Nu ook Afghaanse jongen overleden na val in waterput

Karen Luiken-19 februari 2022 om 07:59

Een 9-jarige jongen uit Afghanistan die eerder deze week in een diepe put viel, is overleden. Begin deze maand gebeurde hetzelfde in Marokko; daar kwam de 5-jarige Rayan om het leven na dagenlang in een 32 meter diepe put vast te hebben gezeten.

Het jongetje uit Afghanistan, Haidar genaamd, kwam dinsdag op 10 meter diepte vast te zitten in een 25 meter diepe waterput. Hulpdiensten hebben er alles aan gedaan om hem te redden. Haidar kreeg voedsel, water, kon zich enigszins bewegen in de put en had contact met zijn vader.

Toch kwam hulp te laat. Reddingswerkers hebben Haidar vrijdag na een dagenlange operatie uit de put gekregen, maar het jongetje was toen al overleden.

Mattel lanceert speciale David Bowie-pop

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:20

De iconische artiest David Bowie wordt door Mattel - de producent achter Barbie - geëerd met een eigen speciale pop.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Bowie's album 'Hunky Dory', lanceert Mattel nu de Bowie-Barbie. Mattel wil zo de iconische artiest eren voor zijn bijdrage aan de muziekwereld.

De pop zal enkel verkrijgbaar zijn via MattelCreations.com en Amazon en zal zo'n 50 dollar kosten. Er zit wel een limiet op van 2 exemplaren per persoon.

David Bowie overleed in 2016 aan kanker, hij werd 69.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Ontdek meer