Nieuwe racegame 'Disney Speedstorm' aangekondigd

Nico De Greef-12 februari 2022 om 16:12

Disney en Pixar hebben aangekondigd dat ze komende zomer het racespel Disney Speedstorm lanceren, waarmee ze rechtstreeks de strijd aangaan met het populaire Mario Kart. Het free-to-play spel laat spelers racen met bekende karakters uit de vele Disney en Pixar-films en moet zowel op PC als op console uitkomen.

In een eerste teaser trailer voor de game is te zien hoe spelers met onder meer Mickey Mouse, Donald Duck, Jack Sparrow, de monsters uit Monsters Inc en Mulan kunnen spelen. De mappen waarop gespeeld wordt, zijn tevens gebaseerd op bekende locaties uit diverse Disney en Pixar-films. Zo kan er bijvoorbeeld geracet worden door een jungle-landschap (geïnspireerd op The Jungle Book) en op een pirateneiland (Pirates of the Carribean).

Daarnaast zal elk karakter over unieke vaardigheden en upgrades beschikken die in het voordeel of het nadeel van de speler kunnen werken, en zullen spelers ook het uiterlijk van hun racewagens en personages een persoonlijke toets kunnen geven dankzij een zeer uitgebreide vorm aan customizatie-optie's.

Het spel ondersteunt verschillende spelmodi waaronder lokale en online multiplayer, maar kan ook gewoon solo gespeeld worden, waarbij je in laatstgenoemde geval moet racen tegen computergestuurde tegenstanders. Disney laat in de aankondiging nog weten dat het spel na de lancering nog geruime tijd van nieuwe content (lees: karakters en racing tracks) zal worden voorzien, al zal je daar waarschijnlijk wel voor moeten betalen.

Verhaaltrailer 'Star Wars Jedi: Survivor' uitgebracht

Nico De Greef-20 maart 2023 om 16:58

Actie, spanning en bekende gezichten staan centraal in de story trailer van Star Wars Jedi: Survivor.

Moest de game niet uitgesteld zijn geweest, dan waren we nu allemaal al druk bezig met het spelen van Star Wars Jedi: Survivor. Gelukkig heeft Respawn Entertainment aan een oplossing gedacht om die extra wachttijd wat meer draaglijker te maken: met een gloednieuwe trailer! En niet zomaar een... Respawn heeft namelijk de officiële verhaaltrailer van de game vrijgegeven, en die geeft - zoals je wel kon verwachten - heel wat nieuwe details prijs.

Zo is het de eerste keer dat Merrin en Greez, twee bemanningsleden van Cal's crew uit Star Wars Jedi: Fallen Order, opduiken in promotiemateriaal van het langverwachte vervolg. Net als Cal en Cere, heeft ook dit duo een nieuwe look gekregen.

In Star Wars Jedi: Survivor staat hoofdrolspeler Cal Kestis er niet alleen voor, maar wordt hij af en toe vergezeld door andere karakters om missies te volbrengen. In eerdere beelden zagen we al dat Cal hulp krijgt van een mercenary genaamd Bode Akuna en de nieuwe beelden verklappen dat ook Nightsister Merrin de speler een handje zal helpen.

De trailer bevestigt daarnaast dat Coruscant, de voormalige thuisplaneet van de Jedi, een grote rol zal spelen in het verhaal dat 5 jaar na de originele game plaatsvindt. En dat is slechts één van de vele planeten die spelers zullen kunnen verkennen.

Star Wars Jedi: Survivor verschijnt op 28 april voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Record: deze Rollercoaster Tycoon-achtbaan duurt een eeuwigheid

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:56

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook het verhaal van deze Nederlander. Hij bouwde immers de langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit! De hele rit gaat door tot in de eeuwigheid.

De Nederlander Marcel Vos legt in een video op zijn YouTube-kanaal uit hoe zijn fameuze rollercoaster nu net in elkaar zit. Zijn gloednieuwe achtbaan zou zelfs zo’n 3 tredeciljoen jaar duren. Om je een idee te geven: dat is een 1 met 78 nullen achter! :D

Maar hoe kwam hij hier nu net bij? Marcel maakte gebruik van meerdere obscure achterpoortjes en was gewoon slim in zijn denken. Zo koppelde hij 250 verschillende achtbanen aan elkaar, waarbij een karretje pas mag vertrekken als het karretje in de achtbaan ernaast arriveert in het station.

Check zijn bizarre record in deze video:

Ontdek meer