Zien: Dubai lokt toeristen met Zac Efron en Jessica Alba in waanzinnige Hollywood trailer

Christophe Moons-09 augustus 2021 om 03:29

In Dubai zien ze het altijd ietsje groter dan in de rest van de wereld. Ook op de toeristische dienst blijkbaar, waar ze vonden dat het misschien wel leuk zou zijn om een campagne te lanceren met een spy action film trailer met in de hoofdrollen Hollywoodsterren Zac Efron en Jessica Alba. En met de Australiër Craig Gillespie, bekend van o.a. 'Cruella', als regisseur van dienst.

Toen Zac en Jessica de trailer op hun Insta dropten, was er in eerste instantie verwarring bij de fans. "Is dit een nieuwe film?", vroegen velen zich af. Nope, niet dus, het is gewoon een toeristisch reclamespotje, maar dan next level.

"Met deze nieuwe campagne, 'Dubai Presents', die in première is gegaan met de spy action trailer, gebruiken we de kunst van de cinema om de veelzijdigheid van Dubai aan te tonen", vertelt Issam Kazim, CEO van Dubai Tourism. "Dubai biedt niet alleen iconische locaties en een unieke levensstijl, de stad is ook een hub voor creatief talent in film, muziek, kunst en design."

Zac, die samen met collega Jessica een nogal uitgeblust koppel speelt in de trailer, is alvast grote fan van Dubai. "Ik ben er eerder geweest, maar heb de stad nooit kunnen beleven op deze manier. Hoewel ik veel reis, heb ik meestal niet de tijd om echt op ontdekkingstocht te gaan. Nu wel en vooral de woestijn vond ik geweldig om te zien, het was zo rustig daar."

In de periode van juli 2020 tot juni 2021, nadat de grenzen voor internationale reizigers werden heropend, bezochten 4,1 miljoen mensen Dubai om er minstens één nacht te blijven. Veel te weinig, zijn ze daar van mening, en dus hoopt men dat deze campagne veel toeristen zal overtuigen om een trip te boeken.

Je kan nu slapen in het huisje van Winnie de Poeh

Karen Luiken-15 september 2021 om 13:42

Dacht je dat de leefomgeving van Winnie de Poeh alleen in een geanimeerde, fictieve wereld bestond? Niet dus. Ergens in Ashdown Forest, een bos in het Verenigd Koninkrijk, bevindt zich een hutje dat precies op het schattige huisje van de gele beer lijkt. En jij kan er slapen.

De accommodatie heeft de toepasselijke naam Bearbnb gekregen – een combinatie van het woord ‘bear’ en Airbnb. Snap je ‘m? Je kunt er met maximaal vier personen slapen in twee afzonderlijke verblijven, allebei volledig afgestemd op de vrolijke avonturen van Poeh, Knorretje, Teigetje, Iejoor en hun vrienden.

Het huisje is gebouwd met zichtbare boomtakken rond de deuropening. Ga je naar binnen en neem je een kijkje in de keukenkasten, dan vind je planken vol met honingpotten. Er is een zithoek, een eetgedeelte en er zijn verschillende bedden.

Wil je deze Airbnb boeken? Dan zal je je aan een aantal regels moeten houden. Lollifanten zijn verboden in het huis, stop geen vingers in de honingpotten en een spelletje Poeh-stokjes is verplicht. Een likseltje honing om 11.00 uur wordt sterk aangemoedigd, meerdere dutjes per dag zijn toegestaan.

Wie kans wil maken op deze fantastische ervaring, zal er snel bij moeten zijn. Het Winnie de Poeh-huisje is slechts twee nachten beschikbaar: op 24 en op 25 september. De boekingsdata gaan aanstaande maandag om 14.00 uur live. Reserveren kan hier.

1
2

Hier opent binnenkort het grootste reuzenrad ter wereld

Christophe Moons-25 augustus 2021 om 04:15

Op 21 oktober opent in Dubai - where else? - het grootste reuzenrad ter wereld. "Vergeet alles wat je ooit hebt beleefd, dit wordt een nieuwe vorm van entertainment voor Dubai", weet Ron Drake, algemeen directeur van Ain Dubai, nu al.

De cijfers van Ain Dubai, dé eyecatcher van Bluewaters Island, zijn alvast indrukwekkend: het rad is 250m hoog en telt 48 hi-tech cabines die plaats bieden aan 1.750 bezoekers. Alles wordt samengehouden door 192 kabels, samen goed voor een lengte van zo maar even 2.400km. Eén volledig rondje duurt 38 minuten.

"Wie wil, kan een privé-cabine huren en deze volledig naar eigen smaak inrichten", vertelt Drake. "Ideaal als je met een groep vrienden iets te vieren hebt en voor huwelijken of recepties."

Een ticket voor 1 ritje kost je om en bij de 30 euro. Als je wil genieten van een meer unieke ervaring, kan de prijs oplopen tot 1.050 euro, maar dat is dan wel met drank en eten inbegrepen. Op de website van het rad kan je zelfs verschillende pakketten voor huwelijksaanzoeken boeken: intiem, romantisch, ultimate...

De bouw van Ain Dubai zou naar verluidt 1,39 miljard euro hebben gekost. Tripje naar Dubai boeken? Dat doe je best vanaf de herfst, want het rad opent de deuren op 21 oktober.

Foto: Meraas

Ontdek meer