'Game of Thrones'-acteur Kit Harington dacht aan zelfmoord

Karen Luiken-08 augustus 2021 om 12:38

Kit Harington heeft een donkere periode achter de rug. De ‘Game of Thrones’-acteur kampte in het verleden met een alcoholverslaving en voelde zich soms zó slecht, dat hij aan zelfmoord dacht. Dat vertelt hij in een openhartig interview met The Sunday Times.

De problemen begonnen zich al op te stapelen tijdens de opnames van ‘Game of Thrones’. “Dingen die me sindsdien zijn overkomen, zijn van traumatische aard”, vertelt de acteur, die Jon Snow speelde in de serie. “Er kwam veel alcohol bij kijken.”

Kit vertelt dat hij zich op een gegeven moment ontzettend slecht voelde. Er zijn zelfs periodes geweest waarin hij kampte met suïcidale gedachtes. “Ik heb depressieve tijden doorgemaakt waarbij ik mezelf allerlei dingen wilde aandoen.”

Gelukkig kwam het niet zover. Kit zocht hulp en ging naar een afkickkliniek om van zijn alcoholprobleem af te komen. Inmiddels heeft hij al tweeënhalf jaar geen druppel meer aangeraakt. “Nuchter worden is een proces waarbij je denkt: ‘Ik kan veranderen'. Daar heb ik me aan vastgeklampt; het idee dat ik een grote verandering kon maken in wie ik was en hoe ik in het leven stond.”

Jongeren die vragen hebben over zelfdoding kunnen terecht bij Awel via 1813.

Contact tussen Amy en K3 verwaterd

Karen Luiken-19 januari 2022 om 07:41

Van de band die Amy met Hanne en Marthe opbouwde tijdens ‘K2 zoekt K3’ is niet veel meer over. In een gesprek met HLN vertelt de verliezende finalist dat ze de zangeressen nauwelijks nog spreekt.

Amy geeft toe dat ze Hanne, Marthe en het gloednieuwe K3’tje Julia na de finale slechts een enkele keer heeft gesproken via Instagram. “Ik heb Julia gisteren toevallig een berichtje gestuurd, maar ik denk dat ze ondertussen een nieuw nummer heeft.”

En ook van Studio100 hoort Amy weinig. Ze had gehoopt op een nieuwe job bij het entertainmentbedrijf, maar daar is helaas (nog) geen sprake van. “Gertje heeft mij geen bericht gestuurd, maar hij mag dat nog steeds doen.”

Wel zegt Amy dat er andere leuke dingen op de planning staan. “Daar kan ik nog niet te veel over zeggen.”

Daniel Radcliffe heeft nieuwe grote rol beet

Dieter Blarinckx-18 januari 2022 om 21:16

Hij zal voor velen altijd Harry Potter blijven, maar toch heeft acteur Daniel Radcliffe een nieuwe grote rol beet. De inmiddels 32-jarige Britse acteur kruipt binnenkort in de huid van muzikant Weird Al Yankovic. Dat werd begin deze week bekendgemaakt.

‘Weird: The Al Yankovic Story’, vertelt het verhaal van de bekende zanger rond de tijd dat hij zijn eerste grote hits ‘Eat It’ en ‘Like a Surgeon’ maakte, maar ook zijn celebrity-affaires en extravagante levensstijl komen aan bod. Opnames zullen al starten in februari.

Waar en wanneer de film net te zien zal zijn, is helaas nog niet geweten, dus stay tuned!

Ontdek meer