Vlaamse media lanceert samen tv- en radio-uitzending voor Oekraïne

Dieter Blarinckx-10 maart 2022 om 17:37

DPG Media, VRT, SBS en Mediahuis slaan op donderdag 17 maart de handen in elkaar voor een gezamenlijke tv- en radio-uitzending ten voordele van de slachtoffers van Oekraïne. Dat zullen ze doen onder de noemer ‘Oekraïne 12-12'.

De tv-show zal uitgezonden worden op Eén, VTM en Play4 en kan rekenen op de presentatiekunsten van Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke.

Naast die tv-show zal er ook 14 uur lang live radio gemaakt worden: van 6 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds is er ‘Oekraïne 12-12' bij Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie.

Het doel van deze dag is de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.

“Ook wij zijn erg aangedaan door wat de mensen in Oekraïne overkomt. Tegelijkertijd zien we in ons land heel veel hartverwarmende initiatieven ontstaan. Mensen bieden spontaan hulp aan, de eerste Oekraïense vluchtelingen krijgen ondertussen een onderdak bij Vlamingen. Deze golf van solidariteit willen we vanuit onze mediagroepen ondersteunen en versterken. Op 17 maart zullen we de hele dag verhalen en acties delen op zes radiozenders en ’s avonds brengen we iedereen samen met een meeslepende liveshow op Eén, VTM en Play4. Met ‘Oekraïne 12-12' zijn we grenzeloos solidair met Oekraïne”, klinkt het bij de zenders.

Beeld: Oekraïne 12-12

Disneyland Paris stopt met verkoop van jaarpassen

Dieter Blarinckx-30 maart 2023 om 16:20

Wie vaak te vinden is in Disneyland Paris, of zelfs al een jaarabonnement op het Franse themapark heeft, let nu best even op. Het park maakte immers zopas bekend dat ze stoppen met de verkoop van jaarpassen!

Disneyland Paris kondigde eerder deze week aan dat ze zullen stoppen met de verkoop van hun jaarpassen. Dat hele programma zal vervangen worden door nieuwe formules: "We luisteren altijd naar onze gasten en streven er voortdurend naar om nieuwe ervaringen te brengen en nieuwe producten te ontwikkelen die keuze, flexibiliteit en waarde bieden voor onze jaarpashouders”, klinkt het in het officiële statement van het Franse resort.

“We ontwikkelen momenteel een nieuw productaanbod voor onze meest frequente bezoekers op basis van de waardevolle feedback die onze pashouders ons hebben gegeven, en als gevolg daarvan pauzeren we de verkoop van nieuwe jaarkaarten”, klinkt het verder.

Iedereen die nu een Disneyland Paris jaarpas heeft wordt persoonlijk gecontacteerd en zal kunnen overstappen op de nieuwe formule.

Dit zijn de drie finalisten van 'Big Brother'

Karen Luiken-30 maart 2023 om 10:15

In de finale van 'Big Brother' is slechts plek voor drie personen. Vanmorgen zaten er nog vier deelnemers in het huis, wat betekent dat één van hen de eindstreep sowieso niet zou halen. Wie dat is, werd zojuist bekend. Je ziet het in onderstaande video (maar let op de spoilers).

Ontdek meer