Amerikaanse slijterijen stoppen met verkoop Russische wodka

Karen Luiken-01 maart 2022 om 09:12

Verschillende Amerikaanse gouverneurs hebben slijterijen die in eigendom zijn van de staat bevolen te stoppen met de verkoop van Russische wodka’s. De stap is volgens The Guardian bedoeld om steun te betuigen aan Oekraïne.

Het gaat om gouverneurs van Ohio, New Hampsire, Pennsylvania en Utah. Maar ook in Canada is een soortgelijke beslissing genomen; daar zijn alle in Rusland gemaakte producten uit bijna 700 winkels verwijderd.

De in Rusland geproduceerde wodka’s maken slechts een klein deel uit van de Amerikaanse wodkamarkt. Het boycotten van het drankje zal waarschijnlijk geen grote gevolgen hebben voor Rusland.

Sommige Amerikaanse caféhouders en slijterijen hebben besloten om nu juist wodka’s uit Oekraïne te promoten, zoals Kozak en Vektor. In België kan je ook gewoon onze vrienden van Poliakov in huis halen. ;)

(Photo by Paolo Bendandi on Unsplash)

Tiener opent vuur op basisschool in Texas

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:49- Foto:

Reuters

Een 18-jarige schutter heeft het vuur geopend op een basisschool in de Amerikaanse staat Texas. Zeker negentien kinderen en twee leraren zijn daarbij om het leven gekomen. De verdachte is door de politie doodgeschoten.

De schutter heet Salvador Ramos en komt uit Uvalde. Hij betrad de school met een geweer en pistool. De kinderen die hij dood zou hebben geschoten, variëren in leeftijd van zeven tot tien. Ook raakten verschillende mensen gewond, waaronder naar verluidt twee agenten.

Vlak voordat de schietpartij op de school plaatsvond werd er een 66-jarige vrouw neergeschoten in haar appartement. Dat zou de grootmoeder van de schutter zijn. Ze is waarschijnlijk gedood door haar kleinzoon.

Over het motief van de dader is nog niets bekend.

Mémé Clara van de Planckaerts is overleden

Sofie Verbeeck-24 mei 2022 om 11:31

De familie Planckaert is in diepe rouw. Gisteren is de mama van Christa Planckaert, mémé Clara, overleden op 96-jarige leeftijd. Mémé betekende erg veel voor hen, ze was de moederkloek van de hechte familie.

De Planckaerts wonen in Frankrijk waar ze een kasteel aan het renoveren zijn. Een tijd geleden verhuisde mémé Clara mee met haar familie. Ze had het al een tijdje moeilijk met haar gezondheid en ze was niet meer zo goed te been. Haar enige dochter Christa besliste om haar bejaarde moeder voltijds in huis te nemen en voor haar te zorgen.

Mémé Clara was ook te zien in het Eén-programma "Château Planckaert". Daarin worden de verbouwingen en avonturen in Frankrijk op de voet gevolgd. Mémé was ook erg geliefd bij het publiek. In een mooie Instagram-post van Stephanie Planckaert lezen we dat mémé Clara gisteren is overleden. We wensen de familie en vrienden erg veel sterkte toe.

Ontdek meer