaakt.

De DLC kan bovendien op twee manieren aangeschaft worden: via de seizoenspas die standaard zit bijgevoegd in de Deluxe-editie van het spel of via de digitale winkels waar spelers de bundels los kunnen kopen.

Hieronder een lijst met alle pakketten en wanneer ze verkrijgbaar zijn:

The Mandalorian Seizoen 1 (vanaf 5 april)

  • Din Djarin + Grogu (sidekick), Greef Karga, Cara Dune, IG-11, Kuiil

Solo: A Star Wars Story (vanaf 5 april)

  • Jonge Han Solo, Jonge Chewbacca, Jonge Lando Calrissian, Qi’ra, Tobias Beckett, Enfys Nest

Classic Characters (vanaf 19 april of 5 april via pre-order)

  • Luke Skywalker, Princess Leia, Han Solo, Darth Vader, Lando Calrissian

(lees verder onder de foto)

Trooper Pack (vanaf 4 mei of 5 april via pre-order)

  • Death Trooper, Incinerator Trooper, Range Trooper, Imperial Shore Trooper, Mimban Stormtrooper

Rogue One: A Star Wars Story (vanaf 19 april)

  • Jyn Erso, Bodhi Rook, Cassian Andor, K-2SO, Chirrut Îmwe, Baze Malbus, Director Krennic

The Mandalorian Seizoen 2 (vanaf 4 mei)

  • Ahsoka Tano, Boba Fett, Bo Katan, Fennec Shand, Moff Gideon

The Bad Batch (vanaf 4 mei)

  • Hunter, Wrecker, Tech, Crosshair, Echo

Zit(ten) jouw favoriete personage(s) erbij? LEGO Star Wars: The Skywalker Saga verschijnt over drie weken.

Elden Ring voegt PvP-arena's toe aan de game

Nico De Greef-07 december 2022 om 11:34

Bandai Namco Entertainment en FromSoftware rollen vandaag een verrassende update uit die nieuwe PvP-gerelateerde content aan de game toevoegt.

Sinds lancering van de game in februari dit jaar vragen gamers zich massaal af waarvoor de gigantische arena's, die verspreid liggen over de wereldmap, voor dienen. Spelers konden ze niet betreden en ook ontwikkelaar FromSoftware hield de lippen stijf op elkaar.

Dat is niet langer het geval na update 1.08, die eindelijk de functie van deze mysterieuze arena's heeft onthuld: vanaf vandaag kunnen competitieve spelers namelijk de arena's bezoeken om er de strijd met elkaar aan te gaan in PvP-duels, free-for-all's of epische teamgevechten.

In totaal zijn er drie arena's, elk met een unieke set regels. Zo kunnen Tarnished in het Limgrave Colosseum deelnemen aan gevechten die gebonden zijn aan een tijdslimiet en waar het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren. In deze modus kunnen spelers bovendien oneindig blijven respawnen.

In het Royal Colosseum kunnen Tarnished dan weer deelnemen aan duels waarbij er tot de dood wordt gestreden. Spelers krijgen met andere woorden dus maar één leven en kunnen niet meermaals respawnen.

Tot slot kunnen spelers in het Caelid Colosseum deelnemen aan alle bovenstaande modi met als extra dat ze in deze arena ook Spirit Ashes (geesten van verslagen vijanden) kunnen oproepen om hen bij te staan in de strijd.

'Elden Ring' is verkrijgbaar op PlayStation, Xbox en PC via Steam en werd onlangs genomineerd voor maar liefst 7 game awards, waaronder Game of the Year 2022.

'Hogwarts Legacy' dropt eerste soundtrack-nummer

Dieter Blarinckx-05 december 2022 om 19:23

Februari zal hoogstwaarschijnlijk een maand zijn waar veel Potterheads naar uitkijken. Want dan dropt namelijk de langverwachte game 'Hogwarts Legacy'. En om fans al in de juiste sferen te brengen, werd een eerste soundtrack-nummer gedropt via sociale media.

Het nummer 'Overture to the Unwritten' bevat een 54-koppig orkest en koor met leden van de Universiteit van Utah, BYU, Salt Lake Symphony Orchestra, lokale studiomuzikanten en met gerenommeerde opname-artiesten Nicole Pinnell, Nicole Klossner, Ryan Shupe, Abe Kaelin, Bart Olson, John Knudsen en Dune Moss.

Zij brengen in primeur het eerste officiële soundtrack-nummer van de langverwachte en geanticipeerde fantasygame 'Hogwarts Legacy'. De game staat gepland voor een release op 10 februari en kan je nu alvast overal pre-orderen.

Kom alvast in de magische mood met de videoclip van het nummer:

Ontdek meer