VUB steunt Oekraïense studenten met inzamelactie

Amber Schepers-08 maart 2022 om 10:24

De Vrije Universiteit Brussel start een actie voor haar Oekraïense studenten die ook hier de gevolgen dragen van de Russische aanval op hun land. VUB Foundation zamelt giften in voor het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten om Oekraïense, maar ook Russische studenten te ondersteunen. De universiteit wil hiermee haar studenten een hart onder de riem steken.

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne maakt zonder twijfel veel onschuldige slachtoffers. Ook indirect treft de oorlog studenten in ons land. Aan de VUB studeren momenteel 33 Oekraïense studenten en 95 Russische studenten. Voor hen is het onmogelijk om terug te keren naar hun thuisland. Ze kunnen de financiële hulp dus erg goed gebruiken.

Het VUB Caroline Pauwels Fonds voor studenten in nood onderneemt daarom een speciale actie om VUB-studenten uit Oekraïne tijdelijk te ondersteunen om hun studies verder te zetten. Niet alleen Oekraïense studenten, maar ook Russische studenten zijn onschuldige slachtoffers en hebben dus ook recht op steun volgens de VUB.

Iedereen kan online doneren of een bedrag overschrijven op het rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 van de VUB met vermelding van de vrije mededeling “GIFT FO7 – Oekraïne”.

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer