Superfan laat tattoo van ‘F.C. De Kampioenen’ zetten

Dieter Blarinckx-19 februari 2022 om 09:44

Zot zijn doet geen zeer zeggen ze al eens, en dat bewijst deze superfan van ‘F.C. De Kampioenen’ eens te meer. De Limburger Maarten Meeus liet een grote tattoo op zijn been zetten van de populaire Vlaamse pottenstampers. In een interview met Radio 2 vertelt hij vol trots over zijn liefde voor de franchise:

“Ik ben net zoals zoveel mensen opgegroeid met F.C. De Kampioenen. Toen ik als kind thuiskwam van school, bekeek ik eerst een aflevering van de reeks. En vaak nog eentje voor het slapengaan ook. En ook nu gaat er bijna geen dag voorbij zonder een aflevering te bekijken. Ik heb lang nagedacht over de tatoeage. Het is geen weddenschap of iets dergelijks, ik heb het zelf na lang wikken en wegen beslist. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op het logo met de supporterssjaal, met daarboven een afbeelding van Xavier."

“Ik heb veel bewondering voor de acteur Johnny Voners. Zijn overlijden heeft elke Kampioenenfan pijn gedaan. De kerstspecial rond zijn overlijden heeft bij veel Vlamingen een traantje doen rollen denk ik. En dat was voor mij ook het moment om definitief te besluiten om de tatoeage te laten zetten."

“De mensen zullen nu al denken dat ik zot ben. Ik ben blij met het logo en met de afbeelding van Xavier. Misschien laat ik er ooit nog andere personages bij plaatsen. Dat zien we nog wel", lacht Maarten!

Beeld: Radio 2

Mattel lanceert speciale David Bowie-pop

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:20

De iconische artiest David Bowie wordt door Mattel - de producent achter Barbie - geëerd met een eigen speciale pop.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Bowie's album 'Hunky Dory', lanceert Mattel nu de Bowie-Barbie. Mattel wil zo de iconische artiest eren voor zijn bijdrage aan de muziekwereld.

De pop zal enkel verkrijgbaar zijn via MattelCreations.com en Amazon en zal zo'n 50 dollar kosten. Er zit wel een limiet op van 2 exemplaren per persoon.

David Bowie overleed in 2016 aan kanker, hij werd 69.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Ontdek meer