Zien: Dubai lokt toeristen met Zac Efron en Jessica Alba in waanzinnige Hollywood trailer

Christophe Moons-09 augustus 2021 om 03:29

In Dubai zien ze het altijd ietsje groter dan in de rest van de wereld. Ook op de toeristische dienst blijkbaar, waar ze vonden dat het misschien wel leuk zou zijn om een campagne te lanceren met een spy action film trailer met in de hoofdrollen Hollywoodsterren Zac Efron en Jessica Alba. En met de Australiër Craig Gillespie, bekend van o.a. 'Cruella', als regisseur van dienst.

Toen Zac en Jessica de trailer op hun Insta dropten, was er in eerste instantie verwarring bij de fans. "Is dit een nieuwe film?", vroegen velen zich af. Nope, niet dus, het is gewoon een toeristisch reclamespotje, maar dan next level.

"Met deze nieuwe campagne, 'Dubai Presents', die in première is gegaan met de spy action trailer, gebruiken we de kunst van de cinema om de veelzijdigheid van Dubai aan te tonen", vertelt Issam Kazim, CEO van Dubai Tourism. "Dubai biedt niet alleen iconische locaties en een unieke levensstijl, de stad is ook een hub voor creatief talent in film, muziek, kunst en design."

Zac, die samen met collega Jessica een nogal uitgeblust koppel speelt in de trailer, is alvast grote fan van Dubai. "Ik ben er eerder geweest, maar heb de stad nooit kunnen beleven op deze manier. Hoewel ik veel reis, heb ik meestal niet de tijd om echt op ontdekkingstocht te gaan. Nu wel en vooral de woestijn vond ik geweldig om te zien, het was zo rustig daar."

In de periode van juli 2020 tot juni 2021, nadat de grenzen voor internationale reizigers werden heropend, bezochten 4,1 miljoen mensen Dubai om er minstens één nacht te blijven. Veel te weinig, zijn ze daar van mening, en dus hoopt men dat deze campagne veel toeristen zal overtuigen om een trip te boeken.

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

In spanje betaal je nu meer voor plek in schaduw

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 09:06- Foto:

Harrison Fitts via Unsplash

Spaanse restaurants mogen nu extra kosten aanrekenen aan toeristen die in de schaduw willen zitten. De nieuwe wet telt vooral in de hete provincies van het land, zoals Andalusië. Er kan dus een prijsverschil zitten op tafels in de zon en tafels in de schaduw, zolang dat maar duidelijk aangegeven is.

Deze veranderingen komen op een moment van bredere inspanningen om de Spaanse horecasector te hervormen. Zo wordt er ook stevig gediscussieerd over de openingstijden van bars en restaurants. Sommige politici willen dat horecazaken eerder sluiten, maar niet iedereen is het daar mee eens.

Vorig jaar heeft Spanje een hoop nieuwe regels ingevoerd voor toeristen. Zo geldt er een rookverbod op bepaalde stranden, geïnspireerd door het beleid van Barcelona in 2022. Wie betrapt wordt met een sigaret, kan een boete krijgen.

In all-inclusive hotels op populaire plekken zoals Magaluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca, en Sant Antoni op Ibiza, is een limiet ingesteld voor hoeveel je mag drinken. Dat doen ze om het wilde gedrag van dronken mensen tegen te gaan.

Op Mallorca werd ook een kledingvoorschrift ingevoerd, met een verbod op bepaalde kledingstukken en accessoires in bars en restaurants. Dus geen tanktops zonder bandjes, zwemkleding of voetbaltenues meer.

Ontdek meer