Man gebruikt hondenpoep voor portret Poetin

Karen Luiken-14 maart 2022 om 07:21

Een Britse kunstenaar zamelt op een bijzondere manier geld in voor vluchtelingen uit Oekraïne. Dominic Murphy verkoopt portretten van de Russische Vladimir Poeting, geschilderd met hondenpoep.

Dominic had het gevoel dat hij iets moest doen voor Oekraïense vluchtelingen en kwam zo op het idee van het portret dat gemaakt werd met hondenpoep. “Ik ben ermee begonnen omdat ik uit woede dacht: hoe kan ik hier mijn frustratie uithalen”, aldus de kunstenaar in een gesprek met Insider. “Het is een onvolwassen idee, maar het werkt wel.”

Om materialen voor zijn schilderij te verzamelen hoefde Dominic niet ver te zoeken. Enige wat hij nodig had was een canvasdoek, een kwast en de uitwerpselen die zijn hond in de tuin had achtergelaten.

Dominic vertelt dat het maken van het schilderij geen prettige ervaring was, maar om het proces draaglijker te maken droeg hij een masker en mengde hij de uitwerpselen met modder en lijm om het te verdunnen. “Ik heb dertig lagen vernis aangebracht dus je ruikt er niks meer van.”

Een afdruk van portret kost bijna 50 euro. Hij heeft al meerdere exemplaren verkocht. Het originele schilderij ging voor bijna 200 euro de deur uit, maar daar heeft Dominic achteraf gezien spijt van. Er komen inmiddels namelijk biedingen binnen van ruim 3600 euro.

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

Gwyneth Paltrow komt met luxeluiers met diamanten!

Dieter Blarinckx-14 mei 2022 om 08:59

Gwyneth Paltrow, de Amerikaanse actrice die vaak de headlines haalt met haar vreemde producten onder haar lifestylemerk Goop, komt met een luxeluier met edelstenen.

Dat nieuws maakte Goop zelf bekend via sociale media. De luiers in kwestie zouden gemaakt zijn van alpacawol en zouden daarnaast ook enkele duren edelstenen bevatten. Maar wie edelstenen zegt, denkt ook automatisch aan een stevig prijskaartje. Een pak van 12 luiers zou zelfs zo’n 115 euro kosten!

Gwyneth zelf zegt dat het eerder om een publiciteitsstunt gaat. “Met ‘The Diapér’ willen Goop en Gwyneth Paltrow een Amerikaanse wet in vraag stellen, die maakt dat luiers in 33 Amerikaanse staten belast worden tegen hetzelfde tarief als luxegoederen. Daardoor zijn luiers voor veel gezinnen moeilijk betaalbaar”, klinkt het.

Ontdek meer