Star Wars: The Force Unleashed op weg naar Nintendo Switch

Nico De Greef-10 februari 2022 om 05:00

Nintendo heeft tijdens de eerste Nintendo Direct-livestream van dit jaar aangekondigd dat het populaire videospel 'Star Wars: The Force Unleashed' op 20 april naar de Nintendo Switch komt.

De third-person actiegame, die oorspronkelijk werd uitgebracht door LucasArts in 2008 voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en later ook Wii, speelt zich af tussen de verhaallijnen van Episode III en IV en draait om Starkiller, een geheime leerling van Darth Vader waar zelfs de Emperor het bestaan niet van afwist. Starkiller is bijzonder sterk met de Force en wordt als wapen ingezet om overgebleven Jedi uit te roeien, tot hij zich uiteindelijk keert tegen zijn eigen meester.

De Switch-versie van 'The Force Unleashed' wordt uitgebracht door Aspyr Media, de ontwikkelaar die ook verantwoordelijk is voor de aanstaande KOTOR-remake. Net als in de Wii-versie kunnen gamers de Joy-Con motion controls van de Switch gebruiken om de Force te beheersen.

Of op een later moment ook de sequel, 'The Force Unleashed II', naar de Switch zal komen, is vooralsnog onduidelijk.

Verhaaltrailer 'Star Wars Jedi: Survivor' uitgebracht

Nico De Greef-20 maart 2023 om 16:58

Actie, spanning en bekende gezichten staan centraal in de story trailer van Star Wars Jedi: Survivor.

Moest de game niet uitgesteld zijn geweest, dan waren we nu allemaal al druk bezig met het spelen van Star Wars Jedi: Survivor. Gelukkig heeft Respawn Entertainment aan een oplossing gedacht om die extra wachttijd wat meer draaglijker te maken: met een gloednieuwe trailer! En niet zomaar een... Respawn heeft namelijk de officiële verhaaltrailer van de game vrijgegeven, en die geeft - zoals je wel kon verwachten - heel wat nieuwe details prijs.

Zo is het de eerste keer dat Merrin en Greez, twee bemanningsleden van Cal's crew uit Star Wars Jedi: Fallen Order, opduiken in promotiemateriaal van het langverwachte vervolg. Net als Cal en Cere, heeft ook dit duo een nieuwe look gekregen.

In Star Wars Jedi: Survivor staat hoofdrolspeler Cal Kestis er niet alleen voor, maar wordt hij af en toe vergezeld door andere karakters om missies te volbrengen. In eerdere beelden zagen we al dat Cal hulp krijgt van een mercenary genaamd Bode Akuna en de nieuwe beelden verklappen dat ook Nightsister Merrin de speler een handje zal helpen.

De trailer bevestigt daarnaast dat Coruscant, de voormalige thuisplaneet van de Jedi, een grote rol zal spelen in het verhaal dat 5 jaar na de originele game plaatsvindt. En dat is slechts één van de vele planeten die spelers zullen kunnen verkennen.

Star Wars Jedi: Survivor verschijnt op 28 april voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Record: deze Rollercoaster Tycoon-achtbaan duurt een eeuwigheid

Dieter Blarinckx-19 maart 2023 om 17:56

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook het verhaal van deze Nederlander. Hij bouwde immers de langste RollerCoaster Tycoon-achtbaan ooit! De hele rit gaat door tot in de eeuwigheid.

De Nederlander Marcel Vos legt in een video op zijn YouTube-kanaal uit hoe zijn fameuze rollercoaster nu net in elkaar zit. Zijn gloednieuwe achtbaan zou zelfs zo’n 3 tredeciljoen jaar duren. Om je een idee te geven: dat is een 1 met 78 nullen achter! :D

Maar hoe kwam hij hier nu net bij? Marcel maakte gebruik van meerdere obscure achterpoortjes en was gewoon slim in zijn denken. Zo koppelde hij 250 verschillende achtbanen aan elkaar, waarbij een karretje pas mag vertrekken als het karretje in de achtbaan ernaast arriveert in het station.

Check zijn bizarre record in deze video:

Ontdek meer