De grootste veganistische burger ooit weegt 160 kilo (!)

Karen Luiken-27 januari 2022 om 07:53

In Noord-Ierland is de allergrootste veganistische burger ooit gemaakt. De plantaardige maaltijd, die in negen uur tijd werd gemaakt, weegt zo’n 160 kilo en is goed voor een wereldrecord.

De burger is gebouwd door voedselfabrikant Finnebrogue Artisan. Om een Guinness World Record te pakken te kunnen krijgen, moest het bedrijf bij het maken van het gerecht aan een aantal eisen voldoen. Zo moest de maaltijd een vegetarische burger bevatten, een broodje dat groot genoeg was om de burger te bedekken, minstens één kruiderij en in ieder geval één groente.

Het uiteindelijke product bevatte volgens Ladbible 10 kilo tomaten, 4,5 kilo sla, 7 kilo veganistische kaas, 4,4 kilo uien, 2 kilo augurken, 5 kilo veganistische baconplakken en 5 kilo saus.

“We hadden een streefgewicht van 100 kilo, maar we wisten meteen al dat we dat wilden overschrijden”, vertelt Sean Kearney, innovatieprocesmanager van Finnebrogue Artisan. Dat is gelukt: de maaltijd woog uiteindelijk zo’n 160 kilo.

Na het behalen van het wereldrecord heeft de voedselfabrikant besloten de burger te doneren aan een goed doel. Daklozen hebben het gerecht mogen delen.

Kanye West ontwerpt nieuwe McDonald's-verpakking

Karen Luiken-24 mei 2022 om 16:00

Kanye West is bezig met een spannend project. Geen nieuwe muziek dit keer of een exclusieve kledingcollectie, maar een samenwerking met McDonald’s. De rapper gaat nieuwe voedselverpakkingen voor de hamburgergigant ontwerpen.

Speciaal voor de aankondiging keerde Kanye voor het eerst sinds twee maanden terug naar Instagram. Daar deelde hij een foto van een nieuw hamburgerdoosje voor McDonald’s.

“Ye werkt samen met de legendarische ontwerper Naoto Fukasawa om de verpakking van McDonald’s opnieuw uit te vinden”, aldus de artiest.

Zoals we van Kanye gewend zijn oogt de verpakking minimalistisch en ingetogen. De felle kleuren die McDonald’s normaal gebruikt, zijn nergens te bekennen.

Man eet 50 jaar lang iedere dag een Big Mac

Karen Luiken-22 mei 2022 om 15:05

Een man genaamd Donald Gorske heeft iets bijzonders te vieren. Hij eet al vijftig jaar lang iedere dag een Big Mac van de McDonald’s. Afgelopen dinsdag was zijn jubileum.

Donald heeft vijftig jaar lang vrijwel iedere dag een bezoekje gebracht aan de McDonald’s om een Big Mac te halen. Soms zelfs twee. Hij sloeg in al die tijd slechts acht dagen over en heeft daarmee een wereldrecord te pakken.

De man ging dinsdag naar een plaatselijke McDonald’s in Wisconsin om zijn jubileum te vieren. Het is de plek waar hij in 1972 de eerste hap van een Big Mac at. “Toen heb ik gezegd dat ik deze burger waarschijnlijk voor de rest van mijn leven zou gaan eten”, zegt hij volgens Guinness World Records. En daar is geen woord aan gelogen.

Het is niet de eerste keer dat Donald een record pakt met zijn liefde voor McDonald’s. In 1999 deed hij dat voor het eerst door als eerste persoon ooit 15.490 Big Macs te eten. In 2021 werkte hij dat totaal bij naar 32.340 burgers.

Ontdek meer