100 miljoen streams voor ‘We Don’t Talk About Bruno’!

Dieter Blarinckx-06 februari 2022 om 11:05

Spotify en Disney hebben gisteren laten weten dat het populaire nummer 'We Don't Talk About Bruno' uit de gloednieuwe animatiefilm 'Encanto', de kaap van 100 miljoen streams heeft bereikt. Dat het nummer zó'n hit zou worden, hadden ze totaal niet zien aankomen. Schrijver en componist Lin-Manuel Miranda is natuurlijk zo fier als een gieter op die bijzondere mijlpaal!

Zo vertelde aan filmjournalist Lieven Van Gils dat hij voor het componeren van de liedjes vooral inspiratie haalde uit een reis naar Colombia waar hij met plaatselijke muzikanten optrok, zowel in grote steden als in kleine dorpjes. "We wilden er zeker van zijn dat het Colombiaanse muzikanten waren, Colombiaanse instrumenten en Colombiaanse liedjesvormen. Dat was ons leidend principe".

Wat vind jij van de populaire song?

Harry Styles gebruikt huis van fan als opnamelocatie videoclip

Karen Luiken-28 mei 2022 om 11:32

Harry Styles heeft de videoclip van zijn nieuwe nummer ‘Daylight’ op een bijzondere manier gemaakt. De zanger trok er slechts 3 uur en 300 dollar voor uit, én gebruikte een huis van een fan als opnamelocatie.

Bij het in elkaar zetten van de videoclip schakelde Harry de hulp in van James Corden. De twee heren klopten samen bij verschillende deuren in een straat in New York aan, op zoek naar een locatie waar de clip kon worden opgenomen. Na een paar pogingen kwamen ze uit bij een paar jonge, vrouwelijke fans die maar al te graag mee wilden werken.

“Als we wisten dat ze langs zouden komen, hadden we op z’n minst ons haar geborsteld”, zeiden de meisjes in een gesprek met Variety. “Ik kan niet stoppen met denken aan alle dingen die ik tegen hem had willen zeggen. Ik heb nu een lijstje gemaakt met alle dingen die ik tegen hem zou zeggen als het nog eens zou gebeuren.”

In het totaal hebben Harry en James er drie over over gedaan om de videoclip van drie minuten in elkaar te knutselen. Het budget dat ze eraan uit hebben gegeven: 280 euro.

Ed Sheeran eert dochtertje met nieuw nummer

Karen Luiken-28 mei 2022 om 08:02

Ed Sheeran heeft een nieuw liedje uitgebracht voor zijn kersverse dochtertje. Het nummer is te vinden op een hernieuwde versie van zijn album ‘=’, die hij gisteren lanceerde.

Hoewel Ed geen uitspraken heeft gedaan over de betekenis van het nummer, zegt de tekst van het liedje genoeg. Hij zingt zinnen als ‘welkom op de wereld’ en ‘ik hoorde je hartslag’. Aan het einde van de song horen we hem aan zijn vrouw Cherry Seaborn vragen of ze een kick voelde, waarop zij antwoordt: ‘Het schopte gewoon!’.

De ouders maakten vorige week bekend opnieuw ouders te zijn geworden van een dochtertje. “Ik wil jullie allemaal laten weten dat we weer een prachtig meisje hebben gekregen”, aldus Ed. “We zijn allebei zo verliefd op haar en dolgelukkig om een gezin van vier te zijn.”

Ontdek meer