Geen Covid Safe Ticket en mondmaskers meer vanaf maandag!

Amber Schepers-04 maart 2022 om 14:22

Het is zover: we zien weer licht aan het einde van de tunnel! Vanaf maandag 7 maart zullen we in België over gaan van code oranje naar code geel op de coronabarometer. En dat is goed nieuws, want dat verlost ons van heel wat coronamaatregelen.

Straks om 16.00 uur zal het Overlegcomité een persconferentie houden over de beslissingen rond de huidige coronamaatregelen. Wat er precies zal veranderen weten we nog niet helemaal, maar er staan wel al enkele dingen vast.

Tijdens code geel is er namelijk geen mondmaskerplicht meer, we kunnen dus weer volop genieten van de heerlijke zonneschijn op ons snoetje. Enkel in ziekenhuizen, rusthuizen en op het openbaar vervoer zal er wel nog een mondmasker gedragen moeten worden. Ook het Covid Safe Ticket (CST) waarmee je kan aantonen of je gevaccineerd, herstelt of getest bent, wordt vanaf volgende week afgeschaft. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken wanneer je naar een evenement gaat of naar het buitenland wilt reizen.

Voor zonnekloppers of winterliefhebbers is er ook goed nieuws. Wie op vakantie vertrekt, zal geen Passenger Locator Form (PLF) meer moeten invullen voor reizen binnen de Schengenzone. Extra tijd uitgespaard!

Wow: deze man maakt magische zandkastelen

Dieter Blarinckx-26 maart 2023 om 18:25

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest coole en originele content tegen. Zo ook het werk van Leonardo Ugolini, een kunstenaar die tovert met zand.

Op Instagram en TikTok zijn er video's viraal aan het gaan van allerlei zandsculpturen van Leonardo Ugolini. Hij kijkt voor inspiratie naar de laatste trends, en houdt entertainment en showbizz nauwlettend in de gaten. Zo creëerde hij o.a. al enkele coole kunstwerken met bekende gebouwen uit de 'Harry Potter'-films.

Ook kan je hem volgen op YouTube, waar hij geregeld video's post over zijn coole werken.

Check hieronder enkele beelden van zijn 'Harry Potter'-zandsculpturen:

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Ontdek meer