Whoopi Goldberg geschorst na uitspraken over Holocaust

Dieter Blarinckx-02 februari 2022 om 07:40

De Amerikaanse actrice Whoopi Goldberg zal een tijdje niet meer te zien zijn op tv. Zender ABC heeft haar - tijdelijk weliswaar - geschorst naar aanleiding van haar controversiële uitspraken rond de Holocaust en jodenvervolging. Dat plaatste ABC gisteren zélf op instagram.

Whoopi is copresentatrice van het populaire ABC-programma 'The View'. Daarin werd ‘Maus’ besproken, een bekend stripverhaal van Art Spiegelman over de Holocaust. Whoopi verklaarde dat de Holocaust niet ging over ras, maar wel over de onmenselijkheid van de mens tegenover de mens. Ana Navarron, haar 'The View'-collega, was het daar duidelijk niet mee eens: “Maar het gaat om een witte suprematie die Joden zijn gaan vervolgen.”

“Het waren twee groepen witte mensen tegenover elkaar, dan kun je niet spreken van een rassenkwestie. Het gaat erom hoe mensen elkaar behandelen, dan maakt het niet uit of je zwart, wit of Joods bent, het gaat om hoe je met elkaar omgaat”, ging Whoopi verder.

Op Twitter plaatste Whoopi ondertussen al excuses, maar ABC heeft haar met onmiddellijke ingang toch twee weken geschorst. Check hun aankondigingen hier:

Kim Cattrall keert terug als Samantha Jones

Karen Luiken-01 juni 2023 om 06:29

Kim Cattrall keert tóch terug als Samantha Jones. Hoewel de actrice eerder liet weten niet open te staan voor een comeback in de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That’, meldt Variety nu dat ze terugkomt op haar beslissing.

Oké, heel veel zendtijd krijgt Kim niet, maar toch: ze kruipt opnieuw in de huid van haar iconische karakter Samantha. Ze zou te zien zijn in een scène van de laatste aflevering van het tweede seizoen. Daarin voert ze naar verluidt een telefoongesprek met Carrie Bradshaw, die gespeeld wordt door Sarah Jessica Parker. De twee zouden elkaar niet gezien hebben voor het opnemen van de scène.

De reden waarom Kim eigenlijk niets meer met ‘Sex and the City’ te maken wilde hadden, was omdat ze het script van het vervolg slecht vond, maar ook de ruzie met haar tegenspeelster Sarah speelde mee.

Het tweede seizoen van 'And Just Like That' verschijnt vanaf 22 juni op HBO Max.

Sam Smith brengt duet uit met Madonna

Karen Luiken-01 juni 2023 om 06:04

Sam Smith en Madonna zijn samen de studio ingedoken. Op vrijdag 9 juni brengen ze hun gloednieuwe duet ‘Vulgar’ uit.

Een week geleden hintte Sam via social media al op een samenwerking met Madonna en gisteren werd het grote nieuws dan eindelijk bevestigd. “Vulgar. Sam x Madonna. Vrijdag 9 juni’, schreef Sam bij een klein voorproefje van het nummer op Instagram.

Het is het derde liedje dat Sam dit jaar uitbrengt. Eerder kwam de artiest al met ‘Gimme’ en ‘I’m Not Here To Make Friends’. Madonna heeft iets langer op zich laten wachten: haar laatste nummer ‘Back That Up To The Beat’ verscheen in 2019.

Ontdek meer