Internet in de ban van schattige 'schapenkatjes'

Karen Luiken-09 augustus 2021 om 14:06

Kittens zijn schattig. Dat is een feit en daar valt geen discussie over te voeren. De meeste katjes worden geboren met een nette, rechte vacht. Maar er bestaat ook een ras waarbij de kittens een soort schaapachtig haar met krulletjes hebben. Maak kennis met de Selkirk Rex, het schattigste ras ter wereld.

Het ras is tientallen jaren geleden in de Verenigde Staten ontstaan en wordt anno 2021 steeds populairder op social media. Neem bijvoorbeeld het account 'Gina & Gepetto', een profiel dat is opgezet door Eleonora Muccio. Zij is een fokker uit Zwitserland en verrast haar volgers regelmatig met een foto of filmpje. Een jaar geleden had ze nog 37.000 volgers, nu is dat aantal bijna verviervoudigd.

Wij snappen wel waarom ze zo populair is. I mean, kijk even?!

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Zin in een ijsje dat smaakt naar Ketchup of Sojasaus?

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 08:45- Foto:

The Ice Cream Project

"Goedemiddag, voor mij graag een hoorntje met een bolletje Mosterd en een bolletje Havermout alstublieft!" Dit is iets wat je waarschijnlijk niet snel zal bestellen maar in Londen is het wel degelijk een ding. The Ice Cream Project is een ijssalon met 14 gekke smaken.

Het klinkt niet echt smakelijk, een ijsje met mayonaisesmaak. Maar toch is deze gekke pop-up-store erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Mensen willen namelijk maar al te graag in een lange rij staan om zo'n ijsje te bestellen. De oprichtster Anya Hindmarch heeft alle smaken gelinkt aan haar accessoirecollectie. De Britse modeontwerpster werkt graag met logo's van iconische voedingsmerken zoals Heinz en Kellogg's.

Ontdek zelf de 14 vreemde smaken op de website van The Ice Cream Project of ga zelf eens proeven in Londen. De pop-up-store staat er nog tot 28 augustus.

Ontdek meer