Vlaamse media lanceert samen tv- en radio-uitzending voor Oekraïne

Dieter Blarinckx-10 maart 2022 om 17:37

DPG Media, VRT, SBS en Mediahuis slaan op donderdag 17 maart de handen in elkaar voor een gezamenlijke tv- en radio-uitzending ten voordele van de slachtoffers van Oekraïne. Dat zullen ze doen onder de noemer ‘Oekraïne 12-12'.

De tv-show zal uitgezonden worden op Eén, VTM en Play4 en kan rekenen op de presentatiekunsten van Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en James Cooke.

Naast die tv-show zal er ook 14 uur lang live radio gemaakt worden: van 6 uur ’s ochtends tot 21 uur ’s avonds is er ‘Oekraïne 12-12' bij Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie.

Het doel van deze dag is de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.

“Ook wij zijn erg aangedaan door wat de mensen in Oekraïne overkomt. Tegelijkertijd zien we in ons land heel veel hartverwarmende initiatieven ontstaan. Mensen bieden spontaan hulp aan, de eerste Oekraïense vluchtelingen krijgen ondertussen een onderdak bij Vlamingen. Deze golf van solidariteit willen we vanuit onze mediagroepen ondersteunen en versterken. Op 17 maart zullen we de hele dag verhalen en acties delen op zes radiozenders en ’s avonds brengen we iedereen samen met een meeslepende liveshow op Eén, VTM en Play4. Met ‘Oekraïne 12-12' zijn we grenzeloos solidair met Oekraïne”, klinkt het bij de zenders.

Beeld: Oekraïne 12-12

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Zien: zo transformeerden Jelle & Rik voor 'Nonkels'

Dieter Blarinckx-24 mei 2022 om 16:12

De gloednieuwe en doldwaze Vlaamse serie 'Nonkels' is nog maar pas op de buis, maar al een schot in de roos! En zender Play4 deelde zopas een unieke blik op de make-up van hoofdrolspelers Rik Verheye en Jelle De Beule.

In 'Nonkels' wordt het leven van drie broers van middelbare leeftijd en hun familie overhoop gegooid wanneer een Afrikaanse vluchteling voor de deur staat. Wat de serie zo komisch maakt, is dat die volledig in het West-Vlaams is!

"Nee, Rik Verheye & Jelle De Beule zien er normaal gezien niet zo uit. Heel wat make-up en geduld komen kijken bij het omtoveren van deze twee acteurs. Welgekomen Nonkel Willy & Nonkel Luc", klinkt het bij de video.

Check de coole behind-the-scenes hier:

Ontdek meer