Dit is (tot nu toe) de line-up voor Sziget

Karen Luiken-14 januari 2022 om 15:37

De organisatie van Sziget heeft feestliefhebbers nóg meer reden gegeven om uit te kijken naar het festivalseizoen. Gisteren is aangekondigd dat onder meer Kensington op de komende editie zal staan.

Eerder liet de organisatie al weten dat ook Arctic Monkeys, Dua Lipa en Kings of Leon van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor onder anderen Stromae, Bastile, Jon Hopkins, Sigrid, Ronnie Flex, Alan Walker, Jungle, Yung Lean en Little Simz.

Voor Kensington wordt het alweer het vierde muzikale bezoekje aan Sziget. “Het is te gek om terug te keren naar één van onze favoriete festivals in de wereld”, aldus de band. “Niets dan geweldige herinneringen, dus we hopen dat we daar een episch vervolg aan kunnen geven. Het is een eer om op de Main Stage te spelen en we kunnen niet wachten tot we weer op het eiland zijn!”

Sziget vindt plaats van 10 tot en met 15 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest. Full Festival Passes (€290) en 3-Day Passes (€195) zijn te te koop via www.szigetfestival.com.

Tomorrowland en Rock Werchter organiseren gloednieuw festival CORE

Karen Luiken-26 januari 2022 om 14:35

Ons land krijgt er een groot festival bij. Tomorrowland en Rock Werchter zijn een samenwerking aangegaan om een nieuw evenement in Brussel te lanceren. Het feest duurt twee dagen en krijgt de naam CORE.

Het festival vindt plaats in het weekend van 27 en 28 mei. Er komen in het totaal vier podia, die verspreid worden over het Ossegempark in Brussel. Je kunt er terecht voor allerlei soorten muziek. Of je nou van hiphop, electronica of indie houdt: je vindt het er allemaal.

Per dag worden er zo’n 25.000 bezoeker verwacht. “CORE Feistval biedt festivalgangers meer dan alleen de muziekervaring. Ze worden ondergedompeld in de rauwe schoonheid van de natuur”, zo klinkt het op de website van het feest. “Een ensemble van indrukwekkende en unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die harmonieus in elkaar overlopen, zal alle zintuigen prikkelen, aangevuld met een voortreffelijke eetervaring.”

Over de line-up zijn helaas nog geen details bekend. Daarover later vast meer. Tickets gaan vanaf 23 februari in de verkoop.

(Photo by Krists Luhaers on Unsplash)

Student Kick-Off zoekt organisatietalent!

Lola Obasuyi Van Acker-24 januari 2022 om 10:31

Al sinds 2006 wordt het festival Student Kick-Off georganiseerd door uitsluitend studenten. Op die manier is het een leerschool voor alle werklustige studenten die relevantie werkervaring willen opdoen.

Dit jaar moet iedereen opnieuw solliciteren, ook oud-organisatieleden. Op die manier krijgt iedereen de eerlijke kans om deel uit te maken van de Student Kick-Off crew.

Voor elk wat wils!
De line-up samenstellen, het opbouwen van het festivalterrein of instaan voor alles wat met drank en eten te maken heeft. In totaal zijn er 8 teams met elk zijn toffe uitdagingen.

Wil jij graag een plekje in het team? Solliciteer dan hier!

Ontdek meer