Je kan binnenkort eindelijk je Snapchat-naam veranderen

Karen Luiken-14 januari 2022 om 06:00

Het wijzigen van een gebruikersnaam voor Snapchat kan niet. Nóg niet althans, maar daar zou zomaar eens verandering in kunnen komen. Het lijkt er op dat het platform een nieuwe functie aan het testen is waarbij dit binnenkort wel tot de mogelijkheden behoort.

Veel Snapchat-gebruikers zullen het herkennen: je koos jaren geleden voor een hilarische gebruikersnaam en hebt daar nu nog altijd spijt van. Dat je je naam vanwege bepaalde veiligheidsredenen niet aan kon passen, wist je toen namelijk nog niet.

Hoewel Snapchat het nieuws nog niet officieel heeft bevestigd, beweren Australische gebruikers van de app dat ze eindelijk hun gebruikersnaam kunnen veranderen. Of die functie binnenkort ook in ons landje beschikbaar zal zijn, is niet bekend. Laten we het hopen!

(Photo by Thought Catalog on Unsplash)

Ongewenst naaktfoto's ontvangen is straks verleden tijd bij Instagram

Karen Luiken-23 september 2022 om 06:37

Ongevraagd naaktfoto’s ontvangen via DM’s op Instagram? Dat wordt binnenkort verleden tijd. Het platform werkt aan een manier om gebruikers hiertegen te beschermen.

Meta, het moederbedrijf van Instagram, heeft aan The Verge bevestigd dat de functie in ontwikkeling is. Als alles straks naar behoren werkt, zouden gebruikers van Instagram in de toekomst beschermd moeten zijn tegen het ontvangen van ongewilde naaktfoto’s en andere ongewenste berichten.

De functie wordt vergeleken met de filter ‘verboden woorden’, waarmee gebruikers automatisch directe berichtverzoeken met aanstootgevende inhoud kunnen verbergen.

Meta maakt duidelijk dat de beschermde berichten niet met derden worden gedeeld. “We werken nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functies de privacy van mensen beschermen, terwijl ze de controle krijgen over de berichten die ze ontvangen”, zegt Meta-woordvoerder Liz Fernandez volgens The Verge.

In de komende weken worden er meer details over de functie bekendgemaakt.

TikTok lanceert functie die veel weg heeft van BeReal

Karen Luiken-16 september 2022 om 06:42

TikTok komt met een nieuwe functie die verdacht veel lijkt op BeReal. Gebruikers van de app krijgen binnenkort iedere dag op een willekeurig tijdstip een melding, met de bedoeling dan een foto of video te maken en die te delen.

Met de functie, die TikTok Now gaat heten, krijgen gebruikers straks een dagelijks verzoek om een video van tien seconden of een foto te maken. Die delen ze vervolgens op TikTok. De tijdstippen zijn vooraf niet bekend en het verzoek komt daarmee onverwachts.

Voor mensen die ook BeReal hebben, zal de functie bekend voorkomen. Bij BeReal is het namelijk de bedoeling dat je iedere dag op een wisselend tijdstip twee foto’s maakt: een met de selfiecamera en een met de camera aan de achterzijde van je telefoon. Je hebt vervolgens twee minuten de tijd om de gemaakte beelden naar je vrienden te versturen.

Ontdek meer