Het nachtleven gaat weer open!

Karen Luiken-12 februari 2022 om 08:41

Het Overlegcomité heeft een reeks versoepelingen aangekondigd en dat zorgt eindelijk voor goed nieuws rondom het coronavirus. Het nachtleven mag weer open, het sluitingsuur voor de horeca verdwijnt en telewerk is niet langer verplicht. Dit zijn de nieuwe maatregelen op een rijtje.

  • Het nachtleven mag onder voorwaarden weer open. Zelftesten is voor toegang niet langer vereist, maar je hebt wel een geldig Covid Safe Ticket nodig om binnen te mogen.
  • Horecazaken hoeven niet meer op een vroeger tijdstip te sluiten. Het is binnen niet langer nodig om een mondmasker te dragen en ook het maximum aantal tafelgenoten verdwijnt.
  • Winkelen is weer toegestaan met meer dan twee personen. Mondmaskers moeten nog wel gedragen worden.
  • Telewerken is niet meer verplicht, maar wordt nog wel geadviseerd.
  • Het dragen van een gezichtsmasker is voor kinderen tot twaalf jaar niet meer verplicht, ook niet op school.

De maatregelen gaan vanaf vrijdag 18 februari in.

(Photo by Kelsey Chance on Unsplash)

Binnenkort geen mondmaskers meer op openbaar vervoer?

Dieter Blarinckx-04 mei 2022 om 05:57

Op 20 mei komt het Belgische Overlegcomité terug samen. Wat staat er op de agenda? De afschaffing van de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer!

Het Overlegcomité kwam normaal samen op 6 mei, maar die bijeenkomst werd uitgesteld tot 20 mei. Dat liet de woordvoerder van onze premier weten.

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet liet al slippen dat hij graag het verplichten van een mondmasker wil afschaffen op het openbaar vervoer. Dat zal dus een hoofdonderwerp zijn van het aankomende overlegcomité.

Ook willen ze bekijken om de coronabarometer op te bergen en de resterende coronamaatregelen achterwege te laten.

Stay tuned!

Geen mondmaskers meer op vluchten van Brussels Airlines

Dieter Blarinckx-02 mei 2022 om 18:18

We zijn weer een stapje dichter bij het oude normaal: vanaf 3 mei is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen aan boord bij Brussels Airlines. Dat hebben ze zelf bekendgemaakt.

“Daarmee wordt de ervaring van de luchthaven, waar het masker al enige tijd niet meer verplicht is, uitgebreid naar het vliegtuig zelf. Het vliegtuig is altijd een plek geweest waar er weinig risico bestaat op besmetting, dankzij de zeer geavanceerde luchtzuiveringssystemen”, klinkt het bij de vliegmaatschappij.

Wél blijft het mondmasker verplicht in bepaalde buitenlandse luchthavens. Ze raden dus ook aan dat reizigers zich informeren over de geldende maatregelen op hun bestemming.

Ontdek meer