Legendarische actieheld Danny Trejo komt naar Gent!

Karen Luiken-03 maart 2022 om 18:22

De gastenlijst van FACTS, de grootste en oudste comic con van ons land, krijgt steeds meer vorm. Er stonden al wat grote namen op het affiche, maar vanaf vandaag is daar ook de legendarische actieheld Danny Trejo aan toegevoegd.

Danny heeft een curriculum vitae waar je u tegen zegt. Hij speelde grote rollen in onder meer de ‘Machete’-reeks, ‘Bad Ass’ en ‘Froms Dusk Till Dawn’. Maar hij was ook te zien in titels als ‘Sons of Anarchy’, ‘Breaking Bad’, ‘xXx’, ‘The Book of Boba Fett’, ‘The Flash’, ‘Desperado’ en ‘Con Air’.

De acteur is alweer de vijfde ster die wordt toegevoegd aan de line-up van FACTS. Hij vergezelt grote namen als Natalie Tena uit ‘Harry Potter’, Rick Hoffman uit ‘Suits’ en het ‘Cobra Kai’-duo Jacob Betrand en Peyton List.

Danny zal net als de rest aanwezig zijn op zaterdag 2 en zondag 3 april in Flanders Expo Gent. Hij is beschikbaar voor fotoshoots, signeersessies en grote Q&A-shows. Kaartjes kopen? Dat kan hier.

Groot basketbaltoernooi komt naar België

Karen Luiken-30 maart 2023 om 15:23

Het grootste internationale 3x3 basketbaltoernooi ter wereld komt binnenkort naar België. Op drie verschillende data in april en mei vormen Antwerpen, Brussel en Charleroi het decor van de Red Bull Half Court.

De Red Bull Half Court is een tournament waarbij alles draait om snelheid, offensief spelen en het scoren van zoveel mogelijk punten. In teams van vier strijden streetballers op een half veld, gedurende tien minuten of totdat één team 21 punten heeft gescoord. Alleen de allerbesten komen in aanmerking voor de felgebeerde prijs: een ticket naar de World Finales in het Servische Belgrado.

Mensen die mee willen doen, kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de qualifiers. Die vinden op drie verschillende data plaats: 29 april (Antwerpen), 13 mei (Brussel) en 20 mei (Charleroi). De finale staat op zaterdag 27 mei gepland in Brussel.

Meer info vind je hier.

Studenten strijden tegen elkaar in gocartrace van UAntwerpen

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:19

Campus Middelheim van UAntwerpen vormt volgende week het decor van een gocartrace. Studentenverenigingen nemen het daarbij tegen elkaar op met een zelf versierd voertuig.

De gocartrace van UAntwerpen wordt al sinds 1984 georganiseerd. Ieder jaar weer krijgen studenten de opdracht om binnen twee uur tijd zoveel mogelijk toertjes af te werken. Elke vereniging heeft één gocart met daarin twee leden. De club die de meeste rondes aflegt binnen de tijd, wint de Go-Kart Race 2023 en gaat er met een aantal vaten bier vandoor.

De organisatie van het evenement ligt in handen van ASK-Stuwer. We verwachten dit jaar niets minder dan de vorige edities: lachen, plezier maken en racen om de overwinning”, zegt Maxim Jeuniaux, praeses van de studentenvereniging.

Naast de grote gocartrace vindt er ook een cheerleaderscompetitie plaats. “Elke studentenvereniging heeft naast zijn gocart ook een cheerleadersteam, deze strijden ook voor de winst in hun wedstrijd, los van de race”, zegt de praeses van ASK-Stuwer.

Ontdek meer