Sneak peek: hier komt de grootste IKEA ter wereld

Christophe Moons-05 augustus 2021 om 05:03

Ze moeten nog even geduld hebben, maar eind dit jaar zullen de Filipijnen voor het eerst in eigen land naar IKEA kunnen. De Zweedse meubelgigant opent er over enkele maanden haar eerste winkel en die wordt meteen de grootste ter wereld.

IKEA Philippines, die je zal kunnen bezoeken in de SM Mall of Asia in Pasay ten zuiden van de hoofdstad Manila, telt een oppervlakte van zo maar even 65.000 m2, vergelijkbaar met ongeveer 150 basketbalvelden. Gigantisch en zo krijgen de Filipijnen met hun eerste IKEA ook meteen de grootste ter wereld.

Een stunt van de Zweden, maar nu al is duidelijk dat de winkel, die 112,3 miljoen euro kostte, een giga-succes gaat worden. Toen de meubelwinkel afgelopen maand haar Filipijnse website lanceerde, werd meteen massaal ingetekend op het IKEA Family-lidmaatschap. "Massaal" als in... too much to handle. "We waren voorbereid op 120.000 inschrijvingen in het eerste uur, maar we kregen er 100.000 in de eerste MINUUT", vertelt store manager Georg Platzer. Het resultaat: een website crash.

Verwacht wordt dat IKEA Philippines de deuren opent tussen oktober en december dit jaar. Momenteel telt het meubelbedrijf wereldwijd 456 vestigingen in 54 landen. In België zijn er 8, Nederland heeft er 13.

Kerstmis voor je viervoeter: dit zijn de perfecte cadeaus!

Samuel Wornoo-21 december 2021 om 14:24

Kerstmis is voor ons allemaal de tijd voor gezelligheid en verwennerij. Met deze cadeaus zorg je ervoor dat ook je favoriete huisdier een onvergetelijke kerst beleeft!

Voor je hond: de Edgard & Cooper kerstbox!

De kerstbox van Edgard & Cooper bestaat uit een feestelijke selectie van recepten en snacks, een chic strikje, een herbruikbaar bewaarblik en een geheim kwispelrecept voor lekkere sneeuwballen. Dit cadeau kan natuurlijk ook leuk zijn voor de viervoeter van je schoonmoeder, knappe buurman of beste vriend(in)! Koop 'm hier.

Voor je hond: een smart bone!

Een smart bone, wasmeda? De slimme uitvinding werd voor het eerst op de markt gebracht op kickstarter, waar ze in amper één dag volledig gefinancierd werd. De smart bone speelt met je hond vóór jou, en kan bijvoorbeeld wegspringen of je hond roepen als hij niet meer met het speeltje bezig is. Vanaf 69.99 op Amazon!

Voor je hond of kat: een automatische voederbak!

We zien onze huisdieren allemaal zielsgraag, maar soms kan het dagelijks bijvullen van hun voederbak een lastige klus zijn. Dit is de perfecte oplossing. Met deze automatische voederbak kan je je huisdier voederen, stemgeluiden opnemen om je huisdier te lokken, verschillende voedingsschema's instellen en nog meer! Ook deze kan je vinden op Amazon, vanaf 99.00.

Voor je kat: een radiatorhangmat!

Tijdens de winter krijgen we het allemaal wel eens koud, en je kat is daar geen uitzondering op. Met deze hangmat die je aan je radiator kan vastmaken, hoeft je kat nooit meer kou te lijden! Deze wordt gegarandeerd de favoriete nieuwe plek van je kat!

(Beelden: Amazon, Edgard&Cooper, Unsplash)

Nieuw-Zeeland verbiedt sigaretten voor alle toekomstige generaties

Samuel Wornoo-09 december 2021 om 14:05

De overheid van Nieuw-Zeeland laat weten dat de verkoop van sigaretten gestaakt zal worden voor alle toekomstige generaties, als deel van een plan om het land tegen 2025 rook-vrij te krijgen.

Concreet dient het verbod het onmogelijk te maken om ooit legaal tabak te kopen voor iedereen die momenteel 14 jaar en jonger is.

"Dit besluit is voor elke patiënt die ooit onder mijn zorg gestorven of verminkt is door het gebruik van tabak", zegt de assistent-minister van Volksgezondheid Ayesha Verrall op haar twitter-account.

Ook in België lopen er campagnes tegen roken. Eén daarvan is #WhatTheSmoke.
#WhatTheSmoke wil jongeren bewuster maken van de gevaren van beginnen met roken. Het is namelijk altijd moeilijker om later te stoppen dan nooit te beginnen. De campagne wordt opgezet door Kom op Tegen Kanker. TAGMAG draagt als partner haar steentje bij door in projecten zoals de Study Break Livestream (bekijk hem hieronder!) de nadelen van roken te bespreken. Zo worden in het segment 'Fabel of Waarheid: roken’ mythes over roken ontkracht.

Ontdek meer