Tips voor een reisje naar Barcelona

Karen Luiken-27 februari 2022 om 14:10

Zon, zee, strand, sangria en een fantastische sfeer. Barcelona heeft het allemaal. De stad is de perfecte bestemming voor wat voor trip dan ook. Of je nou zin hebt in een culturele tour vol toeristische trekpleisters, een strandvakantie of een bourgondische ervaring. Er is zó veel, dat het bijna onmogelijk is om keuzes te moeten maken. Daarom, speciaal voor jullie, tien tips op een rijtje!

Cultuur

Laten we even beginnen met het culturele gedeelte. Barcelona heeft ontzettend veel bezienswaardigheden waar je als typische toerist een bezoekje aan zou moeten brengen. Denk aan Park Güell, Sagrada Família of de vele gebouwen van Gaudí. Vanaf je hotel allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer, lopend, fiets of met - jawel - de hop on hop off bus.

(Photo by Daniel Corneschi on Unsplash)

Instagramtour

Goed, tot zover de standaarddingen. Door naar de Instagramtour, een perfect uitje voor mensen die wel prachtige foto’s mee naar huis willen nemen, maar deze door een gebrek aan creativiteit niet zelf kunnen (of willen) maken. Met deze activiteit brengt een professionele fotograaf je tijdens een wandeltocht naar de meest fotogenieke bezienswaardigheden in Barcelona. Jij poseert, de fotograaf maakt de foto’s. Ideaal, toch?!

(Photo by ian kelsall on Unsplash)

Camp Nou

Voor de ultieme voetbalfan is Camp Nou een absolute must-see. Deze thuisbasis van FC Barcelona mag zich het grootste stadion van Europa noemen en is daarom zeker een bezoekje waard. Je kunt er naar een museum, de geschiedenis van de club verkennen of - voor de echte diehard fans - een complete Barca-passie ervaren met een speciale tour.

(Photo by Ken Russo on Unsplash)

Uitzicht

In het zuidwesten van Barcelona vind je de Montjuïc. De heuvel geeft een prachtig uitzicht over de kustlijn van Barcelona en is dus zeker een plek die je zou moeten bezoeken. Je kunt er met het openbaar vervoer of taxi komen, maar de ervaring wordt pas echt compleet als je de kabelbaan pakt. Deze voert je met een route van 750 meter van de stad naar de top van de historische heuvel. Je kunt op drie verschillende stations iutstappen: Parc de Montjuïc, Miramar en Castell de Montjuïc.

(Photo by Leslie Joseph on Unsplash)

Aquarium & dierentuin

Ben jij iemand die in elke stad waar je komt een dierentuin of aquarium moet bezoeken? Ook dan ben je in Barcelona aan het juiste adres. De stad heeft het namelijk allebei. De zoo bevindt zich in het prachtige Parc de la Ciutadella en vormt de woonomgeving van meer dan 4000 dieren. Het aquarium, gelegen aan de oude haven, geeft je een kijkje in het onderwaterleven. Er is hier zelfs een glazen tunnel die je naar de haaien leidt!

(Photo by Karolina Kolacz on Unsplash)

Bijzondere musea

Barcelona is ook een stad met ontzettend veel musea. Als je ze allemaal wilt bezoeken, zal je er een paar maanden voor uit moeten trekken. Maar je kunt natuurlijk ook alleen de beste pareltjes pakken. Zo heeft de stad een hennepmuseum dat volledig gewijd is aan cannabis en de geschiedenis van deze plant. Niet helemaal jouw ding? Dan is er ook altijd nog het erotische museum. Hier maak je een unieke reis door de geschiedenis van de erotiek en kom je zowel Kama Sutra tegen als de verboden erotische kunst in Japan.

(Photo by Rick Proctor on Unsplash)

Feesten

Als je ergens goed kan feesten, dan is het wel in Barcelona. Je hebt er schattige kroegjes, grote discotheken en enorme festivals. Aan het strand zit een aantal luxe clubs zoals Shoko, Opium of de Pacha. Meer zin in een technofeestje dat tot diep in de nacht doorgaat? Dan kun je beter naar de Moog of Razzmatazz. In de zomer vinden er verschillende festivals plaats, waaronder het bijna wekelijks terugkerende Brunch in the Park.

Verder zijn er natuurlijk ook de pub crawls, kroegentochten waarmee je het nachtleven van Barcelona kunt ontdekken. Voor een paar tientjes per persoon kun je je in het holst van de nacht urenlang laten rondleiden door een gids. Jij en je vrienden bezoeken verschillende kroegen en genieten op elke locatie van gratis shots en speciale drankjes.

Er zijn verschillende tours beschikbaar. Heb je iets meer geld te besteden? Dan kan de VIP-nachttour iets voor jou zijn. Hiermee verken jij op luxe wijze de beste clubs en lounges van de stad. Bij sommige reserveringen krijg je zelfs een limousine met gratis drankjes tot je beschikking.

Natuurlijk zijn er daarnaast ook leuke activiteiten voor overdag. Want feesten doe je niet alleen als het donker is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ritje met een unieke bierfiets? Hiermee rijd je langs allerlei leuke plekjes als natuurgebieden, parken, rivieroeverritten of grote straten. En dat natuurlijk allemaal onder het genot van - jawel - bier!

(Photo by Aranxa Esteve on Unsplash)

Het strand

Dan het strand, want ook dat is een plek die je vast en zeker wilt bezoeken. Barcelona kent verschillende stranden die allemaal hun eigen charmes hebben. Platja de la Barceloneta is het meest bekende en daarom ook het meest drukke strand van de stad. Platja del Bogatell in de wijk Poblenou biedt iets meer rust. Hier zitten namelijk meer locals dan toeristen. Wil je je uit kunnen leven met watersport? Dan is Platja de la Mar Bella jouw place to be. Dit was oorspronkelijk een nudistenstrand, maar tegenwoordig vind je er ook veel mensen met zwemkleding.

(Photo by ( d f y b ) TRAVEL CAPTURES on Unsplash)

De stad ontdekken

Tot slot zijn er ook nog allerlei andere manieren om de stad te ontdekken. Zo zijn er verschillende tours beschikbaar waarbij je met een kleine groep én gids door Barcelona rijdt. Dit kan bijvoorbeeld met een segway, fiets of e-bike, maar ook met - we noemden ‘m eerder al - de hop on hop off bus.

(Photo by Miltiadis Fragkidis on Unsplash)

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

In spanje betaal je nu meer voor plek in schaduw

Chelsy Vanlerberghe-11 april 2024 om 09:06- Foto:

Harrison Fitts via Unsplash

Spaanse restaurants mogen nu extra kosten aanrekenen aan toeristen die in de schaduw willen zitten. De nieuwe wet telt vooral in de hete provincies van het land, zoals Andalusië. Er kan dus een prijsverschil zitten op tafels in de zon en tafels in de schaduw, zolang dat maar duidelijk aangegeven is.

Deze veranderingen komen op een moment van bredere inspanningen om de Spaanse horecasector te hervormen. Zo wordt er ook stevig gediscussieerd over de openingstijden van bars en restaurants. Sommige politici willen dat horecazaken eerder sluiten, maar niet iedereen is het daar mee eens.

Vorig jaar heeft Spanje een hoop nieuwe regels ingevoerd voor toeristen. Zo geldt er een rookverbod op bepaalde stranden, geïnspireerd door het beleid van Barcelona in 2022. Wie betrapt wordt met een sigaret, kan een boete krijgen.

In all-inclusive hotels op populaire plekken zoals Magaluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca, en Sant Antoni op Ibiza, is een limiet ingesteld voor hoeveel je mag drinken. Dat doen ze om het wilde gedrag van dronken mensen tegen te gaan.

Op Mallorca werd ook een kledingvoorschrift ingevoerd, met een verbod op bepaalde kledingstukken en accessoires in bars en restaurants. Dus geen tanktops zonder bandjes, zwemkleding of voetbaltenues meer.

Ontdek meer