Wie durft? Deze achtbaan maakt de steilste val ooit

Karen Luiken-03 augustus 2021 om 07:49

Achtbaanfreaks, opgelet. Six Flags in Texas wordt binnenkort jullie place to be. Dat pretpark krijgt namelijk een achtbaan met de steilste vrije val ter wereld.

De attractie bevat heel veel momenten die iemand met een zwakke maag niet zal waarderen. Je wordt als passagier eerst 45 meter de lucht in getild. Vervolgens maak je een bocht, hang je voorover en kijk je – als je niet beter zou weten – je dood tegemoet. Wat volgt is een rit die snelheden van bijna 100 kilometer per uur aantikt. Je valt steil naar beneden, draait rond, gaat vooruit, draait nog een keer rond, maakt een nieuwe val, ziet de wereld op zijn kop en arriveert na drie hartverzakkingen weer op veilige bodem.

De achtbaan in kwestie krijgt de naam Dr. Diabolical’s Cliffhanger en opent in de zomer van 2022. Tripje naar Texas waard? Anyone?

Dit weekend was het WK surfen voor honden in de VS

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 09:00- Foto:

Instagram worlddogsurfing

Het voorbije weekend was het in de Verenigde Staten het Wereld Kampioenschap surfen voor honden, dat ging door in de Amerikaanse staat Californië. De surfwedstrijd vindt jaarlijks plaats en zorgt elke keer voor leuke beelden.

De 'World Dog Surfing Championships'-competitie is een jaarlijkse surfwedstrijd in Californië. De deelnemende honden worden op basis van hun grootte opgedeeld in verschillende categorieën en ze worden beoordeeld door een professionele jury.

Ze mogen hulp inschakelen van hun baasje maar de belangrijkste criteria zijn: zelfvertrouwen tonen, de lengte van de gold die ze nemen én vooral hoeveel plezier ze erbij hebben. De winnaar van dit jaar is de 10-jarige reddingshond Fait.

Instagram: worlddogsurfing

Zin in een ijsje dat smaakt naar Ketchup of Sojasaus?

Sofie Verbeeck-09 augustus 2022 om 08:45- Foto:

The Ice Cream Project

"Goedemiddag, voor mij graag een hoorntje met een bolletje Mosterd en een bolletje Havermout alstublieft!" Dit is iets wat je waarschijnlijk niet snel zal bestellen maar in Londen is het wel degelijk een ding. The Ice Cream Project is een ijssalon met 14 gekke smaken.

Het klinkt niet echt smakelijk, een ijsje met mayonaisesmaak. Maar toch is deze gekke pop-up-store erg populair in het Verenigd Koninkrijk. Mensen willen namelijk maar al te graag in een lange rij staan om zo'n ijsje te bestellen. De oprichtster Anya Hindmarch heeft alle smaken gelinkt aan haar accessoirecollectie. De Britse modeontwerpster werkt graag met logo's van iconische voedingsmerken zoals Heinz en Kellogg's.

Ontdek zelf de 14 vreemde smaken op de website van The Ice Cream Project of ga zelf eens proeven in Londen. De pop-up-store staat er nog tot 28 augustus.

Ontdek meer