Sziget Festival maakt data 2022 bekend

Karen Luiken-03 augustus 2021 om 08:17

Vorig jaar kon Sziget vanwege de inmiddels welbekende reden niet doorgaan, dit jaar ook niet. Maar in 2022 keert het festival in volle glorie terug naar het Óbuda eiland in Boedapest. Vandaag maakt de organisatie bekend welke data je vrij moet houden voor een van de leukste feestjes van je leven.

Wat je zomerplannen volgend jaar ook mogen zijn, zorg ervoor dat je van 10 tot en met 15 augustus in Hongarije te vinden bent. Op die data kunnen honderdduizenden bezoekers uit tientallen verschillende landen (eindelijk) weer genieten van artiesten, performers en activiteiten. Op die data vindt Sziget plaats, het feest waar we al zo lang naar uitkijken.

Voor degenen die staan te popelen om een ticket te kopen en hun plaats op het festival van volgend jaar willen garanderen, organiseert het festival de exclusieve Sziget Season Sale. De watte? Vanaf woensdag 12 augustus kunnen feestneuzen 48 uur lang een ticket kopen voor 250 euro. Voor een VIP-kaartje betaal je 450 euro. Een unieke kans, aangezien de reguliere verkoop pas later dit jaar start.

Misschien dat je al hebt zitten rekenen, misschien ook niet. Maar Sziget zal in 2022 zes dagen duren in plaats van de gebruikelijke zeven. Mocht je nog een zevendaagskaartje voor de editie van 2020 in the pocket hebben, treur niet. Je wordt gecompenseerd in de vorm van een gift credit. Meer informatie hierover vind je op de website van Sziget.

Tomorrowland en Rock Werchter organiseren gloednieuw festival CORE

Karen Luiken-26 januari 2022 om 14:35

Ons land krijgt er een groot festival bij. Tomorrowland en Rock Werchter zijn een samenwerking aangegaan om een nieuw evenement in Brussel te lanceren. Het feest duurt twee dagen en krijgt de naam CORE.

Het festival vindt plaats in het weekend van 27 en 28 mei. Er komen in het totaal vier podia, die verspreid worden over het Ossegempark in Brussel. Je kunt er terecht voor allerlei soorten muziek. Of je nou van hiphop, electronica of indie houdt: je vindt het er allemaal.

Per dag worden er zo’n 25.000 bezoeker verwacht. “CORE Feistval biedt festivalgangers meer dan alleen de muziekervaring. Ze worden ondergedompeld in de rauwe schoonheid van de natuur”, zo klinkt het op de website van het feest. “Een ensemble van indrukwekkende en unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die harmonieus in elkaar overlopen, zal alle zintuigen prikkelen, aangevuld met een voortreffelijke eetervaring.”

Over de line-up zijn helaas nog geen details bekend. Daarover later vast meer. Tickets gaan vanaf 23 februari in de verkoop.

(Photo by Krists Luhaers on Unsplash)

Student Kick-Off zoekt organisatietalent!

Lola Obasuyi Van Acker-24 januari 2022 om 10:31

Al sinds 2006 wordt het festival Student Kick-Off georganiseerd door uitsluitend studenten. Op die manier is het een leerschool voor alle werklustige studenten die relevantie werkervaring willen opdoen.

Dit jaar moet iedereen opnieuw solliciteren, ook oud-organisatieleden. Op die manier krijgt iedereen de eerlijke kans om deel uit te maken van de Student Kick-Off crew.

Voor elk wat wils!
De line-up samenstellen, het opbouwen van het festivalterrein of instaan voor alles wat met drank en eten te maken heeft. In totaal zijn er 8 teams met elk zijn toffe uitdagingen.

Wil jij graag een plekje in het team? Solliciteer dan hier!

Ontdek meer