18 leden Reuzegom naar rechter voor dood student Sanda Dia

Karen Luiken-06 augustus 2021 om 03:39

Achttien Vlaamse studenten die lid waren van Reuzegom moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor de dood van Sanda Dia. Het 20-jarige slachtoffer overleed drie jaar geleden bij een ontgroening van de studentenclub.

De achttien korpsleden zouden allemaal betrokken zijn geweest bij die beruchte dag. Het parket wil ze daarom vervolgen voor onopzettelijke doding, het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg, onterende behandeling en schuldig verzuim. Als ze schuldig worden bevonden, zo meldt VRT, kunnen ze maximaal vijftien jaar celstraf krijgen.

Sanda Dia moest tijdens zijn studentendoop in 2018 verschrikkelijke dingen doen. Hij moest behalve grote hoeveelheden alcohol flink wat visolie drinken. Ook moest hij samen met twee andere studenten in een zelf gegraven ‘graf’ met ijswater gaan staan. Sanda Dia raakte daardoor ernstig onderkoeld, werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar niet veel later.

De achttien leden hebben nog tot 20 augustus de kans om in hoger beroep te gaan.

Meerdere doden door schietpartij op universiteit in Rusland

Karen Luiken-20 september 2021 om 10:19

Een jonge schutter heeft maandag het vuur geopend op een universiteit in de Russische stad Perm. Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dat melden verschillende media.

De schutter zou een student van de universiteit zijn. Hij viel de school rond 11.30 uur (lokale tijd) binnen en schoot daar op verschillende mensen. Zeker acht slachtoffers overleefden de schietpartij niet. Meerdere studenten sprongen uit ramen van het gebouw om te kunnen ontsnappen.

De schutter, gekleed in het zwart en gewapend met een machinegeweer, heeft volgens VTM Nieuws een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij beweert al jarenlang bezig te zijn met het plannen van de aanval. Hij zou geld hebben gespaard voor een wapen en zegt geen extremist te zijn. “Ik weet niet hoeveel ik er kan doden, maar ik zal er alles aan doen om er zoveel mogelijk mee te nemen”, zo zou het klinken in de brief.

De dader zou inmiddels zijn uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij gedood of aangehouden is, is niet duidelijk.

Vermiste YouTubester dood teruggevonden

Dieter Blarinckx-20 september 2021 om 06:46

Het levenloze lichaam van de 22-jarige YouTubester Gabby Petito werd afgelopen weekend teruggevonden. Dat maakte de FBI afgelopen nacht bekend. De vlogster was samen met haar verloofde op roadtrip door de States, toen ze ineens van de aardbol verdween. Haar verloofde kwam alleen thuis, maar is ondertussen ook spoorloos.

Wél zegt de FBI dat de doodsoorzaak nog niet bekend is en dat het lichaam teruggevonden werd in het nationale park van Wyoming.

Haar vriend keerde op 1 september alleen terug, maar weigerde met de politie te spreken. Sinds vrijdag is hij als vermist opgegeven aangezien zijn familie hem al dagen niet meer gezien heeft…

Die zaak krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Ontdek meer