Handig: WhatsApp krijgt Snapchat-achtige functie

Karen Luiken-04 augustus 2021 om 11:11

Niet alles wat je wil delen met een vriend of familielid hoeft permanent op iemands telefoon te staan. Snapchat weet dat als geen ander en heeft er een perfecte formule voor bedacht. Maar wat als je geen gebruikmaakt van Snapchat en via WhatsApp een foto of filmpje wil versturen dat slechts eenmalig zichtbaar is? Goed nieuws: het kan vanaf nu.

WhatsApp introduceert ‘View Once’, een functie waarmee je foto’s en video’s kunt versturen die uit de chat verdwijnen nadat ze zijn geopend. ‘Gebruikers krijgen daardoor nog meer controle over hun privacy’, zo klinkt het bij moederbedrijf Facebook.

Wanneer is dit handig? Bijvoorbeeld als je een kledingstuk in een winkel aan het passen bent en je een mening van je bff nodig hebt. Of als je een wifi-wachtwoord wilt versturen, een gevoelige foto of juist een sexy kiekje. Het kan op veel verschillende momenten van pas komen.

De functie wordt deze week voor iedereen beschikbaar gemaakt.

(Photo by Adem AY on Unsplash)

Naar bed met Jonathan Bailey? Nu kan het dankzij Calm!

Dieter Blarinckx-21 april 2022 om 06:34

Droom jij er van om eens naar bed te gaan met 'Bridgerton'-acteur Jonathan Bailey? Dan kan dat vanaf nu! Het is te zeggen: dat kan met zijn stem. Hij sprak namelijk een nieuw slaapverhaal in voor de populaire app Calm.

Met de titel 'Love Letter From An Englishman' sust Bailey, alias Lord Bridgerton, luisteraars in slaap terwijl hij een liefdesverhaal vertelt dat zich afspeelt op tropische wateren: "Ik hoop dat de mensen lekker in slaap vallen als ze met mij meevaren over de tropische zeeën", klinkt het bij Bailey.

"Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om je gedachten 's nachts tot rust te brengen. Ik hoop dat mijn slaapverhaal op Calm mensen meeneemt op een rustgevende romantische reis naar een diepe energiegevende sluimer."

In de app Calm staat meditatie en slaap-centric geestelijke gezondheid centraal, het doel is om mensen te helpen "verminderen van stress, beter slapen, en omgaan met angst", aldus het Calm-team.

Het verhaal van Bailey is nu beschikbaar in de app!

Nieuwe app 'Amigos' komt naar Vlaanderen!

Amber Schepers-24 maart 2022 om 11:42

Heb jij ook last van die hoge drempel om spontaan met nieuwe stadsgenoten in contact te komen? Dan is ‘Amigos’ echt iets voor jou! Nadat de nieuwe app een groot succes werd in Nederland, komt die nu ook naar Vlaanderen.

Na een lange periode van lockdowns en regeltjes hebben velen onder ons nood aan sociaal contact en wat meer leven in de brouwerij. Spontaan een namiddag op café? Een gezellige spelletjesavond organiseren? Of gewoon spontaan nieuwe vriendschappen opbouwen? Met de nieuwe app ‘Amigos’ kan het allemaal!

'Amigos' brengt live in kaart welke mensen om jou heen openstaan voor gezelligheid. Meer nog, via de app kan je zien welke mensen interesse hebben voor dezelfde activiteit. Zo kan je makkelijk nieuwe mensen uit de buurt leren kennen en samen iets leuks plannen. Samen naar de film gaan of liever een potje tennis spelen? Niets is onmogelijk!

De app werd in Nederland geïntroduceerd, maar werd al snel ook in ons land opgemerkt. Vanaf vandaag is het zover, de nieuwe app is nu ook voor Vlaamse gebruikers beschikbaar!

Wil je al meteen een wandeling maken of het nachtleven induiken met nieuwe mensen? Dan kan je de app nu al installeren. Veel plezier!

Ontdek meer