Rayan overleden na val in put, Lil Kleine wil begrafeniskosten betalen

Karen Luiken-06 februari 2022 om 09:14

De Marokkaanse kleuter Rayan die afgelopen dinsdag in een diepe put viel, is overleden. Zijn lichaam is gisteren na een dagenlange reddingsoperatie levenloos naar boven gehaald. Lil Kleine leeft mee met zijn familie en laat weten de begrafeniskosten te willen betalen.

Rayan kwam dinsdag vast te zitten op 32 meter onder de grond. De put was te smal voor hulpverleners, waardoor er een diepe tunnel moest worden gegraven om het jongetje te kunnen bevrijden. Het heeft dagenlang geduurd voordat de 5-jarige bereikt werd, maar hulp kwam helaas te laat. De kleuter was al dood toen hij naar boven werd gehaald.

Lil Kleine wil Rayans nabestaanden helpen en doet daarom een oproep via sociale media. “Ik wil graag alle uitvaartkosten betalen voor deze kleine strijder. Met wie kan ik in contact komen om dit te laten gebeuren?”

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer