Balenciaga steunt Oekraïne tijdens fashionshow

Amber Schepers-08 maart 2022 om 08:27

Tijdens de Balenciaga fashionshow betuigt creatief directeur, Demna, zijn medeleven met Oekraïne. Terwijl de modellen de show liepen, werd er een gedicht opgedragen in het Oekraïens. Door zijn eigen verleden als vluchteling ligt de verschrikkelijke toestand in het land de modeontwerper nauw aan het hart.

De Georgische modeontwerper en creatief directeur van Balenciaga ontvluchtte zelf zijn thuisland toen hij jonger was. Hij leeft dus enorm hard mee met de Oekraïense vluchtelingen. Volgens Demna is fashion in deze tijd niet het belangrijkste. “Mode doet er nu niet meer toe. De boodschap moet liefde en vrede zijn, en mode moet een sterke positie innemen in deze crisis", vertelt de modeontwerper.

Tijdens de indrukwekkende modeshow was te zien hoe de modellen door de sneeuw strompelden met hun hoofden gebogen tegen de wind. Met een duidelijke verwijzing naar de Oekraïense vluchtelingen, die door de Russische aanval hun land moeten ontvluchten, lopen de modellen al bibberend in dunne lagen en met hun bezittingen in zakken de catwalkshow. De sneeuw is nep, maar het statement is duidelijk: Balenciaga staat in solidariteit met de burgers van Oekraïne.

Met de krachtige en emotionele boodschap werd het een pakkende modeshow. Alle aanwezigen, waaronder ook Kim Kardashian, kregen tijdens de show ook een T-shirt in de kleuren van de Oekraïense vlag.

Meer nog, Balenciaga stopt voorlopig de handel in Rusland. Ook grote merken als Louis Vuitton, Dior, Hermès, Chanel, Prada, Gucci, Saint Laurent, Cartier en Burberry hebben hun Russische winkels gesloten en de online handel gepauzeerd.

Tommy Jeans dropt nieuwe NBA collectie!

Amber Schepers-26 mei 2022 om 07:30

Goed nieuws voor fashion lovers die houden van een echte vintage look. Tommy Jeans lanceert dit voorjaar samen met NBA een nostalgische streetwear-modecollectie. Ze werken voor de collectie met nostalgische stijlen van Tommy’s straatcultuur.

Streetwear-mode op zijn best, dat kan je écht wel zeggen over de nieuwe Tommy Jeans collectie in samenwerking met NBA, de National Basketball Association van de VS. Samen brengen ze een collectie uit die ontworpen is voor iedereen die houdt van vintage straatstijl. De collectie knipoogt naar de jarenlange wortels van het merk in Amerikaanse streetstyle en iconische nostalgie van de jaren '90.

De streetwear-collectie zet in op een relaxte look met all-over prints van NBA-teamlogo's. Vanaf 25 mei 2022 is de collectie beschikbaar voor vroege toegang op de website en Tommy Jeans-winkels in heel Europa!

VTM GO komt met nieuw programma voor sneakerlovers

Karen Luiken-16 mei 2022 om 15:27

Er komt een nieuw VTM GO-programma speciaal voor sneakerlovers. In ‘Sneak Peek’ worden liefhebbers door Hakim Chatar meegenomen in de wondere wereld van sneakers, streetwear en alles wat daarachter schuilgaat.

Hakim gaat in het programma in gesprek met makers, zoekt de grootste sneakerverzamelaars op en verkent de roots van ’s werelds meest populaire schoeisel. Ook gaat hij langs bij verschillende bekende Vlamingen om een kijkje te nemen in hun riante sneakercollecties.

Gezichten die we voorbij zullen zien komen zijn die van YouTube-fenomeen Acid, 'Vooruit'-voorzitter Conner Rousseau, styliste Farah El Bastani, acteur Nicolas Caeyers en sneaker-customizer Tijs Van Impe. Acid trapt de reeks af. Hij bezit een bonte verzameling sneakers waarvan de meeste duidelijk de sporen dragen van zijn grootste passie: skaten.

Presentator Hakim kan niet wachten tot de show van start gaat. “Ik heb al de helft van mijn leven een obsessie met sneakers. Die gaat van de meest basic witte Air Force One’s tot de exclusievere - en dus ook heel dure - stuks”, vertelt hij.

"Het is een wereld op zich, die van de sneakerheads, en dus wilde ik wel eens in ‘lotgenoten’ hun schoenenkasten gaan neuzen. Ik kwam tot de conclusie dat lang niet elke sneakerhead z’n schoenen mooi ongedragen in de doos bewaart.”

De eerste vijf afleveringen van ‘Sneak Peek’ zijn vanaf woensdag 18 mei te zien op VTM GO.

Ontdek meer