Nieuwe racegame 'Disney Speedstorm' aangekondigd

Nico De Greef-12 februari 2022 om 16:12

Disney en Pixar hebben aangekondigd dat ze komende zomer het racespel Disney Speedstorm lanceren, waarmee ze rechtstreeks de strijd aangaan met het populaire Mario Kart. Het free-to-play spel laat spelers racen met bekende karakters uit de vele Disney en Pixar-films en moet zowel op PC als op console uitkomen.

In een eerste teaser trailer voor de game is te zien hoe spelers met onder meer Mickey Mouse, Donald Duck, Jack Sparrow, de monsters uit Monsters Inc en Mulan kunnen spelen. De mappen waarop gespeeld wordt, zijn tevens gebaseerd op bekende locaties uit diverse Disney en Pixar-films. Zo kan er bijvoorbeeld geracet worden door een jungle-landschap (geïnspireerd op The Jungle Book) en op een pirateneiland (Pirates of the Carribean).

Daarnaast zal elk karakter over unieke vaardigheden en upgrades beschikken die in het voordeel of het nadeel van de speler kunnen werken, en zullen spelers ook het uiterlijk van hun racewagens en personages een persoonlijke toets kunnen geven dankzij een zeer uitgebreide vorm aan customizatie-optie's.

Het spel ondersteunt verschillende spelmodi waaronder lokale en online multiplayer, maar kan ook gewoon solo gespeeld worden, waarbij je in laatstgenoemde geval moet racen tegen computergestuurde tegenstanders. Disney laat in de aankondiging nog weten dat het spel na de lancering nog geruime tijd van nieuwe content (lees: karakters en racing tracks) zal worden voorzien, al zal je daar waarschijnlijk wel voor moeten betalen.

Belgische gamefinale Red Bull Flick dit weekend in het Sportpaleis!

Amber Schepers-19 mei 2022 om 10:30

Antwerpen is deze week de place to be voor fans van het spel CS:GO. In het Sportpaleis verzamelen dit weekend alle internationale CS:GO-pro’s voor de PGL Antwerp Major. Ook ons Belgisch gametalent wordt op de proef gesteld tijdens de nationale finale van Red Bull Flick op zaterdag 21 mei in het Sportpaleis.

Counter-Strike: Global Offensive, beter bekend als CS:GO, is een competitieve first-person shooting game. Tijdens het Red Bull Flick toernooi worden de skills van verschillende teams op de proef gesteld in een twee tegen twee game van CS:GO. De teams spelen aan een waanzinnig tempo op speciaal ontworpen maps. Dit keer gaat de nationale finale door op de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis.

70 teams schreven zich in voor de twee online qualifiers. Acht daarvan scoorden een plek in de nationale finale van nu zaterdag. Zij zullen alles op alles zetten om hun tegenstanders uit te schakelen en hun plek in de European Play-offs te veroveren. Het Sportpaleis in Antwerpen wordt omgetoverd tot een echt virtueel slagveld.

Wil jij de Belgische finale van Red Bull Flick live meevolgen? Dat kan hier!

Vanaf vandaag tot en met zondag kan je tijdens de PGL Antwerp Major ook terecht op de booth om zelf je CS:GO skills te testen!

Red Bull Content Pool

Nieuwe PlayStation 5 faceplates vanaf 17 juni te koop

Dieter Blarinckx-19 mei 2022 om 06:37

Ben jij de trotse eigenaar van een PlayStation 5 en heb je eens goesting in een nieuw kleurtje? Dan hebben we goed nieuws want vanaf 17 juni zullen de nieuwe faceplates te koop zijn!

Op de officiële webshop van PlayStation kan je dus binnenkort de langverwachte vijf nieuwe kleuren aanschaffen: Midnight Black, Cosmic Red, Galactic Purple, Starlight Blue en Nova Pink. Voor zo’n faceplate betaal je dan €54,99.

Wél is er een kleine sidenote: Sony heeft alvast laten weten dat je er maar één per keer kan kopen. Wegens de grote vraag is er een limiet van 1 set consolepanelen per huishouden.

Wees er dus snel bij op 17 juni!

Ontdek meer