Zeldzame Pokémon-kaart levert ruim 3 ton op

Karen Luiken-09 maart 2022 om 10:56

Zeldzame Pokémon-kaarten kunnen een fortuin waard zijn. Dat is in het verleden al meerdere malen bewezen en is ook nu weer bevestigd bij een veiling van Heritage Auctions. Daar is een holografische Charizard-kaart uit 1999 verkocht voor 336.000 dollar. Een recordbedrag.

Nooit eerder werd er bij het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions voor zoveel geld een Pokémon-ruilkaart verkocht. Het vorige record stond op een bedrag van 300.000 dollar voor dezelfde Charizard-kaart als nu over de toonbank is gegaan.

Wat het exemplaar zo bijzonder maakt is de Gem Mint 10-classificatie, die slechts 121 kaarten hebben. Er werden iets minder dan zeventig biedingen gedaan op de kaart.

Kunstencentrum Vooruit krijgt een bijzondere naam

Sofie Verbeeck-18 mei 2022 om 09:00- Foto:

Photo by Erik Mclean on Unsplash

VIERNULVIER, dat is de nieuwe naam van het Gentse kunstencentrum. Sommigen weten misschien wel wat dat betekent. De nieuwe naam verwijst namelijk naar de 404-foutmelding die je krijgt wanneer een webpagina onbereikbaar is.

Het kunstencentrum dat vroeger De Vooruit heette, wilde van naam veranderen nadat de politieke partij SP.A zijn naam in Vooruit had veranderd. Al zal het gebouw zelf wel De Vooruit blijven heten. De nieuwe naam verwijst naar een internationale foutcode. Volgens de woordvoerder is dat omwille van de vele errors waarop ze botsten tijdens de zoektocht naar een andere naam.

Gwyneth Paltrow komt met luxeluiers met diamanten!

Dieter Blarinckx-14 mei 2022 om 08:59

Gwyneth Paltrow, de Amerikaanse actrice die vaak de headlines haalt met haar vreemde producten onder haar lifestylemerk Goop, komt met een luxeluier met edelstenen.

Dat nieuws maakte Goop zelf bekend via sociale media. De luiers in kwestie zouden gemaakt zijn van alpacawol en zouden daarnaast ook enkele duren edelstenen bevatten. Maar wie edelstenen zegt, denkt ook automatisch aan een stevig prijskaartje. Een pak van 12 luiers zou zelfs zo’n 115 euro kosten!

Gwyneth zelf zegt dat het eerder om een publiciteitsstunt gaat. “Met ‘The Diapér’ willen Goop en Gwyneth Paltrow een Amerikaanse wet in vraag stellen, die maakt dat luiers in 33 Amerikaanse staten belast worden tegen hetzelfde tarief als luxegoederen. Daardoor zijn luiers voor veel gezinnen moeilijk betaalbaar”, klinkt het.

Ontdek meer