Pukkelpop komt met muzikale verrassing voor fans

Karen Luiken-03 augustus 2021 om 09:49

Een keiharde festivalperiode gaan we dit jaar niet krijgen. Maar een zomer zonder ook maar een beetje muziek? Dacht het niet. De organisatie van Pukkelpop heeft iets bedacht om feestneuzen toch nog een beetje te kunnen laten genieten. Van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus, het weekend dat Pukkelpop eigenlijk zou plaatsvinden, wordt nu het Pukkelpopkwartier georganiseerd.

Het Pukkelpopkwartier bestaat uit vier afzonderlijke outdoor events met elk hun eigen muzikale invulling op de Muziekodroomsite in Hasselt. Iedere dag kun je andere artiesten verwachten. Donderdag komen The Opposites, Zwangere Guy, Kevin, Yung Mavu, Antoon, Rare Akuma en Hyalyte langs. De dag erop is het de beurt aan Whispering Sons, Intergalactic Lovers, Mauro Pawlowski, DIRK en Slow Crush. Zaterdag luister je naar muziek van 2manydjs, The Subs, Bazart, Froukje en Chibi Ichigo. Zondag wordt het evenement afgesloten met Charlotte de Witte, Enrico Sangiuliano, Cellini en Naethan.

Er is plaats voor meer dan 1.500 muziekliefhebbers. Je moet een toegangsticket hebben om binnen te komen, plus een Covid Safe Ticket. Dit laatste houdt in dat je twee weken voor aanvang van het evenement volledig gevaccineerd moet zijn, een negatieve PCR-test kan laten zien, een antigeentest of een bewijs dat je in de afgelopen zes maanden bent hersteld van het coronavirus.

Tickets voor het Pukkelpopkwartier gaan vandaag om 13.00 uur in de verkoop. Je betaalt 35 euro voor een dagkaartje. Meer info vind je hier.

J. Cole en Future komen naar hiphopfestival WOO HAH!

Karen Luiken-21 januari 2022 om 08:34

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar met een beetje geluk kunnen we deze zomer eindelijk weer maximaal feesten. Festivalorganisaties zijn in ieder geval vast druk bezig met de voorbereidingen en daar doet WOO HAH! natuurlijk vrolijk aan mee. De organisatie van het evenement heeft een deel van de line-up bekendgemaakt en we kunnen je vertellen: die is niet mis.

Eerder werd al duidelijk dat WOO HAH! de handen voor komende editie ineen slaat met de Amerikaanse festivalorganisatie Rolling Loud. Samen komen ze met een line-up waar je u tegen zegt. Zo komen grote artiesten als J. Cole, Future, Dave en Roddy Ricch in het weekend van 1, 2 en 3 juli naar de Beekse Bergen in het Nederlandse plaatsje Hilvarenbeek.

Andere artiesten waarvan bekend is dat ze zullen optreden, zijn Jack Harlow, Polo G, Flo Milli, Bia en Central Cee. De complete line-up wordt later naar buiten gebracht.

(Photo by Anthony DELANOIX on Unsplash)

Dit is (tot nu toe) de line-up voor Sziget

Karen Luiken-14 januari 2022 om 15:37

De organisatie van Sziget heeft feestliefhebbers nóg meer reden gegeven om uit te kijken naar het festivalseizoen. Gisteren is aangekondigd dat onder meer Kensington op de komende editie zal staan.

Eerder liet de organisatie al weten dat ook Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings of Leon van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor onder anderen Stromae, Bastile, Jon Hopkins, Sigrid, Ronnie Flex, Alan Walker, Jungle, Yung Lean en Little Simz.

Voor Kensington wordt het alweer het vierde muzikale bezoekje aan Sziget. “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld”, aldus de band. “Niets dan geweldige herinneringen, dus we hopen dat we daar een episch vervolg aan kunnen geven. Het is een eer om op de Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Sziget vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. Full Festival Passes (€290) en 3-Day Passes (€195) zijn te te koop via www.szigetfestival.com.

Ontdek meer