Tieners in het ziekenhuis na gevaarlijke TikTok-challenge

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:39

De nieuwe ‘One Chip Challenge’ op TikTok is een typisch gevalletje van don’t try this at home. Verschillende tieners die dachten dat het spel geen kwaad kon, zijn na het doen van de uitdaging in het ziekenhuis beland.

De One Chip Challenge klinkt simpel: eet een tortillachip en film jezelf terwijl je dat doet. Het gaat hierbij alleen niet om een normale tortillachip, maar om een heet exemplaar met pikante saus en pepers. Je betaalt online zo’n 20 dollar voor één chipje.

Zeker negen leerlingen van de Californische middelbare school Lodi High School gingen de uitdaging aan en werden ziek. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De pepers waarvan het chipje gemaakt is, zijn volgens kinderarts Bret Christiansen 400 keer heter dan een jalapeño. “De klachten kunnen kort na het eten behoorlijk ernstig zijn”, zegt hij volgens The Sun. “Je kunt in je spijsverteringskanaal een branderig gevoel of pijn voelen.”

Op de school in Californië is het chipje inmiddels verboden. Studenten die ermee worden betrapt, worden daar voor een dag geschorst.

Bekijk hier een voorbeeldfilmpje van de 'One Chip Challenge':

TikTokker die eetvideo's maakte overleden aan hartaanval

Karen Luiken-16 januari 2023 om 07:30

Taylor LeJeune, een populaire TikTokker die onder zijn 1,7 miljoen volgers vooral bekendstaat onder de naam waffler69, is op 33-jarige leeftijd overleden. Dat maakt zijn broer bekend.

De TikTokker, die in Louisiana woonde, stond bekend om zijn extreme eetvideo’s. Daarin is te zien hoe hij bizar voedsel zoals babyvoeding, hondenvoer of extreem hete sauzen eet.

De TikTokker is overleden aan een hartaanval, zo blijkt uit een bericht van zijn broer. “Taylor is op 11 januari 2023 rond 22.00 uur overleden aan een vermoedelijke hartaanval”, klinkt het. “Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en overleed anderhalf uur later.”

Of de ongezonde levensstijl van Taylor en de hartaanval iets met elkaar te maken hebben, is niet bekend.

Zien: zo klinkt Miguel uit 'Coco' nu

Dieter Blarinckx-24 december 2022 om 15:29

In 2017 dropten Disney en Pixar de megahit 'Coco' in de bioscoop, en die veroverde in een mum van tijd de wereld. En vooral de zingende Miguel wist iedereen te bekoren met '¡Aaaaaaay, mi amor!', en zo zou hij nu in 2022 klinken!

De film kwam natuurlijk al een tijdje geleden uit. Logisch dus dat ook de stem van Miguel intussen veranderd is. Anthony Gonzalez, nu achttien jaar oud, was tien jaar toen hij de stem van hoofdpersonage Miguel insprak en inzong voor Disney.

Aangezien 'Poco Loco', een populair liedje uit de film, de laatste tijd zó populair is op TikTok, plaatste Anthony zelf een video waarin hij het liedje na vijf jaar nog eens zingt. En zo zou dus ook Miguel klinken in 2022 ;-).

Check het hier:

Ontdek meer