Het nachtleven gaat weer open!

Karen Luiken-12 februari 2022 om 08:41

Het Overlegcomité heeft een reeks versoepelingen aangekondigd en dat zorgt eindelijk voor goed nieuws rondom het coronavirus. Het nachtleven mag weer open, het sluitingsuur voor de horeca verdwijnt en telewerk is niet langer verplicht. Dit zijn de nieuwe maatregelen op een rijtje.

  • Het nachtleven mag onder voorwaarden weer open. Zelftesten is voor toegang niet langer vereist, maar je hebt wel een geldig Covid Safe Ticket nodig om binnen te mogen.
  • Horecazaken hoeven niet meer op een vroeger tijdstip te sluiten. Het is binnen niet langer nodig om een mondmasker te dragen en ook het maximum aantal tafelgenoten verdwijnt.
  • Winkelen is weer toegestaan met meer dan twee personen. Mondmaskers moeten nog wel gedragen worden.
  • Telewerken is niet meer verplicht, maar wordt nog wel geadviseerd.
  • Het dragen van een gezichtsmasker is voor kinderen tot twaalf jaar niet meer verplicht, ook niet op school.

De maatregelen gaan vanaf vrijdag 18 februari in.

(Photo by Kelsey Chance on Unsplash)

Regisseur mist eigen 'Avatar'-première door corona

Karen Luiken-13 december 2022 om 07:36

Na al die jaren is de tweede ‘Avatar’-film gisteren eindelijk in première gegaan. Heel veel acteurs uit de film waren daarbij aanwezig, maar er was één belangrijk persoon die er niet bij was: regisseur James Cameron. Hij heeft corona.

“Ik ben in Los Angeles, net terug uit Tokio, en ik heb het voor elkaar gekregen om corona op te lopen in het vliegtuig”, aldus de regisseur in een gesprek met Deadline. “Ik zit in isolatie en kan vanavond niet naar mijn eigen première gaan.” James voelt zich gelukkig niet erg ziek. Ja, hij heeft corona, maar hij voelt zich verder goed.

‘Avatar: The Way of Water’, zoals het langverwachte ‘Avatar’-vervolg heet, is vanaf morgen te zien in de Belgische bioscopen. Het verhaal gaat over de familie Sully, bestaande uit Jake, Neytiri en hun kinderen. We zien hun problemen, hoe ver ze gaan om elkaar veilig te houden, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan. De cast bestaat uit sterren als Kate Winslet, Zoe Saldaña en Stephen Lang.

Bezoekers opgesloten in Shanghai Disneyland door lockdown

Dieter Blarinckx-04 november 2022 om 14:57

Hoewel het superleuk lijkt om urenlang door te brengen in Disneyland, zal dat voor deze bezoekers van Disneyland Shanghai niet zo prettig geweest zijn…

Door een nieuwe uitbraak van covid-19 ging de Chinese stad Shanghai plots weer in een strenge lockdown. De poorten van het populaire pretpark Shanghai Disneyland moesten dan ook resoluut sluiten. En de huidige bezoekers dan? Die werden even vastgehouden in het park en één voor één getest. Alle bezoekers moesten dus eerst negatief testen vooraleer ze het domein mochten verlaten.

Volgens wat er te volgen was op sociale media, konden de bezoekers wel nog genieten van enkele attracties en konden ze nog wat gaan shoppen in de vele winkels.

Ondertussen heeft iedereen het park veilig verlaten en heeft Shanghai Disneyland de poorten gesloten totdat de lockdown gedaan is.

Ontdek meer