Dua Lipa aangeklaagd voor plagiaat

Karen Luiken-03 maart 2022 om 08:15

Dua Lipa is aangeklaagd voor plagiaat. De band Artikal Sound System beschuldigt de zangeres ervan hun muziek te hebben gestolen voor haar wereldhit ‘Levitating’. Dat meldt TMZ.

Het deuntje van het reggaenummer ‘Live Your Life’, dat Artikal Sound System in 2017 uitbracht, lijkt volgens de band wel erg veel op ‘Levitating’ van Dua Lipa. Ze hebben niet uitgelegd waarom ze vinden dat er plagiaat is gepleegd, maar eisen wel een schadevergoeding. Oh ja, en ze willen een deel van de winst die Dua’s liedje op heeft gebracht.

We hebben de twee verschillende liedjes hieronder neergezet. Hoor jij de gelijkenissen?

Yungblud brengt binnenkort nieuw album uit

Karen Luiken-26 mei 2022 om 07:17

Yungblud komt binnenkort met nieuwe muziek. De artiest heeft de release van zijn derde studioalbum aangekondigd en geeft de plaat dezelfde titel als zijn artiestennaam: ‘YUNGBLUD’.

Het album volgt ‘Weird’ uit 2020 op en komt op 2 september uit. Yungblud schrijft op social media dat het een plaat wordt waarvoor hij ‘naar een deel van zichzelf ging waarvan hij niet wist dat hij die had’.

“Tot nu toe is alles een complete explosie van ongecensureerde expressie geweest, waarbij ik de waarheid vertelde en zong over wat ik op dat moment voelde”, aldus de artiest. “Het verschil met deze plaat is dat ik heel diep heb nagedacht en gevoeld.”

Yungblud bestudeerde zijn gedachtes en voelde intense emoties. “Hier is mijn verhaal. Waarom ik het ‘YUNGBLUD’ heb genoemd? Omdat niets in mijn leven ooit zo logisch is geweest.”

Selena Gomez werkt aan nieuw album

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:13

Grote kans dat er binnenkort nieuwe muziek van Selena Gomez verschijnt. De zangeres laat weten bezig te zijn met een album.

“Ik ben net klaar met het vierde seizoen van mijn kookprogramma en werk nu in Los Angeles aan mijn album”, aldus Selena in de ‘Crew Call’-podcast.

Of er ook een bijbehorende tournee komt, is nog niet bekend. Selena sluit het in ieder geval niet uit. “Ik sta ervoor open, maar ik heb natuurlijk wel verplichtingen, dus de tijd moet rijp zijn. Het staat niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje.”

Het nog titelloze album volgt Selena’s vorige platen ‘Rare’ uit 2020 en ‘Revelación’ uit 2021 op.

Ontdek meer