Het nachtleven gaat weer open!

Karen Luiken-12 februari 2022 om 08:41

Het Overlegcomité heeft een reeks versoepelingen aangekondigd en dat zorgt eindelijk voor goed nieuws rondom het coronavirus. Het nachtleven mag weer open, het sluitingsuur voor de horeca verdwijnt en telewerk is niet langer verplicht. Dit zijn de nieuwe maatregelen op een rijtje.

  • Het nachtleven mag onder voorwaarden weer open. Zelftesten is voor toegang niet langer vereist, maar je hebt wel een geldig Covid Safe Ticket nodig om binnen te mogen.
  • Horecazaken hoeven niet meer op een vroeger tijdstip te sluiten. Het is binnen niet langer nodig om een mondmasker te dragen en ook het maximum aantal tafelgenoten verdwijnt.
  • Winkelen is weer toegestaan met meer dan twee personen. Mondmaskers moeten nog wel gedragen worden.
  • Telewerken is niet meer verplicht, maar wordt nog wel geadviseerd.
  • Het dragen van een gezichtsmasker is voor kinderen tot twaalf jaar niet meer verplicht, ook niet op school.

De maatregelen gaan vanaf vrijdag 18 februari in.

(Photo by Kelsey Chance on Unsplash)

Dan toch een boosterprik in september!

Dieter Blarinckx-06 juli 2022 om 15:24- Foto:

Gezondheidsnet

Vanaf september zouden we dan toch een boosterprik mogen gaan halen tegen het coronavirus. Dat besliste de Hoge Gezondheisdraad zopas.

De boosterprik zal beschikbaar zijn voor alle mensen die ouder zijn dan 18. Eerst zullen weer de risicogroepen aan de beurt zijn, alsook de mensen die in de zorg werken. Daarna zijn de personen met een risico op ernstige ziekte of mensen met onderliggende aandoeningen en/of een verlaagd immuunsysteem aan de beurt.

Voorlopig is het niet nodig dat jongeren onder de 18 een boosterprik komen halen.

Shanghai Disneyland mag terug open!

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 17:59

Hoewel de coronapandemie bij ons zo goed als verleden tijd lijkt, is dat in andere delen van de wereld nog niet het geval. Maar beetje bij beetje leert de hele wereld nu leven met het virus en kan het gewone leven zich hernemen. En nu mag ook Shanghai Disneyland terug open!

Vanaf 30 juni mag het populaire Disneypark in Shanghai weer de poorten openen voor gasten, na een sluiting van drie maanden. China gaat hun coronamaatregelen immers wat inperken. Shanghai Disneyland zal openen met een beperkte dagelijkse capaciteit en verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen in overeenstemming met de Chinese overheid.

Het grootste internationale park van Disney sloot opnieuw op 21 maart toen Shanghai te kampen had met een sterke stijging van het aantal Covid-besmettingen.

Maar nu gaan ze dus wat versoepelen en mogen ook attractieparken terug open!

Ontdek meer