Dit is de winnaar van MNM Start To DJ 2021

Karen Luiken-08 augustus 2021 om 08:47

MNM heeft er een nieuwe huis-dj bij. De radiozender ging voor het elfde jaar op rij op zoek naar een nieuw talent en heeft die na een spannende ‘MNM Start To DJ’-strijd ook gevonden. Van alle jonge dj’s die zich aan hebben gemeld, is Tola OG gekroond als winnaar.

Getalenteerde jongeren vanaf zestien jaar die met een paar plaatjes een compleet feest in vuur en vlam kunnen zetten, mochten zich aanmelden. Ruim honderd mensen gaven daar gehoor aan. Toch konden er uiteindelijk maar vijf naar de finale. Dat waren niemand minder dan DJ Solid, Mr. Majar, DJ Reeze, These Guys en Tola OG. Zij draaiden er in de finaleweek live vanuit zomerbar Ipanema bij club Versuz in Hasselt op los om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. DJ Reeze en Tola OG schopten het tot de allerlaatste ronde.

Laatstgenoemde heeft de hoofdprijs uiteindelijk te pakken gekregen. Hij wist de jury het meest te overtuigen. Tola OG, de dj-naam van de 21-jarige Adetola Ogunade uit Tielt, startte met draaien nadat hij tijdens een houseparty van een schoolvriend zijn mengpaneel even mocht aanraken. Hij draait allerlei soorten muziek: reggaeton, house, hiphop, drum-‘n-bass en vooral heel veel r&b.

King Gizzard & The Lizard Wizard zegt optreden Pukkelpop af

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 17:38

Nadat bekend werd gemaakt dat Madison Beer, Noah Cyrys, Self Esteem en Limp Bizkit cancelen voor Pukkelpop, is er nu nóg een band die verstek geeft: King Gizzard & The Lizard Wizard.

De band maakte het trieste nieuws zelf bekend via instagram. Ze zeggen dus de rest van hun tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk af. De reden? Frontzanger Stu heeft de Crohn-ziekte en moet daardoor snel terug naar huis om zich te laten behandelen.

“De afgelopen tien jaar heb ik de ziekte zo goed als mogelijk behandeld. Het is een wonder dat we in het verleden geen shows hebben geannuleerd. Maar op dit moment is mijn gezondheid er erg slecht aan toe en moet ik naar huis voor een dringende behandeling”, klinkt het bij de band.

“Sorry aan iedereen die kaartjes heeft gekocht, aan iedereen die heeft geholpen om de shows mogelijk te maken, aan onze crew en ons management. Het is zo’n voorrecht om de wereld rond te reizen en elke avond livemuziek voor mensen te spelen, en ik ben zo dankbaar voor de shows die we hebben kunnen afwerken in Ierland, Kroatië en Tsjechië. Bedankt voor het begrip en nogmaals, het spijt me zo”, gaat hij nog verder.

Veel beterschap Stu!

Niall Horan en Lewis Capaldi verrassen Dublin met straatoptreden

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 10:02

Op sociale media is een leuke video opgedoken waarin Niall Horan en Lewis Capaldi een nietsvermoedende straatmuzikant in Dublin vergezellen voor een spontaan optreden in de binnenstad!

Straatmuzikant Jacob Koopman treedt regelmatig op in de straten van Dublin, maar afgelopen vrijdag kreeg hij plots compagnie van niemand minder dan Niall Horen en Lewis Capaldi. Samen brachten ze ‘Slow Hands’ van Horan, ‘Before You Go’ van Capaldi en ‘Yellow' van Coldplay. Natuurlijk ontstond er in een mum van tijd een menigte rond de muzikanten.

Niall en Lewis zal al een tijdje goed bevriend: “Het begon een paar jaar geleden, toen ik mijn album uitbracht. Ik deed een paar shows en ontmoette Lewis rond maart 2018. Ik had hem op Instagram een berichtje gestuurd om te zeggen dat ik grote fan was van wat ik tot nu toe van hem had gezien. Ik vroeg hem dan ook of hij niet een paar nummers wilde komen spelen voor mijn optreden in Glasgow”, vertelde Horan eerder al.

Bekijk de beelden hieronder:

Ontdek meer