BTS was vorig jaar best verkopende artiest

Karen Luiken-25 februari 2022 om 10:33

BTS is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot ’s werelds best verkopende artiest. De Zuid-Koreaanse bands versloeg sterren als Adele en Drake. Dat blijkt uit een lijst van IFPI die een top 10 bekendmaakte.

De IFPI, dat staat voor International Federation of the Phonographic Industry, komt ieder jaar met een lijst van de artiesten die de meeste albums en singles verkochten. Vorig jaar bereikte BTS voor de eerste keer de toppositie, dit jaar doen ze hetzelfde. Geen enkel andere artiest heeft het ooit voor elkaar gekregen om twee keer achter elkaar de eerste plek te behalen.

“Het fenomenale succes van BTS in het afgelopen jaar is een bewijs van hun creativiteit, harde werk en voortdurende toewijding om manieren te blijven vinden om hun muziek naar de wereld te brengen”, zegt CEO Frances Moore volgens BCC.

“Door in drie verschillende talen op te treden, demonstreren ze hun buitengewoon unieke wereldwijde aantrekkingskracht, en hun dynamische en gepassioneerde fanbase heeft ertoe bijgedragen dat ze de eerste artiesten in de geschiedenis zijn die in twee opeenvolgende jaren boven aan de lijst staan.”

Op de tweede plek in de top 10 staat Taylor Swift, gevolgd door Adele, Drake, Ed Sheeran, The Weeknd, Billie Eilish, Justin Bieber, Seventeen en Olivia Rodrigo.

Yungblud brengt binnenkort nieuw album uit

Karen Luiken-26 mei 2022 om 07:17

Yungblud komt binnenkort met nieuwe muziek. De artiest heeft de release van zijn derde studioalbum aangekondigd en geeft de plaat dezelfde titel als zijn artiestennaam: ‘YUNGBLUD’.

Het album volgt ‘Weird’ uit 2020 op en komt op 2 september uit. Yungblud schrijft op social media dat het een plaat wordt waarvoor hij ‘naar een deel van zichzelf ging waarvan hij niet wist dat hij die had’.

“Tot nu toe is alles een complete explosie van ongecensureerde expressie geweest, waarbij ik de waarheid vertelde en zong over wat ik op dat moment voelde”, aldus de artiest. “Het verschil met deze plaat is dat ik heel diep heb nagedacht en gevoeld.”

Yungblud bestudeerde zijn gedachtes en voelde intense emoties. “Hier is mijn verhaal. Waarom ik het ‘YUNGBLUD’ heb genoemd? Omdat niets in mijn leven ooit zo logisch is geweest.”

Selena Gomez werkt aan nieuw album

Karen Luiken-25 mei 2022 om 06:13

Grote kans dat er binnenkort nieuwe muziek van Selena Gomez verschijnt. De zangeres laat weten bezig te zijn met een album.

“Ik ben net klaar met het vierde seizoen van mijn kookprogramma en werk nu in Los Angeles aan mijn album”, aldus Selena in de ‘Crew Call’-podcast.

Of er ook een bijbehorende tournee komt, is nog niet bekend. Selena sluit het in ieder geval niet uit. “Ik sta ervoor open, maar ik heb natuurlijk wel verplichtingen, dus de tijd moet rijp zijn. Het staat niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje.”

Het nog titelloze album volgt Selena’s vorige platen ‘Rare’ uit 2020 en ‘Revelación’ uit 2021 op.

Ontdek meer