Lil Kleine in nieuw album openhartig over Ibiza-incident

Karen Luiken-28 januari 2022 om 08:44

Lil Kleine heeft vandaag zijn nieuwe album ‘Ibiza Stories’ uitgebracht. De titel van de plaat verklapt het al een beetje, maar in zijn nieuwe muziek spreekt de rapper zich openhartig uit over de veelbesproken situatie op Ibiza.

Het is nu maanden geleden dat Lil Kleine en zijn verloofde Jaimie Vaes veelvuldig in het nieuws kwamen na het inmiddels beruchte incident op Ibiza. Het is nog altijd niet bekend wat daar precies gebeurd is, maar Jaimie omschreef het eerder als een ‘turbulente avond met een incident dat nóóit had mogen gebeuren’.

Voor Jorik Scholten, echte naam van Lil Kleine, staat het nieuwe album symbool als afsluiting van deze periode. "Op persoonlijk gebied heb ik veel meegemaakt afgelopen jaar. Ik ben door een groeiproces gegaan dat niet alleen Jorik Scholten, maar ook Lil Kleine volwassen heeft gemaakt”, zegt de artiest. “Ik hoop dat ik dit over heb kunnen brengen met mijn album zodat ik deze turbulente periode voor eens en altijd kan afsluiten. Ik wil mijn fans bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, deze is voor jullie!"

De plaat bevat gastbijdragen van verschillende sterren als Boef, Ronnie Flex, ADF Samski en Yssi SB. ‘Ibiza Stories’ is geproduceerd door $hirak.

Beyoncé brengt cover van 'Jolene' op nieuw album

Chelsy Vanlerberghe-29 maart 2024 om 12:31

Yeehaw! Beyoncé heeft vandaag haar achtste studioalbum, ACT II: Cowboy Carter, officieel uitgebracht! Het album bevat 27 tracks waaronder een aangepaste versie van Dolly Partons iconische nummer 'Jolene', waarbij Queen B refereert naar het overspel van haar man Jay-Z.

Beyoncé's cover van 'Jolene' wordt ingeleid door Dolly Parton herself. "Hey honey B, it's Dolly P," introduceert de queen of country zichzelf. "Die meid waar je over zingt? Ze doet me denken aan iemand die ik vroeger kende. De haarkleur is misschien anders, maar de pijn blijft hetzelfde."

Na de intro volgt een aangepaste versie van de tekst, want Beyoncé's cover is geen smeekbede aan Jolene, zoals het originele nummer uit 1973. Queen B is zeer duidelijk tegen deze Jolene (of in dit geval, 'Becky with the good hair'): zoek je eigen man. Ze waarschuwt de minnares van haar overspelige man met de woorden: "We've been deep in love for twenty years, I raised that man, I raised his kids. I know my man better than he knows himself."

Op social media is het nummer meteen een hit: "Jolene heeft één keer iemands man aangeraakt en 51 jaar later wordt ze nog steeds getrasht."

Tien dagen voor de release van Cowboy Carter bedankte Beyoncé haar fans voor hun steun. "Ik heb een paar verrassingen op het album, en heb samengewerkt met een aantal briljante artiesten die ik diep respecteer," aldus Queen B. Ze verwijst daarmee naar supersterren als Miley Cyrus, Post Malone en Linda Martell. "Ik hoop dat je mijn hart en ziel kunt horen, en alle liefde en passie die ik in elk detail heb gestopt."

'ACT II: Cowboy Carter' is het tweede deel van een drieluik. De superster dropte haar eerste deel, het 'Renaissance' album in 2022. 'Act III' moet nog bekendgemaakt worden.

Reinier Zonneveld kondigt eigen festival aan

Chelsy Vanlerberghe-28 maart 2024 om 16:23

Primeur in de muziekwereld! Reinier Zonneveld zal op 17 augustus voor het eerst live back2back optreden met zijn zelf-getrainde AI Computer. Dat doet hij tijdens zijn gloednieuw eigen festival: R² Festival. Het wordt de eerste keer dat een mens en een computer live een b2b set draaien. Het wordt een groot spektakel, zoals alleen Reinier (en nu ook zijn computer) dat kan. Karren maar!

De Nederlandse DJ heeft jarenlang aan een AI-model gewerkt dat alle traditionele grenzen doorbreekt en zijn legendarische live-optredens naar ongekende hoogten tilt. Dit AI-model is specifiek ontworpen om tijdens live shows spontaan tracks te creëren, waarbij het gebruik maakt van loops, samples en andere live-elementen die perfect in harmonie zijn met Reiniers improvisaties op het podium.

Naast de Mainstage, waar Zonneveld zijn zelf-getrainde R² AI-model zal debuteren, worden op het festival ook zeven verschillende podia gehost door namen als Kompass, Amnesia Pyramid, Marktkantine, STOOR, Filth On Acid en Unreal. Het vernieuwende festival vindt plaats op 17 augustus in Spaarnwoude, dichtbij Amsterdam.

"Vorig jaar brak ik het Guinness World Record voor het langste live elektronische muziekoptreden tijdens mijn Karren Maar Festival. Dit jaar gaan we met R² nog een stap verder," aldus Reinier. "Het draait niet alleen om het spelen van muziek; het gaat om het creëren van een ervaring die alles overtreft."

Pre-registreren voor tickets kan hier.

Ontdek meer