‘LILY’, het nieuwe boek van Tom De Cock, is een must-read!

Simon Smetryns-01 augustus 2021 om 12:50

Vertrek je op vakantie en zoek je nog een goed boek? Dan is de nieuwe dystopische roman ‘LILY’ van Tom De Cock perfect voor jou!

Het verhaal speelt zich 130 jaar van nu af in een wereld waar het 50 graden is, de oceaan vol met plastic ligt en de bevolking uitgedund is tot 200 miljoen mensen. Dit alles stoort de 14-jarige Lily niet. Zij leidt haar prinsessenleventje en is de meest oppervlakkige influencer ooit. Ze heeft maar 1 doel: zoveel mogelijk volgers zien te krijgen, maar dit wordt allemaal op zijn kop gezet wanneer ze Samuel ontmoet en voor de liefde kiest.

Tom De Cock geeft in ‘LILY’ kritiek op het klimaat en op de manier waarop social media gebruikt wordt. “TikTok is zo nefast voor het zelfbeeld van jonge meisjes. Het is enkel gericht op het lichaam, prestaties en likes. Mijn boek is een hart onder de riem voor alle jongeren. En vooral een hommage aan Greta Thunberg.”

Als je fan bent van ‘The Hunger Games’ en ‘Divergent’ zal dit boek zeker iets voor jou zijn. Het is een luchtig boek, maar het geeft ook kritiek op hoe wij leven. Bestel 'LILY' op pelckmansuitgevers.be voor maar 16,50 euro!

'Love Island'-ster Jules is verliefd

Karen Luiken-17 augustus 2022 om 16:31

Het is Jules na zijn mislukte ‘Love Island’-avontuur toch gelukt om de liefde te vinden. Niet in Lisa, met wie hij Casa Amor verliet, maar in zijn oude vlam Amandine. Dat geeft hij toe in een gesprek met Grazia.

Ondanks de tegenslagen die Jules in ‘Love Island’ heeft gehad, is hij toch positief over zijn avontuur. En daar heeft hij een heel goede reden voor. “Ik heb gevonden wat ik zocht: de liefde bij Amandine”, vertelt hij.

“Afgelopen vrijdag hebben we elkaar voor het eerst weer gezien”, gaat hij verder. “En dat ging heel goed. We hadden afgesproken in een restaurant en het was superfijn om haar weer te zien, al vond ik het ook wel spannend. We hadden nog niet veel kunnen praten over de manier waarop we uit elkaar waren gegaan, maar het ging allemaal heel goed!”

Jules en Amandine hebben afgesproken hun relatie een tweede kans te geven. “Het is aan mij om te bewijzen dat ik volledig voor haar wil gaan. Ik wil echt laten zien dat ik geen interesse heb in andere dames en alleen maar oog voor haar heb.”

Vooralsnog lijkt het goed te gaan. Jules heeft zelfs de familie van Amandine al ontmoet. “Ik heb heel sterke gevoelens voor haar. Ik kan zeker zeggen dat ik verliefd ben.”

Brooklyn Beckham onder vuur door nieuwe TikTok

Dieter Blarinckx-17 augustus 2022 om 14:29

Brooklyn Beckham, de zoon van David en Victoria, krijgt momenteel bakken kritiek over zich heen nadat een nieuwe TikTok werd gedropt waarin hij een beetje opschept met het feit dat hij “chef-kok” is.

TikTokker Daniel Mac maakt geregeld video’s waarin hij opvallende wagens tegenhoudt om zo ook de chauffeurs in beeld te brengen. In zijn laatste video zit niemand minder dan de 23-jarige Brooklyn Beckham achter het stuur. Hij reed rond in een McLaren P1, met een prijskaartje van zo’n 1,2 miljoen dollar (ongeveer 1,8 miljoen euro). Daniel vraagt Brooklyn naar zijn werk, waarop hij antwoordt “chef-kok”. En daar is het internet niet zo happy mee, meer zelfs, ze lachen hem gewoon vierkant uit.

“Hij maakte spek met eieren en hij denkt dat hij een chef is”, “Het belachelijkste dat ik ook heb gezien” en “Wat een clown”, zijn maar een fractie van wat er online te lezen valt.

Check de TikTok hier:

Ontdek meer