Tomorrowland en Rock Werchter organiseren gloednieuw festival CORE

Karen Luiken-26 januari 2022 om 14:35

Ons land krijgt er een groot festival bij. Tomorrowland en Rock Werchter zijn een samenwerking aangegaan om een nieuw evenement in Brussel te lanceren. Het feest duurt twee dagen en krijgt de naam CORE.

Het festival vindt plaats in het weekend van 27 en 28 mei. Er komen in het totaal vier podia, die verspreid worden over het Ossegempark in Brussel. Je kunt er terecht voor allerlei soorten muziek. Of je nou van hiphop, electronica of indie houdt: je vindt het er allemaal.

Per dag worden er zo’n 25.000 bezoeker verwacht. “CORE Feistval biedt festivalgangers meer dan alleen de muziekervaring. Ze worden ondergedompeld in de rauwe schoonheid van de natuur”, zo klinkt het op de website van het feest. “Een ensemble van indrukwekkende en unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die harmonieus in elkaar overlopen, zal alle zintuigen prikkelen, aangevuld met een voortreffelijke eetervaring.”

Over de line-up zijn helaas nog geen details bekend. Daarover later vast meer. Tickets gaan vanaf 23 februari in de verkoop.

(Photo by Krists Luhaers on Unsplash)

Nieuw hiphop- en rapfestival REFEST slaat handen ineen met TAGMAG

Karen Luiken-23 juni 2022 om 06:15- Foto:

Photo by Maxime Bhm on Unsplash

België krijgt er een gloednieuw festival bij. Op zaterdag 23 juli vormt de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke het decor van REFEST, een evenement met live street artists, een sneaker customizer en een line-up die zowel Belgisch als Nederlands talent op de voorgrond plaatst.

De eerste editie van REFEST wordt een mix van dansen, chillen en fashion. Je kunt er terecht voor het luisteren naar muziek van artiesten als Boef, Snelle, Antoon, Yung, Mavu, Hakimm en Zoey Hasselbank. Maar ook voor het laten personaliseren van je festivalsneaker, een workshop om je schoeisel zelf te customizen en live street artists.

Tussen al het feestgedruis door zin in rust? Dan kun je terecht bij een zuiders getinte beach club die REFEST samen met TAGMAG verzorgt. Terwijl dj’s als Unregular en Piccinni voor chille beats zorgen, brengen TAGMAG-gezichten Jaël Ost en Simon Wauman ter plekke verslag uit via TikTok, Instagram, Reels en YouTube.

Early Bird Tickets van 39 euro zijn alleen vandaag nog verkrijgbaar, daarna betaal je 45 euro voor een standaard kaartje. Meer informatie is te vinden op de website van REFEST.

Crammerock maakt eerste tien namen bekend

Karen Luiken-22 juni 2022 om 15:15

Het festivalseizoen is er eentje als nooit tevoren. Het lijkt wel alsof er nog nooit zoveel feestjes zijn geweest en het is bijna onmogelijk om keuzes te maken. In het weekend van 2 en 3 september nog niks staan? Nu wel: Crammerock strijkt weer neer in Stekene!

Crammerock is een festival dat al jaren georganiseerd wordt. De eerste keer was in 1991 en anno 2022 staat het eerste weekend van september nog altijd in het teken van het muziekfestijn. Op het affiche staan altijd een vijftigtal acts die zich over drie verschillende podia verspreiden.

Tien van die acts zijn inmiddels bekendgemaakt. Zo weten we dat Stikstof en USED langs zullen komen voor een optreden, net als Kaiser Chiefs, Triggerfinger, Jake Bugg, Noordkaap, Intergalactic Lovers, Circa Waves, Kids with Buns en RHEA. De overige namen worden later naar buiten gebracht.

Voor een dagticket betaal je 42 euro, voor een weekendkaartje ben je 66 euro kwijt. De ticketverkoop gaat vrijdag om 12.00 uur van start.

Ontdek meer