'Geheime dochter' van Putin verwijdert Instagram-account

Karen Luiken-09 maart 2022 om 11:26

De ‘geheime dochter’ van Vladimir Putin heeft haar Instagram-account verwijderd nadat ze online flink wat commentaar kreeg over de acties van haar vermeende vader. Dat meldt The New York Post.

Luiza Krivonogikh is de dochter van multimiljonair Svetlana Krivonogikh, van wie beweerd wordt dat ze aan het eind van de jaren ‘90 en het begin van de jaren ’00 de minnares was van Putin. Svetlana noch Putin heeft ooit gereageerd op de relatiegeruchten of het vermeende vaderschap van Luiza.

Toch kreeg de 18-jarige tiener online flink wat negatieve reacties sinds Putin de Russische troepen volgens de geruchten de opdracht heeft gegeven om Oekraïne binnen te vallen. Onder haar foto’s verschenen berichten als ‘je bent de dochter van de duivel’, ‘oorlogsmisdadiger’ en allerlei andere vijandige opmerkingen.

Sinds afgelopen maandag is het account van Luiza nergens meer te bekennen.

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Nieuw-Zeeland gaat jongeren met liefdesverdriet helpen

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 10:25

De regering van Nieuw-Zeeland heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt. Ze willen immers Nieuw-Zeelandse jongeren met liefdesverdriet gaan helpen. Dat doen ze met de campagne ‘Love Better’.

Hoe gaan ze dat net doen? Wel, via video’s, artikels en podcasts willen ze jongeren met een gebroken hart gaan bereiken. Ze zullen daarnaast ook een platform oprichten waar jongeren openlijk en in een veilige omgeving over hun gevoelens kunnen praten met een professional. Er zal een budget van zo’n 3,7 miljoen worden vrijgemaakt voor de ‘Love Better’-campagne.

Het initiatief komt er nadat een peiling bewees dat 87% van de 16- tot 24-jarigen die al een relatie hadden, ook te maken kreeg met heel wat liefdesverdriet. Dat resulteerde dan ook in gevolgen zoals zelfverminking, depressie, wraakgevoelens en soms zelfs stalking.

Met ‘Love Better’ hoopt Nieuw-Zeeland een luisterend oor te bieden en er te zijn voor de jongeren.

Ontdek meer