Red Bull All The Way keert terug in Oudenaarde

Karen Luiken-01 februari 2022 om 16:23

Honderden brommers, een uitdagende tocht, bekende beklimmingen, leuke challenges en een stevige afterparty. Dat mag je verwachten van Red Bull Al The Way, een evenement dat op 14 mei een comeback maakt in Oudenaarde.

In 2018 deden er 200 enthousiastelingen mee aan Red Bull All The Way in Brugge, het jaar daarop werden dat er 500 op de Markt in Oudenaarde. In 2020 volgde een verplichte pauze, maar vorig jaar vond het spektakel dan toch weer plaats met opnieuw 500 deelnemers. Toen was dat in Kortrijk, maar dit keer is het - wederom - de beurt aan Oudenaarde.

De vierde editie van het evenement pakt uit met een parcours van ruim 100 kilometer over beruchte hellingen als de Koppenberg, De Oude Kwaremont en de Muur van Geraardsbergen. Natuurlijk met een flinke portie rock-‘n-roll, old school fun en een ongeziene verzameling oldtimers en motorpracht.

Na de rit vindt er aan de Donkvijver een afterparty met barbecue en muziek plaats. Wie lekker door wil zakken, kan op vrijdag en zaterdag zelfs overnachten.

Bijzijn? Inschrijven kan via redbull.com/alltheway.

13 nieuwe namen voor Pukkelpop bekend!

Simon Smetryns-29 februari 2024 om 10:52- Foto:

©Pukkelpop

Pukkelpop maakte zonet weer 13 nieuwe namen bekend voor hun festival van 15 tot 18 augustus op de weide van Kiewit (Hasselt).

Solomun, Folamour, Barry Can't Swim, BAD NERVES, Blondshell, Fat Dog, Hudson Mohawke B2B Nikki Nair, Motionless In White, Nation of Language, Patrick Mason, Sylvie Kreusch, YĪN YĪN en Yussef Dayes werden aan de line-up toegevoegd.

Fred Again, Stormzy, Charlotte de Witte, Sam Smith, Goldband, Queens of the Stone Age, The Offspring, Jorja Smith, Skrillex, The Smile, Inhaler, Fontaines D.C., J Hus, Sugababes en nog véél meer namen werden eerder al bekend gemaakt.

De ticketverkoop van Pukkelpop start nu zaterdag (2 maart '24) om 11u. Meer info op Pukkelpop.be.

Electro festival WECANDANCE keert terug met nieuw thema

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:29

WECANDANCE keert dit jaar terug met een nieuwe editie. Twee zomerse weekenden lang – op 3 & 4 en 10 & 11 augustus – vormt het strand van Zeebrugge het decor van het electro festival, dat dit keer een flinke transformatie zal ondergaan.

Nieuw thema
Het festival verandert niet alleen op artistiek vlak, ook de stages worden vernieuwd. Verder introduceert WECANDANCE dit jaar ook traditiegetrouw weer een nieuw thema: ‘Drop in the Light, Rise in the Dark’. En dat wordt deze keer heel letterlijk genomen, aangezien het volledige festivalterrein uit verschillende kunstinstallaties zal bestaan.

Voor het festival wordt samengewerkt met studio Dennis Vanderbroeck, die zich liet inspireren door de unieke omgeving waar WECANDANCE haar thuis gevonden heeft. “Het 12-uur durende festival ondergaat een gedaanteverandering van zonlicht naar maanlicht. Met het nieuwe thema wordt WECANDANCE een rave revolutie die zowel de lichte als de duistere kanten van het leven toont," aldus Dennis.

Line-up
De line-up bestaat uit allerlei acts met verschillende genres als hiphop, techno, disco, female pop en energy house. De volledige line-up wordt morgen bekendgemaakt, maar de organisatie kan nu alvast verklappen dat onder anderen Kompass Club, Faisal Selects, Stavroz & Friends, Supertoys, Bloody Louis en Burenhinder er deel van uitmaken.

Tickets kosten 65 euro voor één dag, 110 voor één weekend of 190 euro voor beide weekenden. Meer informatie vind je hier.

Ontdek meer