TikToks mogen nu 10 minuten duren

Dieter Blarinckx-01 maart 2022 om 07:40

Goed nieuws voor de TikTokkers hier, want vanaf nu kan een TikTok maar liefst 10 minuten duren. Dat nieuws werd afgelopen nacht bekendgemaakt door de woordvoerder van TikTok zelf.

Het is nog maar een half jaar geleden dat TikTok de maximale duur nog optrok van 1 tot 3 minuten. TikTok wil zo hun users "meer mogelijkheden" geven. In het begin van TikTok konden video's zelfs maar 15 seconden duren.

Benieuwd welke soort content we vanaf nu gaan zien op het platform!

Khaby Lame is nu populairste TikTokker

Karen Luiken-24 juni 2022 om 06:17

Charli D’Amelio is van haar TikTok-troon gestoten. De ster bezat jarenlang het meest populaire account van TikTok, maar sinds deze week is ze ingehaald door Khabane ‘Khaby’ Lame.

De 22-jarige uit Senegal afkomstige Khaby Lame is sinds deze week de meest gevolgde TikTokker. Met zijn 142,7 miljoen volgers heeft hij er net iets meer dan Charli D’Amelio, die er 142,3 miljoen bezit.

Khaby Lame, die momenteel in Italië woont, werd beroemd door zijn filmpjes waarmee hij gecompliceerde en absurde lifehacks deelt. Tegenwoordig plaatst hij voornamelijk komediesketches en pakt daarmee dagelijks miljoenen views en likes. Hij is sinds 2020 actief op TikTok.

CEMI krijgt eigen bioscoopfilm

Dieter Blarinckx-15 juni 2022 om 14:33

De befaamde content creators Céline Dept en Michiel Callebaut krijgen een eigen bioscoopfilm. Dat nieuws werd zonet bekendgemaakt door CEMI zelf.

Hun film 'Rewind' is nog volop in productie, maar zal wel al dit najaar te zien zijn in de Vlaamse bioscopen. Het koppel bracht samen al een boek uit, muziek, merch en dus nu wagen ze zich ook aan een avontuur op het witte doek.

In de film speelt het koppel zichzelf. De opnames van een nieuwe video lopen helemaal fout wanneer Céline door een technische fout in een VR-bril het verleden in wordt gekatapulteerd. Ze komt terecht in een school in het jaar 1996. De influencers moeten zo snel mogelijk een manier bedenken om elkaar terug te vinden, want hun 500ste video komt eraan: een muziekclip met Pat Krimson en Loredana.

Vanaf 26 oktober zou de film spelen in de bioscoop, daarna kan je 'm streamen via Streamz.

Ontdek meer