Balenciaga steunt Oekraïne tijdens fashionshow

Amber Schepers-08 maart 2022 om 08:27

Tijdens de Balenciaga fashionshow betuigt creatief directeur, Demna, zijn medeleven met Oekraïne. Terwijl de modellen de show liepen, werd er een gedicht opgedragen in het Oekraïens. Door zijn eigen verleden als vluchteling ligt de verschrikkelijke toestand in het land de modeontwerper nauw aan het hart.

De Georgische modeontwerper en creatief directeur van Balenciaga ontvluchtte zelf zijn thuisland toen hij jonger was. Hij leeft dus enorm hard mee met de Oekraïense vluchtelingen. Volgens Demna is fashion in deze tijd niet het belangrijkste. “Mode doet er nu niet meer toe. De boodschap moet liefde en vrede zijn, en mode moet een sterke positie innemen in deze crisis", vertelt de modeontwerper.

Tijdens de indrukwekkende modeshow was te zien hoe de modellen door de sneeuw strompelden met hun hoofden gebogen tegen de wind. Met een duidelijke verwijzing naar de Oekraïense vluchtelingen, die door de Russische aanval hun land moeten ontvluchten, lopen de modellen al bibberend in dunne lagen en met hun bezittingen in zakken de catwalkshow. De sneeuw is nep, maar het statement is duidelijk: Balenciaga staat in solidariteit met de burgers van Oekraïne.

Met de krachtige en emotionele boodschap werd het een pakkende modeshow. Alle aanwezigen, waaronder ook Kim Kardashian, kregen tijdens de show ook een T-shirt in de kleuren van de Oekraïense vlag.

Meer nog, Balenciaga stopt voorlopig de handel in Rusland. Ook grote merken als Louis Vuitton, Dior, Hermès, Chanel, Prada, Gucci, Saint Laurent, Cartier en Burberry hebben hun Russische winkels gesloten en de online handel gepauzeerd.

Pukkelpop steunt 12-12 met verkoop unieke T-shirts

Maxine Decaluwé-24 maart 2023 om 10:45- Foto:

Pukkelpop

Er werden inmiddels heel wat acties op poten gezet, om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Omdat er nooit genoeg hulp is, wil nu ook Pukkelpop een steentje bijdragen aan Consortium 12-12. Dat doen ze door de verkoop van unieke PKP T-shirts.

De gevolgen van de aardbevingen in Syrië en Turkije blijven aanslepen. Tienduizenden gezinnen werden getroffen, waardoor velen niks meer om handen hebben. Pukkelpop leeft enorm mee en zamelt daarom geld in door de verkoop van nieuwe limited edition T-shirts.

In het logo werd een hartje verwerkt, wat de steun van Pukkelpop naar getroffen gezinnen en families betuigt. De volledige opbrengst van de verkoop, gaat integraal naar de non-profitorganisatie Consortium 12-12. De organisatie die zijn inkomsten uit donaties en inzamelacties put. Dit voor landen in een noodsituatie, zoals een natuurramp of ernstige hongersnood.

Een exclusieve Pukkelpop-shirt kost 20 euro. Bestellen (en steunen) kan nog tot en met maandag 10 april via deze link!

Slecht nieuws voor Scotch & Soda-fans

Maxine Decaluwé-21 maart 2023 om 11:00- Foto:

Scotch & soda

Kledingketen Scotch & Soda heeft zijn faillissement aangevraagd, althans voor de winkels in Nederland. Een negatieve impact van corona en een te hoge inflatie zijn de boosdoeners, dat meldt het bedrijf op Linkedin.

De 32 winkels in Nederland blijven voorlopig nog open, want er wacht nog een rompslomp met de rechtbank. Ondertussen gaat curator Jasper Berkenbosch wel al op zoek naar een kandidaat die het bedrijf overeind wil houden.

Scotch & Soda kreeg het sinds de pandemie steeds moeilijker. Vooral de laatste lockdown eind 2021 en begin 2022 sloeg in als een bom. "Toen was er plots een grote daling in het consumentenvertrouwen door de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis én de hoge inflatie".

Ondanks dat ze konden rekenen op kredietverstrekkers en de eigenaar van het bedrijf - investeringsmaatschappij Sun Capital - was er te weinig tijd om een verkoop te realiseren.

Maar, geen paniek! De winkels in België vallen niet onder het faillissement. Je kan dus nog steeds naar hartenlust shoppen in je favoriete winkel!

Ontdek meer