Dankzij dit slimme trucje bespaar je extra opslagruimte op je PS5

Nico De Greef-30 januari 2022 om 11:20

De PlayStation 5 mag dan wel de beste PlayStation-console ooit gemaakt zijn, toch komt de console ook met een nadeel. We hebben het dan over de 825 GB aan opslagruimte die met de machine wordt meegeleverd. In werkelijkheid is dit zelfs minder en blijft er slechts 650 GB over na het installeren van de nodige updates en systeemsoftware.

In een tijd waarin de bestandsgrootte van video games steeds groter worden, wil je als gamer natuurlijk zoveel mogelijk uit je console halen. Gelukkig bestaan er enkele handige trucjes om wat extra ruimte te creëren. Eén daarvan is de manier waarop trofeeën op een PS5-console worden verzameld.

Op een PS5-console wordt er namelijk automatisch een 15-seconden-durende videoclip gemaakt van het moment waarop je een trofee verdient. Dit is anders dan bij een PS4 waarbij er een simpele screenshot wordt genomen. Hoewel deze clips best leuk zijn als herinnering aan bijvoorbeeld het verslaan van een aartsmoeilijke boss, nemen ze helaas ook (tot wel 25x) meer ruimte in beslag dan een screenshot. Op termijn kan dit voor trophy hunters en frequente gamers dus wel eens voor onverwachte opslagproblemen kunnen zorgen.

Gelukkig hebben we een gouden tip in handen om je van dit soort toekomstige problemen te verlossen. Eén van de vele handige nieuwe features van de PS5 zijn namelijk de verfijnde trofee-instellingen waarmee gebruikers voortaan zelf kunnen kiezen op welke manier trofeeën worden verzameld. Zo is het mogelijk om aan te geven dat er een screenshot moet worden gemaakt in plaats van een clip en vice versa. Daarnaast kan deze functie ook volledig uitgeschakeld worden waarbij in dat geval geen enkele media wordt opgeslagen. We raden dan ook alle PS5-gebruikers aan om deze handige feature zeker te bekijken zodat de beperkte opslag van hun spelconsole optimaal benut kan worden.

Om de opname-instellingen van trofeeën te wijzigen, ga je naar Instellingen > Captures en uitzendingen > Automatische captures > Trofeeën.

Sidenote: het is mogelijk om games vanop een externe harde schijf te spelen op een PlayStation 5. Om echter gebruik te kunnen maken van specifieke voordelen van de spelconsole, zoals snellere laadtijden en hogere framerate, moeten PS5-games rechtstreeks op de SSD van de console worden geïnstalleerd.

Game Disney Mirrorverse nu beschikbaar!

Dieter Blarinckx-25 juni 2022 om 07:57

Disney Mirrorverse is zopas officieel gelanceerd voor je smartphone! In dit magische mobiele RPG-spel kunnen gebruikers een team samenstellen van hun favoriete Disney- en Pixar-personages om het Mirrorverse te verdedigen.

In een van de eerste missies die beschikbaar zijn, moeten gamers samenwerken met Anna, Elsa, Woody en Buzz om een krachtbron in het Mirrorverse te beschermen tegen de bad guys van de game. Naarmate gebruikers meer quests en verhaalhoofdstukken voltooien, spelen ze meer beloningen en progressie-items vrij om hun team van Mirrorverse Guardians te verbeteren en aan te passen.

Kom elke maand terug om speciale personages vrij te spelen, waaronder nu zelfs Zurg uit 'Lightyear'.

Disney Mirrorverse is nu wereldwijd gratis verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play.

Populaire game Ghost of Tsushima krijgt vervolg

Dieter Blarinckx-24 juni 2022 om 07:21

Eén van de meest populaire en spraakmakende games van de afgelopen twee jaar, is ongetwijfeld de samurai-game Ghost of Tsushuma. En het lijkt erop dat producer Sucker Punch bezig is met een sequel!

Zo’n twee maanden geleden werden er immers een aantal vacatures gedropt bij Sucker Punch, die doen vermoeden dat er een dedicated team aan het werken is op Ghost of Tsushima 2. Eén van de vereisten van de jobs is dat sollicitanten de eerste game hebben gespeeld en vertrouwd zijn met de avonturen van hoofdpersonage Jin Sakai. Alles wijst er dus op dat er een vervolg op de game in de maak is!

Een officiële bekendmaking blijft voorlopig wel nog uit. Maar er zal ongetwijfeld snel nieuws volgen!

Ontdek meer