‘LILY’, het nieuwe boek van Tom De Cock, is een must-read!

Simon Smetryns-01 augustus 2021 om 12:50

Vertrek je op vakantie en zoek je nog een goed boek? Dan is de nieuwe dystopische roman ‘LILY’ van Tom De Cock perfect voor jou!

Het verhaal speelt zich 130 jaar van nu af in een wereld waar het 50 graden is, de oceaan vol met plastic ligt en de bevolking uitgedund is tot 200 miljoen mensen. Dit alles stoort de 14-jarige Lily niet. Zij leidt haar prinsessenleventje en is de meest oppervlakkige influencer ooit. Ze heeft maar 1 doel: zoveel mogelijk volgers zien te krijgen, maar dit wordt allemaal op zijn kop gezet wanneer ze Samuel ontmoet en voor de liefde kiest.

Tom De Cock geeft in ‘LILY’ kritiek op het klimaat en op de manier waarop social media gebruikt wordt. “TikTok is zo nefast voor het zelfbeeld van jonge meisjes. Het is enkel gericht op het lichaam, prestaties en likes. Mijn boek is een hart onder de riem voor alle jongeren. En vooral een hommage aan Greta Thunberg.”

Als je fan bent van ‘The Hunger Games’ en ‘Divergent’ zal dit boek zeker iets voor jou zijn. Het is een luchtig boek, maar het geeft ook kritiek op hoe wij leven. Bestel 'LILY' op pelckmansuitgevers.be voor maar 16,50 euro!

'Sex Education'-acteur niet blij met fans

Karen Luiken-25 september 2021 om 11:47

Hoewel veel mensen er een moord voor zouden doen om beroemd te worden, zouden sommige sterren er juist heel veel over hebben om eens níét herkend te worden. Asa Butterfield bijvoorbeeld. Hij is er he-le-maal klaar mee dat fans ongevraagd foto’s van hem maken.

De acteur kan sinds het grote succes van ‘Sex Education’ niet meer normaal over straat. Als hij zich in het openbaar bevindt, zijn er vaak mensen die iets van hem willen. En daar heeft hij niet altijd zin in. Op Twitter vraagt hij zijn fans dan ook of ze hem alsjeblieft met rust willen laten.

“Ik word zo moe van mensen die foto’s van me maken als ik een avondje uit ben. Het verpest niet alleen humeur, maar ook mijn avond. Fuck off. Laat me”, aldus Asa, die momenteel in het derde seizoen van ‘Sex Education’ te zien is als Otis. “Ik tweet dit terwijl ik in een taxi zit na een avond waarbij ik meerdere telefoons uit mijn gezicht heb moeten slaan.”

Delphine ontslagen na deelname 'Temptation Island'

Karen Luiken-25 september 2021 om 11:32

Haar deelname aan ‘Temptation Island’ is Delphine duur komen te staan. Hoewel het nog niet duidelijk is of haar relatie met Bert de ultieme test zal overleven – zo ziet het er nu in ieder geval niet naar uit – is er in ieder geval wel iets anders dat ze kwijt is geraakt: haar baan.

De realityster laat via Instagram weten na tien jaar ontslagen te zijn bij Delhaize. En de reden is best heftig. “Na tien jaar ontslag gekregen op mijn werk. Omdat ik meedoe aan Temptation”, aldus Delphine. “Ze hebben mij verplicht een onderling akkoord te tekenen.”

Het is de zoveelste klap die de brunette te verduren krijgt. Kijkers van Tempa hebben afgelopen week al kunnen zien hoe ze een geheim van Bert onthulde, nadat iedereen haar ervan beschuldigde ‘ziekelijk jaloers’ te zijn. “Ik mocht het niet vertellen van Bert, maar ik kan niet anders. Hij is al twee keer naar een prostituee geweest”, zo klonk het.

Bert ontkent dat hij seks heeft gehad en geeft aan dat het enkel om een massage ging. “Er is niets anders gebeurd dan dat.”

Ontdek meer