Man gebruikt hondenpoep voor portret Poetin

Karen Luiken-14 maart 2022 om 07:21

Een Britse kunstenaar zamelt op een bijzondere manier geld in voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dominic Murphy verkoopt portretten van de Russische Vladimir Poeting, geschilderd met hondenpoep.

Dominic had het gevoel dat hij iets moest doen voor Oekraïense vluchtelingen en kwam zo op het idee van het portret dat gemaakt werd met hondenpoep. “Ik ben ermee begonnen omdat ik uit woede dacht: hoe kan ik hier mijn frustratie uithalen”, aldus de kunstenaar in een gesprek met Insider. “Het is een onvolwassen idee, maar het werkt wel.”

Om materialen voor zijn schilderij te verzamelen hoefde Dominic niet ver te zoeken. Enige wat hij nodig had was een canvasdoek, een kwast en de uitwerpselen die zijn hond in de tuin had achtergelaten.

Dominic vertelt dat het maken van het schilderij geen prettige ervaring was, maar om het proces draaglijker te maken droeg hij een masker en mengde hij de uitwerpselen met modder en lijm om het te verdunnen. “Ik heb dertig lagen vernis aangebracht dus je ruikt er niks meer van.”

Een afdruk van portret kost bijna 50 euro. Hij heeft al meerdere exemplaren verkocht. Het originele schilderij ging voor bijna 200 euro de deur uit, maar daar heeft Dominic achteraf gezien spijt van. Er komen inmiddels namelijk biedingen binnen van ruim 3600 euro.

Vrouw bouwt innige band op met aap, is niet meer welkom in dierentuin

Karen Luiken-22 september 2022 om 11:48

Een vrouw uit Deurne is niet langer welkom in de Zoo van Antwerpen. Reden: ze heeft een te innige band opgebouwd met chimpansee Chita. En dat is ongezond voor het dier, vindt de dierentuin.

De 53-jarige vrouw uit Deurne kreeg vorig jaar al een contactverbod met de chimpansees uit de Zoo van Antwerpen. Ze mocht de dierentuin nog wel bezoeken, maar de apen moest ze met een grote boog ontwijken. Een bevel waar ze zich niet aan heeft gehouden. Ondanks meerdere waarschuwingen bleef ze Chita volgens VRT regelmatig bezoeken.

De band die Adie en Chita opbouwden, werd te innig. De twee gaven elkaar kusjes aan het raam en speelden met elkaar. Volgens Adie ‘hielden de twee van elkaar’ en ze sprak zelfs van een 'verhouding'. Het zorgde voor ruzies tussen Chita en de andere apen.

Reden genoeg om keiharde stappen te ondernemen, vindt de zoo. "We hebben de vrouw meerdere malen gevraagd om weg te blijven”, klinkt het volgens VRT. "We hebben haar nu via een brief laten weten dat haar abonnement niet langer verlengd zal worden en dat ze de zoo niet langer mag betreden."

Deze chips smaakt naar... vagina

Karen Luiken-20 september 2022 om 15:47

Dacht je alle meest krankzinnige chipssmaken al geproefd te hebben? Het kan altijd gekker. Een bedrijf uit Litouwen heeft een chips op de markt gebracht die smaakt naar... vagina’s.

De traktatie is afkomstig van het merk Chazz. Reden van deze opmerkelijke verkoop? Volgens recente studies hebben millennials drie keer minder seks dan onze ouders op onze leeftijd. En dat is een probleem, vindt Chazz.

Om ons hier bewust van te maken, komt het bedrijf nu met de vagina-chips. En die proeft - zoals je waarschijnlijk al verwacht - naar het meest intieme gedeelte van de vrouw. De smaken zijn opgesteld door vijf medewerkers van het merk die de opdracht kregen om een lijst samen te stellen met daarop vijf ingrediënten die naar vagina zouden smaken en ruiken.

Benieuwd naar het resultaat? Voor tien euro kun je een zak chips bestellen.

Ontdek meer