Met deze app ontdek je of je kat gelukkig is

Christophe Moons-08 augustus 2021 om 02:56

Alweer een excuus om foto's te maken van je kat. Sylvester.ai, een technologiebedrijf voor de gezondheid van dieren (jep, dat bestaat), ontwikkelde Tably, een app die gebruik maakt van de camera van je telefoon om te achterhalen of je favoriete huisdier gezond is of pijn heeft.

Je hoeft alleen maar een foto te maken van je kat en je krijgt het resultaat meteen te zien in de app. "Met behulp van machine learning zijn we erin geslaagd om een machine te trainen met verschillende afbeeldingen van katten", vertelt Miche Priest van Sylvester.ai. "Op die manier hebben onze ontwikkelaars een algoritme kunnen ontwikkelen voor Tably."

"De app helpt mensen om te weten te komen of hun kat pijn heeft of niet. Ook voor nieuwe dierenartsen, die nog niet veel ervaring hebben, kan dit handig zijn."

Proberen? Hier kan je de app downloaden voor iOS. (Een versie voor Android is in de maak.) Meer info over de mogelijkheden van de app vind je hier.

(Photo by Christophe Moons)

Naar bed met Jonathan Bailey? Nu kan het dankzij Calm!

Dieter Blarinckx-21 april 2022 om 06:34

Droom jij er van om eens naar bed te gaan met 'Bridgerton'-acteur Jonathan Bailey? Dan kan dat vanaf nu! Het is te zeggen: dat kan met zijn stem. Hij sprak namelijk een nieuw slaapverhaal in voor de populaire app Calm.

Met de titel 'Love Letter From An Englishman' sust Bailey, alias Lord Bridgerton, luisteraars in slaap terwijl hij een liefdesverhaal vertelt dat zich afspeelt op tropische wateren: "Ik hoop dat de mensen lekker in slaap vallen als ze met mij meevaren over de tropische zeeën", klinkt het bij Bailey.

"Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om je gedachten 's nachts tot rust te brengen. Ik hoop dat mijn slaapverhaal op Calm mensen meeneemt op een rustgevende romantische reis naar een diepe energiegevende sluimer."

In de app Calm staat meditatie en slaap-centric geestelijke gezondheid centraal, het doel is om mensen te helpen "verminderen van stress, beter slapen, en omgaan met angst", aldus het Calm-team.

Het verhaal van Bailey is nu beschikbaar in de app!

Nieuwe app 'Amigos' komt naar Vlaanderen!

Amber Schepers-24 maart 2022 om 11:42

Heb jij ook last van die hoge drempel om spontaan met nieuwe stadsgenoten in contact te komen? Dan is ‘Amigos’ echt iets voor jou! Nadat de nieuwe app een groot succes werd in Nederland, komt die nu ook naar Vlaanderen.

Na een lange periode van lockdowns en regeltjes hebben velen onder ons nood aan sociaal contact en wat meer leven in de brouwerij. Spontaan een namiddag op café? Een gezellige spelletjesavond organiseren? Of gewoon spontaan nieuwe vriendschappen opbouwen? Met de nieuwe app ‘Amigos’ kan het allemaal!

'Amigos' brengt live in kaart welke mensen om jou heen openstaan voor gezelligheid. Meer nog, via de app kan je zien welke mensen interesse hebben voor dezelfde activiteit. Zo kan je makkelijk nieuwe mensen uit de buurt leren kennen en samen iets leuks plannen. Samen naar de film gaan of liever een potje tennis spelen? Niets is onmogelijk!

De app werd in Nederland geïntroduceerd, maar werd al snel ook in ons land opgemerkt. Vanaf vandaag is het zover, de nieuwe app is nu ook voor Vlaamse gebruikers beschikbaar!

Wil je al meteen een wandeling maken of het nachtleven induiken met nieuwe mensen? Dan kan je de app nu al installeren. Veel plezier!

Ontdek meer