Tieners in het ziekenhuis na gevaarlijke TikTok-challenge

Karen Luiken-25 januari 2022 om 07:39

De nieuwe ‘One Chip Challenge’ op TikTok is een typisch gevalletje van don’t try this at home. Verschillende tieners die dachten dat het spel geen kwaad kon, zijn na het doen van de uitdaging in het ziekenhuis beland.

De One Chip Challenge klinkt simpel: eet een tortillachip en film jezelf terwijl je dat doet. Het gaat hierbij alleen niet om een normale tortillachip, maar om een heet exemplaar met pikante saus en pepers. Je betaalt online zo’n 20 dollar voor één chipje.

Zeker negen leerlingen van de Californische middelbare school Lodi High School gingen de uitdaging aan en werden ziek. Drie van hen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De pepers waarvan het chipje gemaakt is, zijn volgens kinderarts Bret Christiansen 400 keer heter dan een jalapeño. “De klachten kunnen kort na het eten behoorlijk ernstig zijn”, zegt hij volgens The Sun. “Je kunt in je spijsverteringskanaal een branderig gevoel of pijn voelen.”

Op de school in Californië is het chipje inmiddels verboden. Studenten die ermee worden betrapt, worden daar voor een dag geschorst.

Bekijk hier een voorbeeldfilmpje van de 'One Chip Challenge':

Khaby Lame is nu populairste TikTokker

Karen Luiken-24 juni 2022 om 06:17

Charli D’Amelio is van haar TikTok-troon gestoten. De ster bezat jarenlang het meest populaire account van TikTok, maar sinds deze week is ze ingehaald door Khabane ‘Khaby’ Lame.

De 22-jarige uit Senegal afkomstige Khaby Lame is sinds deze week de meest gevolgde TikTokker. Met zijn 142,7 miljoen volgers heeft hij er net iets meer dan Charli D’Amelio, die er 142,3 miljoen bezit.

Khaby Lame, die momenteel in Italië woont, werd beroemd door zijn filmpjes waarmee hij gecompliceerde en absurde lifehacks deelt. Tegenwoordig plaatst hij voornamelijk komediesketches en pakt daarmee dagelijks miljoenen views en likes. Hij is sinds 2020 actief op TikTok.

CEMI krijgt eigen bioscoopfilm

Dieter Blarinckx-15 juni 2022 om 14:33

De befaamde content creators Céline Dept en Michiel Callebaut krijgen een eigen bioscoopfilm. Dat nieuws werd zonet bekendgemaakt door CEMI zelf.

Hun film 'Rewind' is nog volop in productie, maar zal wel al dit najaar te zien zijn in de Vlaamse bioscopen. Het koppel bracht samen al een boek uit, muziek, merch en dus nu wagen ze zich ook aan een avontuur op het witte doek.

In de film speelt het koppel zichzelf. De opnames van een nieuwe video lopen helemaal fout wanneer Céline door een technische fout in een VR-bril het verleden in wordt gekatapulteerd. Ze komt terecht in een school in het jaar 1996. De influencers moeten zo snel mogelijk een manier bedenken om elkaar terug te vinden, want hun 500ste video komt eraan: een muziekclip met Pat Krimson en Loredana.

Vanaf 26 oktober zou de film spelen in de bioscoop, daarna kan je 'm streamen via Streamz.

Ontdek meer