Geen Covid Safe Ticket en mondmaskers meer vanaf maandag!

Amber Schepers-04 maart 2022 om 14:22

Het is zover: we zien weer licht aan het einde van de tunnel! Vanaf maandag 7 maart zullen we in België over gaan van code oranje naar code geel op de coronabarometer. En dat is goed nieuws, want dat verlost ons van heel wat coronamaatregelen.

Straks om 16.00 uur zal het Overlegcomité een persconferentie houden over de beslissingen rond de huidige coronamaatregelen. Wat er precies zal veranderen weten we nog niet helemaal, maar er staan wel al enkele dingen vast.

Tijdens code geel is er namelijk geen mondmaskerplicht meer, we kunnen dus weer volop genieten van de heerlijke zonneschijn op ons snoetje. Enkel in ziekenhuizen, rusthuizen en op het openbaar vervoer zal er wel nog een mondmasker gedragen moeten worden. Ook het Covid Safe Ticket (CST) waarmee je kan aantonen of je gevaccineerd, herstelt of getest bent, wordt vanaf volgende week afgeschaft. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken wanneer je naar een evenement gaat of naar het buitenland wilt reizen.

Voor zonnekloppers of winterliefhebbers is er ook goed nieuws. Wie op vakantie vertrekt, zal geen Passenger Locator Form (PLF) meer moeten invullen voor reizen binnen de Schengenzone. Extra tijd uitgespaard!

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer