Muziek en NFT’s als droomcombo dankzij deze artiesten

Karen Luiken-16 maart 2022 om 05:14

Yung Mavu en Chuki Beats hebben hun talenten gebundeld voor een bijzonder project. Ze komen niet alleen met een gezamenlijk album, maar ook met de allereerste NFT pop-up expo van België.

Bij de expo, die in samenwerking met het MAS, de stad Antwerpen en 32WORLDWIDE is gerealiseerd, wordt het album ‘Matter of Time II’ van Yung Mavu en Chuki Beats gepresenteerd aan de hand van twaalf digitale kunstwerken.

Elk kunstwerk is gelinkt aan een unieke waarde die enkel de eigenaar ten goede komt. Wie er bij de veiling in slaagt om één van de NFT’s te bemachtigen, verzekert zich van een aantal bijzondere voordelen. Denk daarbij aan een studiosessie met Chuki Beats, gratis toegang bij alle concerten van Yung Mavu of een bijrol in de volgende videoclip van het duo.

Kans maken? De expo is tot maandag 28 maart te bezichtigen in de wandelboulevard van het MAS. Daarna worden de werken online te koop aangeboden door middel van een veiling.

Dit zijn de meest gestreamde artiesten in ons land

Dieter Blarinckx-01 december 2022 om 15:24

Sinds deze week kan je via Spotify weer checken naar welke muziek je het meest luisterde afgelopen jaar. En zo zijn ook de meest gestreamde artiesten van ons land in kaart gebracht!

De monsterhit ‘As It Was’ van Harry Styles staat wereldwijd op nummer 1, maar de meest gestreamde artiest ter wereld is dit jaar de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny.

Maar in ons land is dat helemaal anders. Bovenaan de lijst van meest gestreamde muzikanten staat Ed Sheeran. Hij wordt gevolgd door The Weeknd en Ninho. Damso en David Guetta vervolledigen de top 5 van ons land.

Heb jij al gecheckt wie er bij jou op 1 staat?

Dit zijn de genomineerden voor de MIA's

Karen Luiken-30 november 2022 om 07:54

De genomineerden van de Music Industry Awards, ook wel de MIA’s genoemd, zijn bekend. Stromae is de grootste favoriet met negen nominaties.

Voor deze editie van de MIA’s zijn in het totaal 29 verschillende groepen en artiesten genomineerd. Stromae heeft de meeste nominaties op zijn naam staan en maakt onder meer kans in de categorieën ‘Album’, ‘Pop’, ‘Solo man’ en ‘Hit van het jaar’.

Andere grote kanshebbers zijn Charlotte Adigéry en Bolis Pupul met acht nominaties, Angèle met zeven nominaties, Pommelien Thijs met vijf nominaties en CAMILLE, Metejoor en Oscar and the Wolf met ieder vier nominaties.

Het publiek kan vanaf vandaag tot en met zondag 11 december stemmen via de website van de MIA’s. Op donderdag 26 januari wordt duidelijk wie er met een prijs vandoor gaan; dan worden de MIA’s uitgereikt in Paleis 12 en live op Eén.

Ontdek meer