BTS was vorig jaar best verkopende artiest

Karen Luiken-25 februari 2022 om 10:33

BTS is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot ’s werelds best verkopende artiest. De Zuid-Koreaanse bands versloeg sterren als Adele en Drake. Dat blijkt uit een lijst van IFPI die een top 10 bekendmaakte.

De IFPI, dat staat voor International Federation of the Phonographic Industry, komt ieder jaar met een lijst van de artiesten die de meeste albums en singles verkochten. Vorig jaar bereikte BTS voor de eerste keer de toppositie, dit jaar doen ze hetzelfde. Geen enkel andere artiest heeft het ooit voor elkaar gekregen om twee keer achter elkaar de eerste plek te behalen.

“Het fenomenale succes van BTS in het afgelopen jaar is een bewijs van hun creativiteit, harde werk en voortdurende toewijding om manieren te blijven vinden om hun muziek naar de wereld te brengen”, zegt CEO Frances Moore volgens BCC.

“Door in drie verschillende talen op te treden, demonstreren ze hun buitengewoon unieke wereldwijde aantrekkingskracht, en hun dynamische en gepassioneerde fanbase heeft ertoe bijgedragen dat ze de eerste artiesten in de geschiedenis zijn die in twee opeenvolgende jaren boven aan de lijst staan.”

Op de tweede plek in de top 10 staat Taylor Swift, gevolgd door Adele, Drake, Ed Sheeran, The Weeknd, Billie Eilish, Justin Bieber, Seventeen en Olivia Rodrigo.

Sam Smith brengt duet uit met Madonna

Karen Luiken-01 juni 2023 om 06:04

Sam Smith en Madonna zijn samen de studio ingedoken. Op vrijdag 9 juni brengen ze hun gloednieuwe duet ‘Vulgar’ uit.

Een week geleden hintte Sam via social media al op een samenwerking met Madonna en gisteren werd het grote nieuws dan eindelijk bevestigd. “Vulgar. Sam x Madonna. Vrijdag 9 juni’, schreef Sam bij een klein voorproefje van het nummer op Instagram.

Het is het derde liedje dat Sam dit jaar uitbrengt. Eerder kwam de artiest al met ‘Gimme’ en ‘I’m Not Here To Make Friends’. Madonna heeft iets langer op zich laten wachten: haar laatste nummer ‘Back That Up To The Beat’ verscheen in 2019.

Dua Lipa brengt vrijdag nieuwe muziek uit

Karen Luiken-23 mei 2023 om 06:17- Foto:

Reuters

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar Dua Lipa brengt deze week eindelijk nieuwe muziek uit. Vrijdag lanceert ze haar single ‘Dance The Night’.

Het nummer is afkomstig van de soundtrack van de langverwachte ‘Barbie’-film die op 21 juli uitkomt. Dua Lipa speelt daar als blauwharige zeemeermin ook een kleine rol in. De hoofdrollen worden vertolkt door Margot Robbie en Ryan Gosling.

Via Instagram deelt Dua Lipa alvast een klein voorproefje van haar aankomende liedje. “Deze Barbie komt deze week met een nummer”, schrijft ze erbij.

Ontdek meer