Nieuwe 'Elden Ring'-trailer vertelt je alles wat je moet weten over de meest verwachte game van 2022

Nico De Greef-20 februari 2022 om 14:26

Elden Ring is bijna hier. Met nog maar 5 dagen te gaan tot release, zijn fans van het 'souls'-genre meer hyped om de game te spelen dan ooit tevoren.

Om de aanstaande release van het spel op 25 februari te vieren, hebben uitgever Bandai Namco en ontwikkelaar FromSoftware een gloednieuwe trailer uitgebracht die nog eens het verhaal, de gameplay-mechanics en diverse features van het console- en pc-spel kort samenvat, voor hen die gewoon een geheugenopfrisser nodig hebben, of nog niet helemaal overtuigd zijn of ze de game in huis willen halen door de legendarische moeilijkheidsgraad of het zelf ineen moeten puzzelen van het overkoepelende verhaal waarvoor FromSoftware games bekend staan.

In dat laatste geval hebben we goed nieuws, want de makers hebben deze keer alles uit de kast gehaald om van Elden Ring de meest toegankelijke 'souls'-game tot op heden te maken, zonder dat daarbij de speelervaring van de meer hardcore-fans in het gedrang komt.

Of de studio, bekend van spellen als Dark Souls, Bloodborne en Sekiro, het ook deze keer weer kan waarmaken, valt natuurlijk nog af te wachten, maar alles wat tot nu toe van de game hebben mogen aanschouwen, ziet er wederom erg veelbelovend uit. En onderstaande trailer is daar misschien wel het grootste bewijs van. (Onze mond viel de hele tijd lang wagenwijd open!)

Wat is Elden Ring?

Elden Ring is een gloednieuwe open-wereld actie RPG van ontwikkelaar FromSoftware waarin de speler de fictieve wereld bekend als de Lands Between verkent en op missie trekt om de Elden Lord te worden. Beroemd 'Game of Thrones'-schrijver George R. R. Martin hielp mee met het vormgeven van de voorgeschiedenis en talrijke personages waarop de game is gebaseerd. Het spel won, sinds het werd aangekondigd in 2019, al tweemaal de award voor 'Most Anticipated Game'.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Grootste gaminghal van Europa komt naar Antwerpen!

Dieter Blarinckx-18 juni 2022 om 10:50

Het is eindelijk beslist: de grootste gaminghal van Europa komt binnenkort naar Antwerpen. Het Antwerpse stadsbestuur heeft het bedrijf achter de gaminghal een vergunning gegeven voor een hal van 3.000 vierkante meter.

De grootste gaminghal van Europa zal dus te vinden zijn op de gelijkvloerse en kelderverdieping van cinemacomplex UGC aan De Keyserlei. Daar kan je je gaan uitleven op flipperkasten, poolbiljart, airhockey, shootergames en iconische videospelletjes zoals Pacman, Pong, Mario Kart en Moto GP.

“De gelijkvloerse verdieping wordt volledig benut als speelruimte. Er wordt gewerkt met een kaart waarop je geld laadt. Die kan je vervolgens tegen de spelautomaten swipen om te kunnen spelen. Deelnemers kunnen tijdens het spelen punten verdienen. Daarmee kan men later een prijs ophalen. In de kelderverdieping wil Gamestate twaalf automatische kegelbanen onderbrengen. In de plannen is er daar ook plek voor een bar voorzien”, klinkt het alvast in een interview met Het Laatste Nieuws.

Helaas is voorlopig wel nog niet geweten wanneer de gaminghal zal openen. Maar er zullen ongetwijfeld snel updates volgen!

Ontdek meer