Star Wars: The Force Unleashed op weg naar Nintendo Switch

Nico De Greef-10 februari 2022 om 05:00

Nintendo heeft tijdens de eerste Nintendo Direct-livestream van dit jaar aangekondigd dat het populaire videospel 'Star Wars: The Force Unleashed' op 20 april naar de Nintendo Switch komt.

De third-person actiegame, die oorspronkelijk werd uitgebracht door LucasArts in 2008 voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en later ook Wii, speelt zich af tussen de verhaallijnen van Episode III en IV en draait om Starkiller, een geheime leerling van Darth Vader waar zelfs de Emperor het bestaan niet van afwist. Starkiller is bijzonder sterk met de Force en wordt als wapen ingezet om overgebleven Jedi uit te roeien, tot hij zich uiteindelijk keert tegen zijn eigen meester.

De Switch-versie van 'The Force Unleashed' wordt uitgebracht door Aspyr Media, de ontwikkelaar die ook verantwoordelijk is voor de aanstaande KOTOR-remake. Net als in de Wii-versie kunnen gamers de Joy-Con motion controls van de Switch gebruiken om de Force te beheersen.

Of op een later moment ook de sequel, 'The Force Unleashed II', naar de Switch zal komen, is vooralsnog onduidelijk.

Netflix lanceert reeks nieuwe games

Karen Luiken-26 mei 2022 om 05:47

Zin in een spelletje? Dan kun je tegenwoordig ook bij Netflix terecht. De streamingsdienst biedt naast heel veel films en series ook een reeks games aan. En er zijn nieuwe toegevoegd!

Vanaf nu vind je tussen het spelaanbod van Netflix de spelletjes ‘Dragon Up’, ‘Moonlighter’ en ‘Townsmen - A Kingdom Rebuilt’. Vanaf 31 mei komt daar ook het ‘Exploding Kittens’-spel bij.

Het aanbod spelletjes op Netflix staat nu op 22. Ze zijn allemaal wereldwijd beschikbaar op iOS- en Android-toestellen.

Belgische gamefinale Red Bull Flick dit weekend in het Sportpaleis!

Amber Schepers-19 mei 2022 om 10:30

Antwerpen is deze week de place to be voor fans van het spel CS:GO. In het Sportpaleis verzamelen dit weekend alle internationale CS:GO-pro’s voor de PGL Antwerp Major. Ook ons Belgisch gametalent wordt op de proef gesteld tijdens de nationale finale van Red Bull Flick op zaterdag 21 mei in het Sportpaleis.

Counter-Strike: Global Offensive, beter bekend als CS:GO, is een competitieve first-person shooting game. Tijdens het Red Bull Flick toernooi worden de skills van verschillende teams op de proef gesteld in een twee tegen twee game van CS:GO. De teams spelen aan een waanzinnig tempo op speciaal ontworpen maps. Dit keer gaat de nationale finale door op de PGL Antwerp Major in het Sportpaleis.

70 teams schreven zich in voor de twee online qualifiers. Acht daarvan scoorden een plek in de nationale finale van nu zaterdag. Zij zullen alles op alles zetten om hun tegenstanders uit te schakelen en hun plek in de European Play-offs te veroveren. Het Sportpaleis in Antwerpen wordt omgetoverd tot een echt virtueel slagveld.

Wil jij de Belgische finale van Red Bull Flick live meevolgen? Dat kan hier!

Vanaf vandaag tot en met zondag kan je tijdens de PGL Antwerp Major ook terecht op de booth om zelf je CS:GO skills te testen!

Red Bull Content Pool

Ontdek meer