VUB steunt Oekraïense studenten met inzamelactie

Amber Schepers-08 maart 2022 om 10:24

De Vrije Universiteit Brussel start een actie voor haar Oekraïense studenten die ook hier de gevolgen dragen van de Russische aanval op hun land. VUB Foundation zamelt giften in voor het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten om Oekraïense, maar ook Russische studenten te ondersteunen. De universiteit wil hiermee haar studenten een hart onder de riem steken.

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne maakt zonder twijfel veel onschuldige slachtoffers. Ook indirect treft de oorlog studenten in ons land. Aan de VUB studeren momenteel 33 Oekraïense studenten en 95 Russische studenten. Voor hen is het onmogelijk om terug te keren naar hun thuisland. Ze kunnen de financiële hulp dus erg goed gebruiken.

Het VUB Caroline Pauwels Fonds voor studenten in nood onderneemt daarom een speciale actie om VUB-studenten uit Oekraïne tijdelijk te ondersteunen om hun studies verder te zetten. Niet alleen Oekraïense studenten, maar ook Russische studenten zijn onschuldige slachtoffers en hebben dus ook recht op steun volgens de VUB.

Iedereen kan online doneren of een bedrag overschrijven op het rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 van de VUB met vermelding van de vrije mededeling “GIFT FO7 – Oekraïne”.

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer