Sneak peek: hier komt de grootste IKEA ter wereld

Christophe Moons-05 augustus 2021 om 05:03

Ze moeten nog even geduld hebben, maar eind dit jaar zullen de Filipijnen voor het eerst in eigen land naar IKEA kunnen. De Zweedse meubelgigant opent er over enkele maanden haar eerste winkel en die wordt meteen de grootste ter wereld.

IKEA Philippines, die je zal kunnen bezoeken in de SM Mall of Asia in Pasay ten zuiden van de hoofdstad Manila, telt een oppervlakte van zo maar even 65.000 m2, vergelijkbaar met ongeveer 150 basketbalvelden. Gigantisch en zo krijgen de Filipijnen met hun eerste IKEA ook meteen de grootste ter wereld.

Een stunt van de Zweden, maar nu al is duidelijk dat de winkel, die 112,3 miljoen euro kostte, een giga-succes gaat worden. Toen de meubelwinkel afgelopen maand haar Filipijnse website lanceerde, werd meteen massaal ingetekend op het IKEA Family-lidmaatschap. "Massaal" als in... too much to handle. "We waren voorbereid op 120.000 inschrijvingen in het eerste uur, maar we kregen er 100.000 in de eerste MINUUT", vertelt store manager Georg Platzer. Het resultaat: een website crash.

Verwacht wordt dat IKEA Philippines de deuren opent tussen oktober en december dit jaar. Momenteel telt het meubelbedrijf wereldwijd 456 vestigingen in 54 landen. In België zijn er 8, Nederland heeft er 13.

NikkieTutorials lanceert eigen label Nimya

Dieter Blarinckx-10 september 2021 om 11:06

De Nederlandse Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, heeft gisteren groot nieuws bekendgemaakt. Ze lanceert namelijk haar allereerste eigen beautymerk Nimya.

Op haar Insta en YouTube lanceerde ze de eerste promovideo voor Nimya, haar nieuwe en compleet eigen lijn van make-up. De verpakkingen van de nieuwe producten zien er stylish en superkleurrijk uit! In de video hieronder vertelt Nikkie wat meer over de producten.

Aan het Nederlandse magazine Glamour vertelde ze dat ze stiekem al drie jaar aan de collectie gewerkt heeft: “Ik voel me zo goed over wat ik op de markt ga brengen”.

Nimya is vanaf 23 september te koop!

IKEA brengt flashy collectie uit: "Be bold, be fabulous, be you"

Christophe Moons-31 augustus 2021 om 04:46

Samen met de 80-jarige Britse modeontwerpster Zandra Rhodes ontwierp IKEA de gewaagde en felle KARISMATISK-collectie. "Een statement om liefhebbers van kleuren aan te moedigen hun onbevreesde zelfexpressie in huis te tonen", klinkt het.

"Be bold, be fabulous, be you", klinkt het ("Wees moedig, wees fantastisch, wees jezelf"). En dat is met deze collectie goed gelukt: 26 opvallende stukken van de hand van de revolutionaire Zandra. "Samen met haar is het IKEA-team op zoek gegaan naar de kracht van kleuren en patronen om karakter en charisma aan een huis toe te voegen. Deze collectie staat voor een onbevreesde benadering van leven en stijl en is een uiting van persoonlijkheid, talent en lokale cultuur."

"Het mooie aan deze collectie is dat het niet uitmaakt of je er één of meerdere stukken van koopt", vertelt Zandra. "Daarnaast is KARISMATISK ook functioneel. De collectie biedt speelse oplossingen voor alledaagse behoeften, is duurzaam (er werd zo veel mogelijk gerecycleerd materiaal gebruikt, n.v.d.r.) én betaalbaar."

De limited edition KARISMATISK-collectie is vanaf volgende maand wereldwijd verkrijgbaar bij IKEA, alleen is nog niet helemaal duidelijk welke landen ze wanneer zullen aanbieden.

Ontdek meer