Whoopi Goldberg geschorst na uitspraken over Holocaust

Dieter Blarinckx-02 februari 2022 om 07:40

De Amerikaanse actrice Whoopi Goldberg zal een tijdje niet meer te zien zijn op tv. Zender ABC heeft haar - tijdelijk weliswaar - geschorst naar aanleiding van haar controversiële uitspraken rond de Holocaust en jodenvervolging. Dat plaatste ABC gisteren zélf op instagram.

Whoopi is copresentatrice van het populaire ABC-programma 'The View'. Daarin werd ‘Maus’ besproken, een bekend stripverhaal van Art Spiegelman over de Holocaust. Whoopi verklaarde dat de Holocaust niet ging over ras, maar wel over de onmenselijkheid van de mens tegenover de mens. Ana Navarron, haar 'The View'-collega, was het daar duidelijk niet mee eens: “Maar het gaat om een witte suprematie die Joden zijn gaan vervolgen.”

“Het waren twee groepen witte mensen tegenover elkaar, dan kun je niet spreken van een rassenkwestie. Het gaat erom hoe mensen elkaar behandelen, dan maakt het niet uit of je zwart, wit of Joods bent, het gaat om hoe je met elkaar omgaat”, ging Whoopi verder.

Op Twitter plaatste Whoopi ondertussen al excuses, maar ABC heeft haar met onmiddellijke ingang toch twee weken geschorst. Check hun aankondigingen hier:

Vanessa Hudgens brengt bezoekje aan school uit 'High School Musical'

Karen Luiken-27 juni 2022 om 15:09

Terwijl het gros van ons zich voorbereidt op een welverdiende vakantie zonder lessen en leraren, gaat Vanessa Hudgens juist terug de schoolbanken in. De actrice heeft een bezoekje gebracht aan de school die centraal stond in ‘High School Musical’.

Vanessa post op Instagram een foto van het nostalgische tafereel. “Weet je nog hoe je op de kleuterschool een kind ontmoette en niets over diegene wist, en je vervolgens tien seconden later beste vrienden was omdat je alleen jezelf hoefde te zijn?”, schrijft ze in het onderschrift, refererend naar een quote die haar ‘High School Musical’-personage ooit uitsprak.

De actrice speelde jarenlang Gabrielle Montez, een meisje dat smoorverliefd werd op Troy Bolton, de aanvoerder van het basketbalteam van East High School. Ze was in drie ‘High School Musical’-films te zien.

Sarah van Soelen niet te zien in docu André Hazes

Karen Luiken-27 juni 2022 om 06:49

Sarah van Soelen verschijnt niet in de documentaire van haar ex André Hazes. Ze heeft geen behoefte om een rol te hebben in het project, zegt ze tegen Shownieuws.

Toen Sarah en André nog samen waren, werkte Sarah en haar familie mee aan de documentaire. Maar nu het eenmaal over is tussen de twee wil ze er niks meer mee te maken hebben.

De exen hebben inmiddels geen contact meer met elkaar. Sarah: “Ik hoop alleen maar dat hij heel erg gelukkig wordt, in welke zin dan ook en met wie dan ook, maar vooral met zichzelf. Dat zou ik heel fijn vinden.”

Ondertussen woont Sarah nog steeds in het huis dat samen met André kocht. "Ik ben er content mee en ik zeg heel eerlijk, ik heb geen kastruimte meer over dus ik ben heel blij dat ik alleen woon."

Ontdek meer