Matchen zonder foto's: Tinder krijgt nieuwe functie

Karen Luiken-11 februari 2022 om 07:01

Niet naar links of rechts swipen op basis van foto’s, maar op basis van persoonlijkheden. Dat wil Tinder mogelijk maken met de gloednieuwe ‘Blind Date’-functie.

Tinder gooit het roer compleet om. De datingapp komt met een nieuwe functie waarmee gebruikers worden gekoppeld op basis van wat ze gemeen hebben. Ze beantwoorden vragen en kunnen spelletjes spelen. Pas als beiden besluiten te willen matchen, krijgen ze elkaars foto’s te zien.

Binnen de functie komen vragen voorbij als ‘waar doe jij ketchup op?’ of ‘hoe vaak mag je een shirt dragen zonder te wassen?’ Als veel antwoorden overeen komen, kun je met iemand gaan chatten. Je hebt dan nog geen idee hoe die persoon eruitziet. Daar kom je pas achter na een kort gesprekje waar een timer aanhangt.

Tinder zegt volgens The Verge dat gebruikers tijdens de testfase van de functie 40 procent meer matches maakten in vergelijking met de normale manier. Het proberen waard dus!

(Photo by Yogas Design on Unsplash)

Je kan nu ook berichten naar jezelf sturen via WhatsApp

Karen Luiken-29 november 2022 om 06:03

Omslachtige manieren bedenken om jezelf berichtjes te kunnen sturen via WhatsApp? Dat hoeft nu niet meer. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee dit veel gemakkelijker wordt.

WhatsApp komt met de functie Yourself, waarmee je jezelf bijvoorbeeld boodschappenlijstjes kunt sturen, herinneringen, notities, to do-lijstjes of andere hersenspinsels.

De functie wordt in de komende weken uitgerold voor gebruikers van WhatsApp, zowel op iPhone als Android. Je vindt ‘Yourself’ door een nieuwe chat aan te maken rechtsboven in de app. Je eigen naam zal daar bovenaan komen te staan.

Ongewenst naaktfoto's ontvangen is straks verleden tijd bij Instagram

Karen Luiken-23 september 2022 om 06:37

Ongevraagd naaktfoto’s ontvangen via DM’s op Instagram? Dat wordt binnenkort verleden tijd. Het platform werkt aan een manier om gebruikers hiertegen te beschermen.

Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft aan The Verge bevestigd dat de functie in ontwikkeling is. Als alles straks naar behoren werkt, zouden gebruikers van Instagram in de toekomst beschermd moeten zijn tegen het ontvangen van ongewilde naaktfoto’s en andere ongewenste berichten.

De functie wordt vergeleken met de filter ‘verboden woorden’, waarmee gebruikers automatisch directe berichtverzoeken met aanstootgevende inhoud kunnen verbergen.

Meta maakt duidelijk dat de beschermde berichten niet met derden worden gedeeld. “We werken nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functies de privacy van mensen beschermen, terwijl ze de controle krijgen over de berichten die ze ontvangen”, zegt Meta-woordvoerder Liz Fernandez volgens The Verge.

In de komende weken worden er meer details over de functie bekendgemaakt.

Ontdek meer