'Game of Thrones'-acteur Kit Harington dacht aan zelfmoord

Karen Luiken-08 augustus 2021 om 12:38

Kit Harington heeft een donkere periode achter de rug. De ‘Game of Thrones’-acteur kampte in het verleden met een alcoholverslaving en voelde zich soms zó slecht, dat hij aan zelfmoord dacht. Dat vertelt hij in een openhartig interview met The Sunday Times.

De problemen begonnen zich al op te stapelen tijdens de opnames van ‘Game of Thrones’. “Dingen die me sindsdien zijn overkomen, zijn van traumatische aard”, vertelt de acteur, die Jon Snow speelde in de serie. “Er kwam veel alcohol bij kijken.”

Kit vertelt dat hij zich op een gegeven moment ontzettend slecht voelde. Er zijn zelfs periodes geweest waarin hij kampte met suïcidale gedachtes. “Ik heb depressieve tijden doorgemaakt waarbij ik mezelf allerlei dingen wilde aandoen.”

Gelukkig kwam het niet zover. Kit zocht hulp en ging naar een afkickkliniek om van zijn alcoholprobleem af te komen. Inmiddels heeft hij al tweeënhalf jaar geen druppel meer aangeraakt. “Nuchter worden is een proces waarbij je denkt: ‘Ik kan veranderen'. Daar heb ik me aan vastgeklampt; het idee dat ik een grote verandering kon maken in wie ik was en hoe ik in het leven stond.”

Jongeren die vragen hebben over zelfdoding kunnen terecht bij Awel via 1813.

Ook Erica Meiland krijgt eigen biografie

Karen Luiken-19 september 2021 om 07:36

Martien is niet het enige Meilandje wiens leven in een biografie wordt beschreven. Ook Erica komt binnenkort met een boek. Dat vertelde de realityster afgelopen vrijdag in een talkshow op televisie.

Het boek wordt geschreven door Jan Dijkgraaf, die ook de biografie over Martien deed. Erica zal daarin onder meer vertellen hoe zij de coming-out van haar man heeft ervaren. “Er zijn natuurlijk heel veel heftige dingen gebeurd”, zegt ze volgens RTL. “Dat heb ik vanuit mijn perspectief verteld. Je hebt er allebei verdriet van, maar bij hem is dat heel anders dan bij mij.”

De biografie gaat ‘Erica, de motor achter de Meilandjes’ heten en verschijnt in oktober.

Kerstcadeautje: Adele komt eindelijk met nieuw album

Karen Luiken-19 september 2021 om 07:05

Vijf jaar lang is het redelijk stil geweest rondom Adele. Terwijl ze hard aan zichzelf werkte en kilo’s afviel, bleef het op muzikaal gebied rustig. Te rustig misschien wel. Fans smeekten om nieuwe muziek en krijgen nu, na al die tijd, eindelijk hun zin. De zangeres komt volgens Mirror nog voor het einde van dit jaar met een nieuw album.

Het ziet er naar uit dat we al uit kunnen kijken naar ons eerste kerstcadeautje. Want Adele brengt op 10 december een nieuw album uit en dat is precies op tijd voor de feestdagen. Ook geeft de zangeres een groot concert in Las Vegas dat over de hele wereld zal worden uitgezonden.

“Adele’s nieuwe album is de meest langverwachte plaat van het jaar”, zegt een bron. “Het heeft lang geduurd, maar haar label wil dat het voor de kerst wordt uitgebracht. Ook zijn Adele en haar management in gesprek met BBC America om de show over de hele wereld uit te zenden. Het zal een van de weinige optredens zijn als onderdeel van haar promotietour.”

De nog titelloze plaat zou eigenlijk vorig jaar al verschijnen, maar werd vertraagd door de pandemie. Het wordt het vierde album van Adele.

Ontdek meer