Dit is de nieuwe iPhone SE

Dieter Blarinckx-09 maart 2022 om 07:44

Gisteren stelde Apple hun gloednieuwe producten voor en eentje daarvan was de nieuwe iPhone SE, de “goedkopere” iPhone. Het was al lang verwacht dat Apple een nieuwe iPhone SE zou voorstellen, maar wat verrassend was, was het feit dat deze “goedkopere” iPhone duurder is dan zijn voorganger. De nieuwe SE is immers 40 euro duurder dan zijn voorganger. Voor een nieuwe betaal je nu zo’n 529 euro.

Wat de nieuwe als voordeel heeft? 5G, de snelle vorm van mobiel internet. Daardoor is de iPhone SE meteen ook de goedkoopste iPhone mét 5G verbinding.

Het design zelf is traditioneel en klassiek, zoals we het kennen van zijn voorganger. De TouchID-knop blijft wel, waardoor het de enige ‘nieuwe’ iPhone is die dit nog heeft. Het scherm blijft ook hetzelfde als vroeger. Ook wat de kleuren betreft blijft Apple de traditionele opties aanhouden: zwart, wit en rood.

Vanaf deze vrijdag kan je de nieuwe iPhone SE bestellen, om ‘m op 18 maart in huis te hebben!

Bekijk hieronder de officiële lanceringsspot van de iPhone SE:

RIP: Internet Explorer is niet meer

Dieter Blarinckx-15 juni 2022 om 17:22

Na 27 jaar is het over en uit met de webbrowser van Microsoft: Internet Explorer. Sinds deze week is de webbrowser op pensioen. Ook alle ondersteuning voor de meeste versies werd zopas stopgezet.

In 1995 werd Internet Explorer voor het eerst gelanceerd, samen met Windows 95. Jarenlang was Internet Explorer voor velen dé manier om op het wereldwijde web te surfen, maar daar kwam verandering in door Safari en Google Chrome. Al sinds 2016 werden er voor Internet Explorer geen nieuwe functies meer ontwikkeld.

Microsoft kondigde vorig jaar dan ook aan dat ze volledig zouden stoppen met de eens-zo-populaire-webbrowser. Microsoft-gebruikers kunnen wel nog gebruikmaken van Microsoft Edge.

Er komt dan toch een universele oplader voor smartphones!

Dieter Blarinckx-07 juni 2022 om 17:26

Het zat er al lang aan te komen maar nu is de kogel finaal door de kerk: er komt wel degelijk een universele oplader voor smartphones in Europa.

Tegen de zomer van 2024 moeten je smartphone, tablet en camera opgeladen kunnen worden met één universele kabel. Maar het kan nóg straffer: vanaf 2026 worden ook laptops aan dat rijtje toegevoegd. Dat werd bevestigd door het Europees parlement.

Naast die items, geldt de regel ook nog voor andere snufjes, bijvoorbeeld ook voor smartwatches, oordopjes en zelfs e-readers. Daarnaast komt er nog iets nieuws: je bent vanaf dan ook niet meer verplicht om bij elk toestel een nieuwe lader of kabel te kopen!

Technologiereus Apple is al jaren tegen zo’n universele lader aangezien zij een eigen systeem hebben, maar toch zullen ze nu moeten plooien…

Een reactie van hen blijft voorlopig nog uit.

Ontdek meer