Maf songfestivallied van Letland gaat viral op TikTok

Karen Luiken-16 februari 2022 om 07:17

Instead of meat I eat veggies and pussy. Met die zin begint het ietwat bizarre liedje waarmee Letland dit jaar naar het songfestival gaat. Het nummer gaat nú al viral op TikTok.

Het liedje heet ‘Eat Your Salad’, is afkomstig van de band Citi Zēni en wordt gezongen door de zanger Jānis Pēterson. Het gaat over vegetariërs, maar neemt tegelijkertijd ook een seksueel onderliggende boodschap met zich mee.

Letland brengt het nummer tijdens de eerste halve finale op dinsdag 10 mei ten gehore. Andere landen die op die dag aan de beurt zijn, zijn Nederland, Albanië, Noorwegen, Portugal, Rusland, Slovenië, Oostenrijk, Zwitserland, Armenië, Denemarken, Bulgarije, Moldavië, Kroatië, Griekenland, Litouwen, Oekraïne en IJsland.

Ons Belgenlandje is op donderdag 12 mei aan de beurt, samen met Cyprus, Georgië, Australië, Montenegro, Roemenië, Tsjechië, Azerbeidzjan, Finland, Servië, Polen, San Marino, Israël, Zweden, Malta, Estland, Ierland en Noord-Macedonië.

Op zaterdag 14 mei is de finale.

Zien: Xandee maakt comeback!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 08:53

Het heeft zestien jaar geduurd, maar zangeres Xandee is helemaal klaar voor haar comeback! Ze lanceerde zopas haar gloednieuwe single ‘Beautiful Again’.

De 43-jarige Xandee, die eigenlijk Sandy heet, heeft een woelige periode achter de rug. En met haar nieuwe single ‘Beautiful Again’ wil ze die periode afsluiten.

De zangeres achter Touch Of Joy en het Songestivalnummer ‘One Life’ gaat dus voor het eerst weer op een podium staan sinds 2006.

“De betekenis achter ‘Beautiful Again’ is dat het leven weer mooi kan zijn, na alle problemen. Ik heb heel veel meegemaakt en heb trouwens nog maar net een nieuwe hartoperatie achter de rug. Met dit lied wil ik alle problemen achter me laten en er terug staan.”

“Ik heb dan ook al veel reacties ontvangen en mensen vertellen mij dat ze blij zijn om mijn stem weer te horen. En ook bij Radio 2 werd het nummer goed ontvangen. Ik ben dus helemaal klaar om er weer te staan.”

Beluister het nummer hier:

BTS-lid J-Hope brengt binnenkort eerste soloalbum uit

Karen Luiken-26 juni 2022 om 05:10

Misschien heb je het al gehoord, misschien ook niet. Maar de heren van BTS gaan zich de komende maanden wat meer op hun soloprojecten richten. Te beginnen met J-Hope, die dit weekend heeft aangekondigd over een paar weken zijn eerste soloalbum uit te brengen.

De plaat gaat ‘Jack in The Box’ heten en wordt op 15 juli gereleased. Aanstaande vrijdag krijgen fans vast een voorproefje in de vorm van een eerste solosingle. Volgens de officiële aankondiging vertegenwoordigt het album J-Hope’s eigen muzikale persoonlijkheid en visie als artiest.

Twee weken geleden bracht J-Hope samen met de andere leden van BTS nog de plaat ‘Proof’ uit, die bestaat uit drie cd’s. Een groot deel van de inhoud bestaat uit muziek die eerder al is uitgebracht. Een aantal nummers is gloednieuw.

Ontdek meer