PlayStation toont donderdag nieuwe beelden van 'Hogwarts Legacy'

Nico De Greef-14 maart 2022 om 16:30

Maar liefst anderhalf jaar na de aankondiging van de rpg 'Hogwarts Legacy', zal Warner Bros eindelijk later deze week nieuwe info en beelden van de langverwachte titel met de wereld delen.

Sony, die de marketingrechten van de game in handen heeft, komt aanstaande donderdag met een nieuwe State of Play-livestream die helemaal in het teken staat van 'Hogwarts Legacy'. De livestream zal omstreeks 22u00 lokale tijd worden uitgezonden op onder andere het YouTube- en Twitch-kanaal van PlayStation en ongeveer 20 minuten duren.

Wat fans mogen verwachten? Maar liefst veertien minuten aan gloednieuwe gameplay en een aantal korte behind-the-scenes clips en interviews met de ontwikkelaars van het spel!

Potter-fans hebben erg lang moeten wachten op nieuwe info, maar donderdag is het eindelijk zover. Laten we hopen dat een releasedatum niet ver weg is!

Over het spel

'Hogwarts Legacy' is een aankomend actierollenspel dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw in de Wizarding World. In het spel kunnen spelers vrij de wondere wereld bekend uit de 'Harry Potter'-films verkennen en deelnemen aan allerhande activiteiten zoals les volgen op Zweinstein, toverdrankjes maken en magische wezens ontmoeten. Tijdens een PlayStation 5-event in september van 2020 leerden fans voor het eerst over het bestaan van het spel.

Google trekt de stekker uit gamestreamingdienst Stadia

Nico De Greef-29 september 2022 om 21:23

Google heeft op zijn website aangekondigd dat het binnenkort stop met het ondersteunen van Google Stadia, zijn streamingdienst voor games. Gebruikers die reeds games of hardware (zoals de Stadia-controller) hebben aangeschaft krijgen alles terugbetaald, aldus het technologiebedrijf.

Google Stadia werd in november 2019 gelanceerd en wordt na amper drie jaar stopgezet. Het platform, waarlangs gebruikers games via de cloud kunnen spelen, is dan toch niet zo populair of winstgevend dan men had verwacht. En dat is volgens Google meteen ook de reden waarom Stadia per 18 januari 2023 op zwart gaat.

Opmerkelijker is het nieuws dat Google alle Stadia-gebruikers belooft te compenseren. Het bedrijf zegt namelijk al het geld dat gebruikers reeds hebben uitgegeven aan games en hardware (zoals de Stadia-controller) terug te zullen betalen. Gebruikers van Stadia Pro - de betalende abonnementendienst van Stadia - krijgen hun lidgeld dan weer niet terug, maar hoeven ook niet meer te betalen totdat de dienst op 18 januari definitief offline gaat. Nieuwe spellen aanschaffen, is daarnaast ook niet langer meer mogelijk.

Er gingen al langer geruchten de rond dat Google de stekker zou gaan trekken uit Stadia. Vorig jaar kwamen er al opvallend weinig games uit voor het platform waarmee Google het succes van Xbox Game Pass en PlayStation Now hoopte te evenaren, en ook eigen in-house game-ontwikkelaars gaven al aan ermee te stoppen.

Hoeveel gebruikers Stadia telt, is niet geweten.

Disneyland Paris krijgt eigen Monopoly-variant

Dieter Blarinckx-26 september 2022 om 06:38

Goed nieuws voor de fans van gezelschapsspelletjes en pretparken, want Disneyland Paris en Monopoly lanceren binnenkort samen een nieuwe variant van het populaire bordspel!

Speciaal voor de 30ste verjaardag van Disneyland Paris brengt Monopoly een exclusieve Disneyland Paris-variant uit. Deze special edition zal vanaf 20 oktober verkrijgbaar zijn.

Iedere zijde van het bordspel staat voor een land in het Disneyland Park: Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. De pionnen zijn bekende Disney-iconen en in het midden van het bordspel staat een groot openklapbaar kasteel!

Vanaf 19 oktober zal het spel alvast te koop zijn voor de jaarpashouders. Daarna zal het spel ook voor de andere gasten verkrijgbaar zijn.

Ontdek meer