Vrouw met buikpijn ontdekt pas bij bevalling dat ze zwanger is

Karen Luiken-14 maart 2022 om 07:09

Stel je voor: je hebt buikpijn en bevalt kort daarna van een baby, niet wetende dat je zwanger bent. Het overkwam de 24-jarige masterstudent Ellie Johnson uit Engeland.

Ellie had maandenlang geen idee dat er een kindje in haar buik zat. Ze bleef ongesteld worden, haar buik groeide niet en ook had ze geen andere symptomen die erop konden wijzen dat ze zwanger zou kunnen zijn. Bovendien heeft ze drie zwangerschapstesten gedaan en liet zelfs een echo geen baby zien.

“Ik wist niet dat ik zwanger was tot ik aan het bevallen was”, vertelt Ellie volgens Tyla. “Ik slikte de anticonceptiepil, iedere dag tot mijn zwangerschap. Ik had geen zwangerschapssymptomen. Ik werd nog steeds iedere maand ongesteld en had geen babybuik.”

Ellie bleef haar leven leiden zoals iedere student dat doet: ze ging op vakantie, dronk alcohol en vloog zelfs het weekend voor haar bevalling nog naar Edingburgh voor een kroegentocht. Geen vuiltje aan de lucht, totdat ze op een gegeven moment last kreeg van buikpijn. Zo ernstig zelfs dat ze een bezoekje bracht aan de dokter. “Ze dachten dat het iets met mijn spijsvertering te maken had, dus werd ik naar huis gestuurd.”

Alles leek normaal, maar daar kwam verandering in toen ze met een vreselijke buik- en rugpijn in bed kwam te liggen. Na een paar uur overgeven besloot haar moeder de ambulance te bellen. Eenmaal in het ziekenhuis werd duidelijk waar de problemen vandaan kwamen: ze was aan het bevallen van het kindje waarvan ze niet wist dat ze het kreeg. “Ik geloofde het niet helemaal. Ik dacht op dat moment ook dat ik hallucineerde vanwege de pijn. Maar toen zag ik ineens een klein babygezichtje. Het was de eerste keer dat ik geloofde dat dit echt aan het gebeuren was.”

De eerste reactie van Ellie was: ‘Ik kan geen moeder zijn, laat dit niet waar is’. Inmiddels kan ze niet meer zonder haar dochter.

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

Gwyneth Paltrow komt met luxeluiers met diamanten!

Dieter Blarinckx-14 mei 2022 om 08:59

Gwyneth Paltrow, de Amerikaanse actrice die vaak de headlines haalt met haar vreemde producten onder haar lifestylemerk Goop, komt met een luxeluier met edelstenen.

Dat nieuws maakte Goop zelf bekend via sociale media. De luiers in kwestie zouden gemaakt zijn van alpacawol en zouden daarnaast ook enkele duren edelstenen bevatten. Maar wie edelstenen zegt, denkt ook automatisch aan een stevig prijskaartje. Een pak van 12 luiers zou zelfs zo’n 115 euro kosten!

Gwyneth zelf zegt dat het eerder om een publiciteitsstunt gaat. “Met ‘The Diapér’ willen Goop en Gwyneth Paltrow een Amerikaanse wet in vraag stellen, die maakt dat luiers in 33 Amerikaanse staten belast worden tegen hetzelfde tarief als luxegoederen. Daardoor zijn luiers voor veel gezinnen moeilijk betaalbaar”, klinkt het.

Ontdek meer